HCL.HR

Duboko uronite u novi gameplay prikaz Assassin’s Creed Valhalle

Zoran Žalac prije 6 dana   •   39 komentara


Ubisoft nam je još jednom podrobno opisao što ćemo sve raditi u Assassin’s Creed Valhalli.

Assassin’s Creed bi u principu trebao biti igra o ubojstvima iz zasjede; no ako ste se odavno pomirili da to više nije tako i prihvatili AC kao nešto novo, Ubisoft ima jednu riječ koja bi vas mogla zaintrigirati za Valhallu: Excalibur. Novi gameplay video za igru potvrdio je da će legendarni mač kralja Arthura biti prisutan u igri – ne samo kao predmet moći nego kao oružje koje će se moći koristiti u gameplayu.

Osim kratkog pogleda na Excalibur, sedmominutni video donosi i prvi pogled na nadograđivanje Eivorovog doma, odabir zapovjednika, modificiranje brodova i lov na preteče Templara. Također po prvi put vidimo i Asgard, legendarni svijet nordijske mitologije do kojega Eivor dolazi ispijanjem koktela babe Valke. Dobro, nije baš baba, ali je vračara svakako.

Ono što je u traileru moguće primijetiti jest da se igra malo proljepšala; barem ja takav dojam imam naspram ranije verzije koju sam igrao ljetos. Sve u svemu, izgleda dobro. Mislim, pogledajte samo ovaj prizor…. Nadajmo se da nije dodatno sređen samo za ovaj video.

Komentari (39)

  • bpeciko666

    14.10.2020 - 19:10

    kaj jel bi igral ovo neko?
    Dajte me nabrkajte, zadnja 2 AC-u mi nemaju nikakve otkupljujuce kvalitete…

    • AZRAELxXxGhost

      @bpeciko666, 14.10.2020 - 19:23

      Da prostis ne seri…meni zadnja dva ac-a su 👌 a to sto je kod tebe 🤏 pa lijecis se time sto se deres po netu samo stariii ac, samo oooldddd skuuul… tocno mi je vise muka od pc mastera, fanjbojeva i ovim sto je sve prije bilo bolje 🤢🤮

    • MateoM1002

      @AZRAELxXxGhost, 15.10.2020 - 06:36

      Upravu je covjek, zadnja dva ac-a su uzas. Igrao sam Origins i jedini aspekt igre koji me nije razocarao je mapa. Mapa je stvarno prekrasna i puna detalja ali sve ostalo je lose. Prica je dosadna (nista novo za ubisoft), klasicna prica o osvecivanju ubijenog sina sto smo vec vidjeli xy puta i u igrama i u filmovima, misije su repeptitivne a pogotovo one sporedne koje moras raditi da mozes ici u drugi grad, a vecina ih se svodi na isti kalup (primjer, odi na lokaciju A, pricaj s nekim, odi na lokaciju B, poubijaj bandite, ukradi item, vrati se na lokaciju A, kraj). Onda dalje, rpg sustav je uzasan i nepotreban za ac igru, ekonomija je bespotrebna jer se dobro oruzje pronadjes nakon borbe, sama borba nije nista posebno i brzo dosadi… Jos jedan problem igre i po meni najveci je to sto je igra lagana i sve ovisi o levelu. Ako su ti neprijatelji nekoliko levela ispod tebe jedan udarac je dovoljan da ih ubijes, dok s druge strane ako su neprijatelji nekoliko levela veci od tebe ne postoji nacin na koji ih mozes pobijediti. Koliko god dobar bio u borbi i opcenito igrama, neprijatelje veceg levela neces moci ubiti dok ne nadjes jacu opremu i dok se ne leveliras. A i oni fortovi na mapi, dobijem zadatak ubiti dva komandera utvrde i ukrasti im zlato, ja krenem na zadatak, ubijem jednog komandera, drugi ubije mene. I umjesto da me igra kazni jer sam failao task, ja se respawnam odmah tocno kod forta, bez da sam ista izgubio a komander kojeg sam ranije ubio je ostao mrtav… Ne znam eto na koju foru je to dobilo 90 ovdje na portalu ali za mene je cisti flop. Odigrao nekoliko sati i obrisao. Odyssey nisam probao ali po videima sam snuzio da je zesci copy paste Originsa. Sve isto samo druga mapa i prica… A nije ni cudo sto je tako kad ubisoft u cetiri godine izbaci tri ac-a, logicno je da ce svaki biti copy paste prosloga.

    • Drunkenstein

      @MateoM1002, 15.10.2020 - 10:55

      Ocjena 90 za sve one do 13 godina starosti. Rado bi odigra egipatski i grčki samo zbog mapa, ali se ne mogu natirat igrat te maloumne igre. Baš kako si reka, ništa dobro u njima osim mapa.

    • SanKa

      @AZRAELxXxGhost, 15.10.2020 - 11:12

      pricas gluposti. to su mozda objektivno dobre igre, ali to nije AC. AC je izgubio dušu nakon black flaga i postao neko genericko smece sa naznakama AC-a

    • Fenner

      @AZRAELxXxGhost, 15.10.2020 - 15:18

      Iskreno AC Odyssey je najdosadnija igra koju sam igrao u zadnjih par godina i čovjek je u pravu.

    • Demon90

      @bpeciko666, 14.10.2020 - 19:29

      Tebi dosadno ili? Ja sam odigrao svaki AC tako da ću odigrati i ovaj. Jel su zadnja 2 i sad treći drukčiji AC jesu što ne znači da su loše igre. Tebi ako ne valja i ne mora nekima valja.

    • AZRAELxXxGhost

      @Demon90, 14.10.2020 - 19:38

      Meni je ekstra ova zadnja dva, stari imaju gust…doslovno sam volio svaki ac osim 4, sad ce me svi razapeti jer svi vole tu igru, al mi je bila igra zamorna i presao sam je sto brze… ali ne kazem da je igra losa i ne trebaju raditi vise igre itd., poslije toga dosle su opet igre koje su mi se svidjele i eto nikome nista, a ne kao ovi zamorni hejteri. Dok eto na ove mi nove nije bilo mrsko utrosit 100h…jedva cekam 11mj…

    • Demon90

      @AZRAELxXxGhost, 14.10.2020 - 19:50

      Ma slažem se. Slažem se i za 4 koja je razvikana zbog okruženja, meni je svaki ac bio u redu neki više neki manje. Unity mi je nekako najgore sjeo zbog uzasnih kontrola, co-op je bila super idea al kontrole su to uništile

    • Iron666

      @Demon90, 14.10.2020 - 19:55

      Iskreno i objektivno, mislim da je svima jasno da su zadnja dva AC-a, odnosno Origins i Odyssey copy/paste sa drugom temom. Apsolutno sam uživao u oba naslova, prvenstveno jer obožavam te povijesne scene i lokacije, ali kada bi ocijenivao igru po nekom objektivnom gledištu, itekako su bland i repetitivne. Doduše, to je značajka skoro svake Ubisoftove igre. Sada, to ili netko voli, ili ne. Osobno ne smeta mi. Ali da su mi serijali s Ezio-m ostavile veći dojam, itekako jesu. Igre koje su relativno kraće su danas rijetkost, jer se većina bazira na to da ju možeš igrat satima i satima, i farmat i grindat i achievement huntat. Meni osobono fale igre koje igraš 10-15 sati maks, ali su s pričom toliko bogate i originalne, da se te iste igre zaista sjećaš dugi niz godina i rado ih ponovno zaigraš nakon nekoga vremena. Trenutno igram Mafiu 1 def. edition i guštam u svakoj sekundi, a znam da je relativno kratka igra 🙂

    • Demon90

      @Iron666, 14.10.2020 - 20:26

      Jesu i treći neće biti puno drukčiji, al kao što i sam kažeš i mene privlači svijet gameplay je manje vise kopiran svugdje nema se što puno više ni izmisliti na polju istoga. I meni nedostaju 15 sati duge single player kampanje al takvih je sve manje. Isto često odigram nešto staro. Ja pokušavam nekima objasniti da dva zadnja ac nisu loše igre kao igre. Svatko ima svoj ukus. Ja nisam uspješno završio niti jednog witchera al ne kažem da nije dobra igra. Meni kombat jednostavno ne paše u witcher igrama i koliko god mi je scine zanimljiva borba me uvijek natjera na uninstall

    • Noproblemoguy

      @Demon90, 14.10.2020 - 21:55

      Isto za 4. Ali za unity nop unity je po meni jedan od boljih Ac kao i Syidicate

    • Demon90

      @Noproblemoguy, 14.10.2020 - 22:00

      Setting je super neke ideje isto tako al kontrole su bile uzasne

    • PppPP

      @bpeciko666, 14.10.2020 - 23:40

      “zadnja 2 AC-u mi nemaju nikakve otkupljujuce kvalitete”

      TI

    • razer1234559

      @bpeciko666, 15.10.2020 - 00:35

      Kako nemaju kvalitetu. Dobili smo pravi punokrvni RPG i budi sretan zbog toga. Zadnje dvije igre Origins i Odyssey su najbolje u serijalu upravo zbog RPG elemenata. Razvijaš lika, učiš vještine, skupljaš gear sa više razina rijetkosti, obavljaš questove….. Itd. Znači puno toga. To starije Assasins Creed igre nemaju pa ne razumijem zašto nemaju kvalitetu.

    • Drunkenstein

      @razer1234559, 15.10.2020 - 10:55

      RPG je uništio AC.

    • SanKa

      @razer1234559, 15.10.2020 - 11:15

      LOL, uopce nisu najbolje…mozda su dobre kao RPGovi, ali to nisu najbolji AC-ovi. Ti si RPG fanboy pa nisi objektivan. I da to starije AC creed igre nemaju, gluposti. nemaju na toj razini, ali svakako imaju boostanje lika.

    • Noproblemoguy

      @SanKa, 15.10.2020 - 19:35

      Jos se sjecam u brotherhoodu si mogo upgredat armor i mozda.mac nesjecam se ali znam da se armor mogo

  • Strange Man

    14.10.2020 - 19:11

    Ne kupujem sada jbg. krivo vrijeme. Sve oči su pogledom na Cyberpunk 2077 😉 i novu konzolu, tako da para za još nešto nema.

    • AZRAELxXxGhost

      @Strange Man, 14.10.2020 - 19:27

      Nista ti ne proturijecim ali meni CP 2077 nikako ne privlaci naprosto ne volim igre iz provog lica :/ 🤷‍♂️ ali svkako se radujem sto izlazi da konacno svi fanovi to docekaju, a i radujem se da vidim konacno sta je to mozda me i kupe… a da AC je tema…

    • Artyom

      @AZRAELxXxGhost, 14.10.2020 - 19:53

      Bitno je da ima za svakog po nešto. Za nekoga AC za nekoga CP2077, za nekoga nešto treće… Za gamere bilo kojeg žanra situacije je trenutno poprilično dobra (za razliku od svega ostaloga us svjetu praktički).

    • Tomina

      @AZRAELxXxGhost, 14.10.2020 - 21:24

      pa zato jer te privlaci grind od zadnja dva AC-a…Jednostavno je, C2077 za prave muže, AC za dječicu hehe

    • Drunkenstein

      @Tomina, 15.10.2020 - 10:52

      AC je nekoć bio za odrasle, a danas je za kepece i one koji se tako osjećaju.

  • Demon90

    14.10.2020 - 19:25

    A odigrati će se sigurno. Možda ne odmah al za praznike sigurno

  • Anthemm

    14.10.2020 - 19:32

    “Nadajmo se da nije dodatno sređen samo za ovaj video”
    Znaš već kakav je Ubisoft u vezi toga

    • Demon90

      @Anthemm, 14.10.2020 - 19:51

      A mislim kad su zadnji puta izbacili ružnu igru. Naravno videi se dorade i vjerovatno možda neće izgledati baš ovako osim možda na najboljim konfiguracijama

  • hacksor1234

    14.10.2020 - 20:05

    Pogledao sam dosta klipova od glavnih AC youtubera koji su jako strastveni oko franšize te se njima jako sviđa igra, te se vidi da je ubisoft poradio na greškama iz prethodnika (nema levela, poboljsan combat, nema hiljade pitnika na mapi kao neki checklist, igra nagrađuhe istraživanje) te izgleda jako obećavajuće

    • macgyver

      @hacksor1234, 14.10.2020 - 20:47

      To sto nema upitnika na mapi i sto igra nagradjuje istrazivanje nije bas dobra stvar… ok da je neka mala mapa, al uz ugromne mape kao zadnja dva AC-a, taman posla da jos moram sam lutati po cijeloj mapi i traziti sto ima. Ovako bar obidjem sve upitnike i znam da sam vidio 99% bitnih stvari

    • Chimichangas

      @hacksor1234, 15.10.2020 - 11:22

      Jesi siguran da nema leveliranja?

    • Tomina

      @hacksor1234, 15.10.2020 - 11:37

      Trebaju uvrstiti ideju kako je imao Morrowind. Preuzmeš obavijest, imaš pisani trag za neki upitnik u smislu “uz rijeku, preko mosta, mala rupica bla bla”. Da se malo istražuje. To je istraživanje.
      Navođenje za rukav kako gledamo unazad 7-8 godina je stvarno jadno. Leveliranje im je bilo jako glupo do sad. Stvarno debilno, i to me prvo odvuklo od igre. Neka jačim levelima ubace više HP-a, jače oružje. Pa ako i poraziš nekoga 10lvl jačeg, da te nagradi. Ali jbg, to se ne traži danas.

  • Okramtaker

    14.10.2020 - 20:36

    Ovo me sad stvarno zantrigriralo za igru😀

  • IwanF7X

    14.10.2020 - 21:06

    Meni je odyssey bio predobar zbog rpg elementa tako da jedva cekam ovoga ali kao sto je neko vec napiso krivo vrijeme izlazi Cpunk + PS5 + moram preci neke exkuzive sa ps4 na 5 posto nisam imao ps4.

    • Okramtaker

      @IwanF7X, 15.10.2020 - 13:06

      Ovaj 11. misec najluđi sto se tice gaminga

  • trulex

    14.10.2020 - 21:25

    ovo mnogo bolje izgleda od onog prvog puta kada je leakan gameplay bio.

  • Dr.Gamer

    14.10.2020 - 22:31

    Likovi ne ali ova priroda,ovaj svijet grafički razvaljuje!!! Hoće li ovo biti najbolja grafika do sada? Vrlo moguće…Većina ovih kadrova Izgleda da se naježiš

  • 312AE

    14.10.2020 - 23:02

    Nečkal se, nečkal, ali Godfall pada u vodu radi always on i jer se pokazal kao ne igra za mene, a Watchdogs mi je pre hip i pre šareni. Danas me cjeli dan Valhalla iznenaduje. Vidim cjena bude za PS5 manja od običajene, tak da bude dvije nove igre za PS5 Spiderman i Valhalla. Borderlands 3 i Ghost dobivaju isto odmah update,čist dovoljno za igranje do kraja godine. 😊

  • Chimichangas

    15.10.2020 - 11:23

    Ovaj me video skrot zainteresirao, a već sam bio otpisao AC valhalla kao kopiju prethodna dva.. Kupit će se vjerojatno na nekom popustu dogodine

  • SanKa

    15.10.2020 - 12:56

    ovo izgleda puno bolje od onog sto su zadnji put prikazali

  • Fenner

    15.10.2020 - 15:14

    Ako je copy-paste prethodnog Odyssey-a onda izbjegavam u velikom luku. Nadam se da neće biti dosadna do bola i repetativna kao Odyssey.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?