HCL.HR

Epic Games Store ponovno dijeli dvije igre besplatno

Zoran Žalac 16.08.2019.   •   7 komentara   •   Industrija videoigara


Epic Games ponovno poklanja dvije igre u svom dućanu. Ovoga tjedna radi se o dva relativno nova naslova ukupne vrijednosti 51 euro.

Epic Games Store svojim je korisnicima do sada poklonio više od dvadesetak igara, a trenutna ponuda možda je najvrijednija do sada. Naime, do idućeg četvrtka, 22. 8., besplatno dijele dosta recentne igre: Hyper Light Drifter i Mutant Year Zero: Road to Eden. Prva je stara već tri godine, ali druga je izašla krajem 2018. Ukupno u slobodnoj prodaji koštaju 51 euro.

Hyper Light Drifter je akcijski RPG iz ptičje perspektive, stilski odražen u 16-bitnom stilu grafike. U igri preuzimate ulogu Driftera koji sakuplja zaboravljeno znanje, tehnologiju i pomoljenu prošlost dok ga istovremeno pati “neodoljiva bolest”.

Mutant Year Zero: Road to Eden je izometrijska taktička igra bazirana na poteze. Igrate kao mutanti koji mogu koristiti svoje moći u kombinaciji sa standardnim oružjima kako bi eliminirali svoje protivnike. Kad niste u bitci, slobodno istražujete post-apokaliptični okoliš. Može se igrati samo u single-playeru.

Kako to obično biva, Epic Games je odmah najavio koja će igra biti besplatna za preuzimanje nakon spomenute dvije. Idući poklon bit će simpatični 2D puzzle naslov FEZ iz 2012. godine.

Komentari (7)

  • GAMEmaher

    16.08.2019 - 11:30

    Mutant iznenađujuće da već dijele i super. Sve u svemu dade se pobrat dobrih naslova i nadajmo se do kraja godine bude još solidnih…

    • hrga007

      @GAMEmaher, 16.08.2019 - 14:34

      igra je vani TEK 9 mjeseci

  • PsiHoGujaR

    16.08.2019 - 11:35

    Hvala….

  • marjanovicut

    16.08.2019 - 15:08

    Dovode ekskluzive sa ps4 daju veci procenat developerima, konstantno nove besplatne igre, sto bi ih iko mrzeo? Nadogradice launcher. Sto bi samo Steam bio launcher? Jer je medju prvima? Smesno, manje fanboy-izma vise razuman.

    • GTA222

      @marjanovicut, 17.08.2019 - 03:21

      Ne dovode oni ništa, studiji koji su razvili Beyond Two Souls, Heavy Rain i Detroit Become Human nisu više pod uticajem Sony-a ili IP ne pripada Sony-u, takva neka priča je uglavnom. A ovo da je Epic Games dobar i pokušava nešto poboljšat za potrošaće možeš objesit mačku o rep jer oni samo pokušavaju zaradit pare na bilo koji mogući način. I opet o maržama, ako je neki indie developer koji sam izdaje igru onda da dobiju više novca, ali ti stvarno misliš da novac od prodaje igara nekih većih izdavačkih kuća ide developerima? Ne, taj novac u 99.9% slučajeva ide u džep izdavača.

    • marjanovicut

      @GTA222, 17.08.2019 - 04:08

      A sta STEAM pokusava udobriti igracima? Oni steam summer failovi koji 5 godina ne lice ni na sta sem na obicnu muzu novca, igru besplatnu jedino preko humble bundlea mozes dobiti, ako je tako ZASTO Detroit BH nije na steamu? Zasto nije BTS? I mnoge buduce stvari, sta to STEAM pokusava poboljsati? Nacine da izmuzu novac bolje? Ili da ako ne mozes potrositi 5 evra NE MOZES DODATI COVEKA, ako igras paladins, dotu itd itd neke od NAJIGRANIJIH igara sveta ne mozes dodati nekoga na steam, ako si ugrabio Rocket League negde kao gift free isto ne mozes sa prijateljima igrati. Mozes da pricas sta zelis za Steam je Epic Games andjeo licno, Vise para izdavacima=stabilni izdavac/studio, stabilniji izdavac>bolji uslovi za developere, bolji uslovi>bolje igre, ne razmisljamo svi jednostranicno zao mi je.

  • Eomund

    16.08.2019 - 19:59

    kad prije dijele Mutant Year Zero: Road to Eden, ima neka kvaka vezana za igru ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?