HCL.HR

FIFA 19 navodno će imati licencu za UEFA Ligu prvaka

Zoran Žalac 12.05.2018.   •   46 komentara


Nizozemski komentator koji godinama surađuje s EA Sportsom izlajao se prije vremena i otkrio da će FIFA 19 imati licencu za UEFA Ligu prvaka.

Prošlog mjeseca doznali smo kako su UEFA i Konami prekinuli deset godina dugo partnerstvo koje je PES serijalu osiguravalo službenu licencu za natjecanja Lige prvaka i Europske lige. Mnogima je u tom trenutku misao poletjela prema FIFA serijalu, no EA Sports se do sada nije oglasio i još uvijek ne znamo hoće li dva elitna klupska natjecanja uopće biti prezentirana u ovogodišnjim nogometnim videoigrama.

Ipak, čini se kako je stigla potvrda da je EA Sports dogovorio sve sa UEFA-om te je za Fifu 19 ugrabio spomenute licence. Tu informaciju prenio je Ever ten Napel, Nizozemac koji je već duži niz godina komentator u FIFA igrama na nizozemskom jeziku. On je u prijenosu nizozemskog esports turnira u Fifi 18 izjavio sljedeće:

“Svake godine snimam nove komentare za FIFA igre s Yourijem Mulderom u studiju u Utrechtu. Za 2019. također; igra će postati još bolja jer su dodali UEFA Ligu prvaka i Eurpa ligu. Uskoro ću biti gotov s verzijom 2019. koja onda ide na testiranje. Na testiranju će igrači provjeriti je li sve dobro i onda će igra biti spremna za izlazak u desetom mjesecu.”

FIFA 19 službeno još nije ni najavljena pa EA Sports vjerojatno čuva objavu o licenci za UEFA natjecanja kao iznenađenje za fanove. Međutim, nije teško zaključiti da je ta licenca itekako poželjna pa je samo pitanje tko će za nju ponuditi više novca. Ako to nije Konami, EA Sports je najizgledniji kandidat.

Komentari (46)

  • dragon.avenger

    12.05.2018 - 12:34

    Bitno da HR dolazi u 18icu za koji tjedan. Licenca za LP i EL je više značila PESu jer ovdje je FUT No1. Sa strane gameplaya, nadam se da će još otežati branjenje u igri, da će dati mogućnost potpuno ukloniti obrane AIa dok koristim nekog igrača, da srede užasnu mehaniku sudaranja igrača, da vrate u coop seasons opciju biranja onoga tko izvađa slobodnjake i to i da stave više divizija u taj mod. Možda je vrijeme da ukinu neke kartice u FUTu i dodaju pokoju novu, da taj dio ne stagnira. Bilo bi odlično da prošire licence za još pokoju ligu ili barem u RestofWorld da stave barem jedan ili dva HR kluba. Opet, definitivno treba podhitno riješiti barem mehaniku sudaranja i otežati općenito igru, da bude interesantnija a ne bi bilo loše da stave više psihe samih igrača da izmiješaju šanse timova u igri. A kao bonus, neka naprave ProFUT u kojem bi ograničili asistencije i povećali nagrade pa da se zabavljamo.

    • movie

      @dragon.avenger, 12.05.2018 - 19:20

      FUT stagnira? je li ti uopće igraš FUT? Prošle godine su uveli WL a ove godine su uveli SB mod unutar FUT-a. Dva najvažnija događaja uvedena su u FUT otkako postoji a ti govoriš o stagniranju. Da ne kažem kako su prošle godine upeljali i SBC mod koji je osvojio igrače na prvu. Toliko noviteta su ponudili u zadnje dvije godine a ti pričaš o stagniranju. Da, od ove godine su icone i na PS4 i na PC. Zar to nije očigledan dokaz kako ne zanemaruju već unapređuju najisplativiji mod na svijetu. Ako misliš na icone, koliko znam do sada su na xboneu svake godine upeljavali nove icone tako da nema razloga da to i sada ne rade. Zadnje dvije godine u fut je unešeno jako puno promjena. Sada stvarno svatko za nula kuna može složiti milijunsku momčad i to jako brzo.

    • Susjed

      @movie, 13.05.2018 - 01:42

      Gle, FUT ne stagnira i ti obožavaš fifu, ali po čemu je to FUT najisplativiji mod na svijetu? To je praktički mod koji ako želiš bit konkurentan drugima moraš platiti barem još jednom punu cijenu igre

    • movie

      @Susjed, 13.05.2018 - 09:44

      Fut je najisplativiji mod na svijetu po zaradi. Godišnje donese novca gotovo koliko i sama igra. Ne postoji u svijetu video igri ništa što donese toliku zaradu kroz mikrotransakcije kao fut. Eto po tome. E vidiš, tvoja tvrdnja da moraš platiti gotovo još jednu igru kako bi bio kompetentan u futu je čisto neznanje i potvrda da uopće ne igraš igru niti vidiš koje koje promjene donio fut u zadnje devije godine. Sve što trebaš je solidno znanje igre imalo sreće u sbc. Ajmo prvo o solidnom znanju. Znači svaki prosječan igrač može igrati svaki tjedan WL koja donosi lijepu zaradu kroz coinse i packove. Na taj način možeš tjedno zaraditi bar 100k coinsa a uz malo sreće u packovima i puno više. Onda su ti tu i mjesečne nagrade koje ovise o tvom plasmanu. Da skratim, svatko tko je redovno do sada igrao WL danas ima višemilijunsku momčad. EA ove godine uvodi u fut i novi mod za nazovimo ih, lošije igrače. Oni mogu igrati SB mod koji će ti bez problema mjesečno donijeti 100k coinsa i 8 mega packova. Uz malo sreće u tim packovima možeš dobiti jako puno. I na kraju tu je famozni sbc mod koji opet donosi lijepe dobitke. Kada se sve zbroji ne tebaš potrošiti niti lipe a bi imao višemilijunsku momčad. Uz sve nabrojano nisam niti spomenio trgovanje na marketu koje je jednostavnije nego ikada prije. Samo na jebenim dresovima ako si daš truda možeš dnevno zaraditi oko 100k coinsa. Naravno trebaš znati koji dresovi vrijede jer od svih njih vrijedi njih dvadesetak. Naravno ako si totalno nesposoban za sve što sam nabrojao još uvijek ti ostaje kupovanje fifa pointsa.

    • RaspudicT1986

      @movie, 13.05.2018 - 12:30

      sve sto si rekao je jako lijepo i krasno i nadasve istinito ali u kojem svemiru mozes imati vremena svaki tjedan igrat wek ligu i naravno preko tjedna se kvalificirati u nju…..ili svakih 12 ili 6 sati igrat SB da bi skupljao bodove i zaradio novac….sve to mozes ako nemaš život i nikakvih obaveza….ako ti je fifa centar svijeta…da onda mozes imati milijunsku ekipu

    • movie

      @RaspudicT1986, 13.05.2018 - 15:07

      U istom onom svemiru gdje se ekipa okuplja oko gajbe pive i mlati cijelo vrijeme pes. Čak ćeš na fifu potrošiti i manje vremena. Recimo ako skupiš u WL 12 pobjeda što nije nikakva nauka automatski si kvalificiran za sljedeću WL te ne moraš igrati tjedne kvalifikacije.. Većina nas igra do 18 pobjeda jer je to ulazak u gold 3 što je sasvim dovoljno za lijepe nagrade, kako tjedne tako i mjesečne. Znači ne trebaš igrati fifu 12 sati dnevno da bi to postigao. Odigraš 2/3 sata u petak, subotu, nedjelju i eventualno ponedjeljak ujutro ako nisi stigao preko vikenda. Još bolja stvar ti je sa SB. Dnevno ti treba 75 minuta da bi odigrao te 4 tekme. U subotu odigraš još jednu rundu kako bi skupio 55k bodova što ti je dosta za elite 2 i više ne igraš. Propustiš preostalih 5 rundi. Znači za ovaj mod ti treba još manje vremena. Što se sbc tiče njega možeš igrati preko moba. Voziš se u tramvaju, busu, bilo čemu i da si skratiš vrijeme malo baciš pogled na nove sbc ili na sam market pa trguješ. Eto, stvarno ti jako malo vremena treba za sve što sam nabrojao.

    • RaspudicT1986

      @movie, 14.05.2018 - 13:40

      pa jos uvijek se okupim uz pivo s ekipom pa igram fifu ali ovjdje pricamo o FUT-u….jako dobro zamisljeno i super sprovedeno nemam zamjerke osim mozda da fali mod bez kemije(jer nem smisla da si npr. neymar i ronaldo ne pasu )…sto se tice vremena da odigram svaki tjedan nekoliko pokusaja ulaska u vikend ligu i onda jos 2- 3 sata svaki dan u vikendu mogu rec samo hahahshshhs pa to nisam mogao ni kad sam isao u srednju a kako bi sad kad radim i imam zenu i dijete hahshsh. A di je jos SB ili SBC koji oduzimaju jako puno vremena…uglavnom lajkam tvoj svemir ali cjeruj mi da ako sve to stignes da nemas zivot!!! fifa it’s your life. a smatram se prosjecnim.igracem jer sam uz sce to uspio odigrat oko 750 utakmica futa od izlaska igre i u drugoj sam ligu online. poanta ako imas zivot nemozes imat milijunsku ekipu. Amen

    • VEK1NG

      @movie, 14.05.2018 - 22:59

      Vidim da stalno potenciraš “druženje uz gajbu piva”.Ne vidim šta je loše u tome.Bolje to, nego da se mlatiš sa FUT-om po ceo dan.

    • dragon.avenger

      @RaspudicT1986, 14.05.2018 - 08:29

      Upravo to. Radim od 7 do 17, dođem kući oko 18…dok se pojede, istušira i tako to dođe 20h. I onda bi imao volju ili vremena za Fifa WL? Jok. Za nas casualce treba omogućiti neke turnire vikendom, da ovi što upadnu u WL ne mogu ući, nešto kao UEFA CL i EL. Jer takvi gnjavatori imaju više tekmi u rukama zbog slobodnog vremena i bilo bi fer da i nama ostalima daju šanse da to malo vremena što imamo igrati možemo odraditi neke turnire bez njih. Naravno, radim i u subotu od 7 do 16 pa niti onda nemam toliko volje. Nedjelja ostaje za druženja i par sati koje imam van toga ne želim potrošiti na Fifu jer imam puno boljih igara, ali to ne znači da ne bi uz igranje sa frendom/vima igrao i neke turnire sa ljudima koji nemaju vremena na bacanje. WL je super ali samo ako imaš vremena na bacanje preko tjedna a ja nemam.

    • dragon.avenger

      @movie, 13.05.2018 - 07:29

      Rekoh da neka “ukinu neke kartice u FUTu i dodaju pokoju novu, da taj dio ne stagnira”. Gdje sam rekao da FUT stagnira? Ti si malo previše agresivan. Prvo pitaj što je pjesnik htio reći ako ti nije jasno pa onda piši dalje poslije odgovora. Hahaha. Da stagnira…Moja najdraža igra i ja ju ne igram… Dobar si mi ali malo uspori 😛

    • movie

      @dragon.avenger, 13.05.2018 - 09:52

      Pa daj objasni kako ukinuti neke kartice? Moram priznati da taj dio ne shvaćam. Imaju sve lige svijeta i sve igrače osim kineske lige. Kako da sada ukinu karticu igrača liverpoola? U igri imaš preko 6000 kartica igrača. Misliš da ikoga na ovome svijetu interesira ako na to misliš uvođenje recimo slovenske, hrvatske ili srpske lige? Misliš da bi itko igrao s tim karticama igrača? I sada možeš složiti od hrvatskih igrača jako lijepu momčad ali mi to nikada nije palo na pamet. Fut prodaju najjače lige i najbolji igrači. To je valjda svakome jasno. Inače samo komentiramo. Ti imaš svoje mišljenje a ja svoje i to je ok. Bez brige…

    • dragon.avenger

      @movie, 13.05.2018 - 12:25

      Kartice poput brončanog fitnesa za jednog igraca i takve. Kaj ti nije jasno? To nije pitanje mišljenja nego neshvaćenja mišljenja

    • movie

      @dragon.avenger, 13.05.2018 - 14:57

      To je potpuno irelevantno. Nebitna stavka u cijeloj igri. Što dobijaš micanjem te kartice a što gubiš ako ta kartica ostane. Naravno da te nisam shvatio jer je ta kartica potpuno nebitna za ovu igru. Što igra dobija na kvaliteti micanjem ove kartice? Ima je u njoj ili nema potpuno je svejedno. No nisam čuo koje bi ti kartice uveo u igru?

    • dragon.avenger

      @movie, 13.05.2018 - 15:38

      Lucky karticu u kojoj na jednu tekmu dobiješ nekog od top igrača i tako neke finte…

    • movie

      @dragon.avenger, 14.05.2018 - 21:47

      Pa sad stvarno ne znam da li trollaš i jesi li ikada igrao ovu igru. Imaš loan kartice svih bitnijih igrača u ovoj igri uključujući i icone. Neke dobiješ na 5 tekmi a neke na 10 tekmi a neke možeš dobiti i na 20 tekmi. Sada si me stvarno iznenadio svojim neznanjem i pitam se jesi li potrošio više od 5 minuta na ovu igru? Evo ti primjer. Dobio sam TOTS Allia na deset tekmi.

      https://gyazo.com/4cc8d38566770ee2609de343ca8b57e3

  • AdvCool

    12.05.2018 - 12:54

    Meni ta Fifa izgleda skroz smiješno, tj. kretanje i izgled igrača dok se igra. Sve nekako nerealno. PES je puno bolji što se toga tiče, uvijek bio….

    • NorthCorps

      @AdvCool, 12.05.2018 - 13:12

      Tako je uvik bilo, Pes ima bolji gameplay i 3D modele, Fifa sve ostalo, bar meni

    • PppPP

      @AdvCool, 12.05.2018 - 13:27

      ni u pesu nije realno, onako sigurno igrači ne trče haha

    • AdvCool

      @PppPP, 12.05.2018 - 13:52

      Ne znam zašto su tako napravili sada, zadnji pes koji sam igrao je 15, ali po videima vidim kako je gameplay puno bolji od fife, to rastezanje igrača dok trče pri čemu narastu 10 cm od svoje prave visine pa izgleda kao da su Modrić i recimo Ronaldo iste visine. Jedino u čemu je Fifa bolja je atmosfera i stadioni, te licence….

    • movie

      @PppPP, 13.05.2018 - 15:14

      Naravno da realno trče ako ne voliš onu drugu igru. Dok sam još igrao pes sprdali su se svi kako igrači trče kao da imaju zabijen kolac u guzicu. To je zaštitni znak pesa bio godinama a niti sada se nisu toga odrekli do kraja. Nevjerojatno mi je kada netko pljuje onu drugu igru a objektivno obje igre su arkadna smeća. No nekome više paše ona a nekome ova igra i to je ok. No niti jedna nema veze sa simulacijom nogometa. Da se ne ponavljam ali mogao bih u svakoj igri nabrojati dvadesetak stvari zbog koji su obje igre arkade. Nema smisla, svatko igra ono kaj ga veseli.

    • PppPP

      @movie, 13.05.2018 - 17:12

      naravno da su arkadna smeća, u 5min padne više golova nego u 90min u pravoj utakmici. jel treba dalje xD

  • soul_eclipse

    12.05.2018 - 13:32

    Tooooooooooooo

    FIFA <3

    • VEK1NG

      @soul_eclipse, 12.05.2018 - 19:05

      Reče lik sa PES avatarom.

    • ihneacho

      @VEK1NG, 12.05.2018 - 19:42

      vremena se mjenjaju, prije su ljudi bili u partiji danas u hdzu 😀

    • AdvCool

      @ihneacho, 12.05.2018 - 20:04

      U sdp partijci ostali, dio partijaca iz tada skh otišao u hdz….

  • karlod1997

    12.05.2018 - 15:08

    Vrh … Samo FIFA 😉

  • funky0308

    12.05.2018 - 15:52

    Kaze se bivsi nizozemski komentator 🙂 haha..

  • Expert

    12.05.2018 - 16:45

    Vi što igrate Fifu mnogo znate o nogometu,a i ovaj Ppp,pametni zna šta je realno i kako bi igrači trebali trčati.Zaključak ispadate glupi i smiješni sa pohvalama na račun te igre jel una upravo i jeste takva,glupa i smiješna

    • Whynot?

      @Expert, 12.05.2018 - 17:06

      Nema razloga da diskredituješ PppPP-a jer nije fan nijednog naslova. Na kraju dana, svako od nas osjeća ono što osjeća, vjeruje u šta sam želi vjerovati. Kako bi tebi bilo da te grde zbog nekog tvog stajališta? 🙂 Slobodu mišljenja treba cijeniti, ne kritizirati… i ne trati život u negativnosti, osudama i predrasudama. Svaki problem ima svoje rješenje, pa tako i tvoj. Ugodan dan. 🙂

    • movie

      @Expert, 12.05.2018 - 19:26

      Sada bih ti ja mogao reći a imam i dokaz da vi koji igrate PES nemate pojma o pravopisu. Pogledaj samo svoj post i vidjet ćeš da sam u pravu. No nema smisla prozivati ljude samo zato što vole drukčije stvari od tebe ili ako su jednostavno nepismeni. Ja poštujem svakog igrača pesa kao i samu igru jer sam je igrao godinama. Zadnjih osam godina fifa mi više odgovara. Što se nogometa tiče igram natjecateljski nogomet oko 40 godina. Kada budeš igrao natjecateljski nogomet bar i približno koliko i ja onda možemo razgovarati o nogometu.

  • ShalO

    12.05.2018 - 16:51

    Nisu ni PES ni FIFA savrseni ali je FIFA svjetlosnim godinama ispred PESA. Ukus na stranu, PES mozes favorizovati samo ako si operisan od fudbala,ako nikada u zivotu nisi odigrao jednu utakmicu pravog fudbala .To veze sa fudbalom nema…

    • AdvCool

      @ShalO, 12.05.2018 - 17:23

      Misliš na Fifu ?

    • VEK1NG

      @ShalO, 12.05.2018 - 19:06

      Kao na primer ti što si nisi nikad odigrao.

    • ShalO

      @VEK1NG, 12.05.2018 - 20:05

      Fudbal u stvarnosti sam doktorirao, zato kritikujem PES, sa pravom…

    • Ajdin7

      @ShalO, 13.05.2018 - 01:17

      Izvinite doktore fudbala, nisam vas prepoznao 🙁

  • Cro-K

    12.05.2018 - 17:17

    Bolje da se zabave kako rjesit problem strganog gameplaya a ne sa prokletim licencama. Opet ce masa ljudi kupit igricu jer pazi bit ce liga prvaka a gameplay ce im izgledat koda su im programirali djeca u osnovnoj koja se tek uce radu na racunalu. Fifa 18 definitivno najgora fifa u zadnje 4 godine zabavu su skroz izbacili dogadja se hrpu nelogicnih i glupih situacija koje se ne mogu zaustaviti. Nesto najgore sto se moze desiti fifa i pes communityu je da ea uzme licencu za ligu prvaka jer to je jedino drzalo pes imali su nesto sto ea nije imala. Sad ce ubacit ligu prvaka reci ce to je nesto novo i igrat cemo strganu igricu godinu dana i nadat se da ce fifa 20 biti bolja eto jer im se moze zato jer nemaju konkurenciju pa mogu uz minimalan trud zaradit brdo love.

    • VEK1NG

      @Cro-K, 12.05.2018 - 19:09

      Logičan splet okolnosti.

  • Vexido

    12.05.2018 - 19:10

    meni su ove licence za ligu prvaka i kup uefa i slicno skroz nebitne , pri igranju proslih fifa nisam ni primjetio da nemaju licence od lige prvaka …

  • Momentum

    12.05.2018 - 20:54

    Nikad ali nikad Fifa neće imat ono najbitnije GAMEPLAY i dalje je fizika smiješna,zabijanje gola isto ko i kod Fife 2010 jednostavno Fifa sve ima al nema gameplay,samo ponašanje igrača i izgled njihov je blago rečeno smiješan,izgledaju i dalje debilno a fizika mreže skoro pa koda je kao da karton staviš na golove a da ne spominjem bugove,propadanje lomljavina tijela sex igrača trčanje golmana oko cjelog terena itd.

    • movie

      @Momentum, 12.05.2018 - 22:24

      Sada nisam siguran je li trollaš ili pišeš napamet jer toliko si glposti nadrobio da nema smisla na njih odgovarati. Koliko pogrešaka ima u fifi toliko ih ima i na pesu. Imaš jednak broj složenih filmića na netu koji pokazuju nebuloze u obje igre. No najveći proser ti je mreža. Pogle kako se samo ljulja i kako poskakuje ona štanga što stoji horizontalno na travi kada uputiš jak udarac. Stvrno ne znam o čemu pričaš.

    • Momentum

      @movie, 12.05.2018 - 22:53

      jel ti mene trolaš? ja sam mrtav ozbiljan Fifa je smeće od igrice po pitanju gameplay i fizike za 2018 god a nema velikih razlika između 10 i 18 razlika samo u grafici ogromna,PES je bolji 100 puta šta je sad? kakav ćeš mi sad odgovor složit,šta mi god ti napišeš neću se s tobom složit 🙂

    • movie

      @Momentum, 13.05.2018 - 09:28

      Nema smisla raspravljati jer pišeš gluposti. Koliko si objektivan i koliko poznaješ igru dovoljno je vidjeti po tvom komentaru da je to sve isto samo druga grafika. Inače to je najčešći komentar ljudi koji nikada ozbiljnije nisu igrali igru niti imaju ikakav argument za svoje tvrdnje. Ja ne igram pes jer mi trenutno ne odgovara. No to nije razlog da pišem kako je pes smeće i slične pizdarije. S neobjektivnim ljudima nema smisla polemizirati. Aj bok.

    • VEK1NG

      @movie, 19.05.2018 - 01:14

      A ti kao ne pišeš kako je PES smeće?

  • Expert

    13.05.2018 - 17:28

    Fifa nije smeće kako si rekao,ona je više od smeća

  • SanKa

    14.05.2018 - 09:35

    ne znam čemu ovakvi ratovi..obje igre su svojevremeno bile vrh. pes sam igrao do 2012, i onda mi je postao loš, prešao sam na FIFU. Fifa 17 je bila odlična , ova aktualna ne toliko…Jednostavno nije to to..Išli su otežati što podržavam, ali na krivim stvarima. dodatan plus je ovo sa licencama, ali podržavam više rad na kretnji igrača, fizici igre itd.

  • oly22

    15.05.2018 - 07:44

    Iako sam bio ogroman fan PES-a i doslovno sam samo njega igrao, zadnje dvije godine počeo sam igrati FIFE. FIFA 17 je jako kvalitetno odrađena. KONAMI umjesto da pojačava broj licenciranih klubova, iz godine u godinu smanjuje. Također, bilo bi dobro da osmisle nešto svježe i inovativno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?