HCL.HR

Za Dragon Age: Dreadwolf nećete trebati poznavati priču prošlih igara

Zoran Žalac 30.09.2022.   •   12 komentara


Razvojni tim BioWare planira dizajnirati Dragon Age: Dreadwolf tako da igrači za igranje ne trebaju poznavati priču prethodnih igara u serijalu.

Dragon Age: Dreadwolf bit će četvrta igra u serijalu i nastavak koji će se kronološki nadovezati na priču koju je postavio prethodni Dragon Age: Inquisition. Međutim, u BioWareu su svjesni kako je od te igre prošlo osam godina i to je preveliki vremenski razmak da bi se priča u novoj igri nastavila kao da se ništa nije dogodilo. Samim time, priča za Dreadwolfa bit će dizajnirana tako da za nju nije potrebno nikakvo predznanje, odnosno poznavanje ranijih zapleta Dragon Agea.

“Neki fanovi nisu igrali Dragon Age od 2014. godine i izlaska Inquisitiona, dok su drugi pročitali svaki strip i priču koju smo od tada objavili. Ostali pak nisu nikada igrali Dragon Age igre i nemaju pojma tko je ćelavi tip. Imamo raznovrsnu publiku i razvoj Dreadwolfa uključivao je razgovore o tome kako možemo istovremeno nagraditi postojeće fanove serijala i prirediti dobrodošlicu novim igračima.” – poručio je narativni redatelj igre Ryan Cormier na BioWareovom blogu.

Da se stari fanovi uzrujali zbog ove vijesti, iz BioWarea poručuju kako će iskoristiti to što se Dreadwolf odvija u istom svijetu kao i ostale igre, što recimo nije slučaj s njihovom drugom franšizom – Mass Effectom. Samim time, imaju priliku igrače vratiti na poznata mjesta i ponovno ih spojiti s likovima koje poznaju.

Komentari (12)

  • TitanShifter

    30.09.2022 - 15:54

    Svi su je i zaboravili.

    • Darcoolio

      @TitanShifter, 30.09.2022 - 16:00

      doslovno nisam ništa zaboravio iz kompletne triologije

    • snooker

      @Darcoolio, 30.09.2022 - 17:24

      ja ne znan što san igra prije misec dana a kamoli ono prije 8 godina…

  • Darcoolio

    30.09.2022 - 16:11

    Meni je ovo malo zabrinjavajuće, kao skok sa Origins na DA2.
    Jedva nešto da se provlačilo iz prethodnih igrara.

    • djosic85

      @Darcoolio, 30.09.2022 - 17:22

      Nisam nikad igrao DA. Jel gameplay ko u mass effectu ili?

    • Darcoolio

      @djosic85, 30.09.2022 - 19:33

      Doslovno nikakve veze 🙂
      Izuzev dela oko izbora.

    • moordrak

      @Darcoolio, 01.10.2022 - 20:51

      Dok su se prije bavili “običnim” ljudima i patuljcima, ovaj put će se izgleda malo više pozabaviti čistokrvnim magovima različitih rasa. Idu u Tevinter domovinu magije i blood magica. Rekao bih da uopće ne moraju imati nikakvih dodirnih točaka sa pričom od prije jer napokon ćemo upoznati ekipu koja je zakuhala prvi Blight. Znamo da su Grey Wardeni gasili vatru, a od kuda magija stvarno potječe to tek trebamo vidjeti. Ne zeznu li stvar, imaju strahovit potencijal napraviti još jednu fantastičnu igru. Nadam se da je DA2 odavno zaboravljen i prevaziđen.

      @djosic85 Dragon Age je fantasy dok je Mass Efect sci-fi. Gameplay je mehanikama neuporedivo drugačiji. Tehnički obje igre nude igranje sa likovima različitih rasa i klasa no DA je stilom najbliži Baldurs gate ili Diablo igrama. “Na terenu” kontroliraš jednog lika, ali imaš više suputnika sa različitim sposobnostima koji se ponašaju po određenim pravilima koja možeš sam postaviti. Dakle, možeš birati između nekoliko main likova, možeš određivati poteze, pauzirati napad, koristiti spelove, napitke, heal magije i slično… Dragon Age je još uvijek dobra igra i po današnjim standardima. Kreneš li nekim slučajem igrati, počni od Originsa (prve igre) te nastavi sa DLC-om Awakening. Dvojku odgledaj na YT. Zanimljivije ju je pogledati nego odigrati… Zadnji dio Inquisition kombinacija je prve dvije igre, odrađena je solidno sa odličnom radnjom. Meni osobno, Inquisition ima nekoliko fantastičnih trenutka koje ću valjda pamtiti dok sam živ…

    • Darcoolio

      @moordrak, 01.10.2022 - 21:54

      što meni odgovaraš druže? 😀

    • moordrak

      @Darcoolio, 01.10.2022 - 22:08

      Pa, rekao si da se bojiš da se ne ponovi DA2. Slažem se. DA2 je, barem meni, užas. Nisu ni u Inquisitionu previše ulazili u intrige Originsa, ali ima dodirnih točaka. Pretpostavljam da si igrao sve djelove zato sam komentirao da bi ovaj nastavak bez problema mogao biti cjelina za sebe. Prošlo je koliko , 12-13 godina od prvog dijela tako da mlađi igrači gotovo sigurno ne poznaju događaje prethodnih igara…

  • tuvvok1701

    30.09.2022 - 17:30

    Ja sam počeo s Inauistionom i nije me diralo što ne znam ostatak priče, meni jako dobra igra, ponajviše je uzeo zbog recenzije s HCL-a😁

  • ajdin_sa

    30.09.2022 - 17:36

    Sve je to palo nakon originsa da smo iskreno

  • Wik7im

    30.09.2022 - 20:30

    imam na plejki, dam si oduska tjedan dva pa pauza (inq.)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?