HCL.HR

U Fifi 19 pogodak iz daljine moći će se računati kao dva gola

Zoran Žalac 16.08.2018.   •   51 komentara


Ekipa EA Sportsa demonstrirala nam je kakve sve novitete i promjene uvodi u osnovni Kick-off mod za solo igru i lokalni multiplayer.

Prije nekoliko tjedana pisali smo o tome kako će EA Sports u početni mod Fife 19 ubacite neke opcije s kojima ćemo moći totalno promijeniti pravila nogometa. Moći ćemo tako u potpunosti isključiti sudca, namjestiti da se u utakmici priznaju samo golovi postignuti glavom ili pak namjestiti rezultat na početku samog meča. Sada je EA Sports u potpunosti otkrio kakvim će opcijama i novitetima obogatiti Kick-off mod za solo igru i lokalni multiplayer, a sve bi vam trebalo biti vrlo jasno iz sljedećeg trailera.

Dakle, moći ćemo namjestiti hrpu stvari, od toga da golovi izvan 16-erca vrijede dvostruko ili da mečevi završavaju kad padne prvi pogodak. No, tu nije kraj novitetima jer će u sklopu Kick-offa biti uključen i novi sustav praćenja statistika. Pratit će se sve i svašta, od najbrže postignutih golova do toga u koji dio gola upućujete udarce.

Zgodno je što će se ove statistike moći “prenositi” i čuvati čak i kada ne igrate na svom uređaju. Primjerice, ako odete kod prijatelja i igrate na njegovoj konzoli, moći ćete preuzeti svoj profil tako da vam se i ondje ažurira statistika. Doduše, to će biti ostvarivo jedino na istoj platformi, pa ne možete prenijeti profil s PS4 na Xbox, s Xboxa na PC itd.

Označeno sa: ,

Komentari (51)

  • Expert

    16.08.2018 - 13:04

    Glupostima nikad kraja ali čemu bi se smijao da nije te glupe igre.Ovi što to kao nešto hvale neka konačno nauče igrati PES

    • Deus

      @Expert, 16.08.2018 - 13:06

      U potpunosti se slažem ali nemožeš samo tako preći sa arkade na pravu simulaciju 😉

    • movie

      @Deus, 16.08.2018 - 17:48

      Da simulacija koja u obrani koristi samo jedan gumb za razliku od arkade u kojoj da bi igrao obranu moraš kombinirati sedam gumba. Ok kužim da je lakše igrati simulaciju u kojoj samo držiš X a igra sve odradi za tebe. Zato se i pogubite kada probate arkadu u kojoj sve moraš sam raditi u obrani pa se brzo vraćate na konamijevu simulaciju. Logično.

    • Deus

      @movie, 16.08.2018 - 18:06

      @movie brate pojebi nešto bit češ manje isfrustriran! 😉

    • movie

      @Deus, 16.08.2018 - 20:54

      Ja sam u godinama kada je to luksuz. Nisam ničim frustriran samo iznosim činjenice. Ako ćemo biti pošteni, obje igre su sranje koje ovisno o nama mogu postati i interesantne. Objasnio sam dolje niže kako.

    • Momentum

      @movie, 16.08.2018 - 18:15

      Pes ima mana,ali u konačnici pes je bolja nogometna igra i više je realnija neg Fifa,mada i Pes nije baš realan i on je više arkadan.

    • movie

      @Momentum, 16.08.2018 - 20:52

      Budimo iskreni. obje igre su arkade i nikada neće biti simulacije. O čemu pričamo? Igramo igre s automatskim pucanjem i dodavanjima gdje je utjecaj računala puno veći nego nas kao igrača. O igri u obrani u pesu da ne govorimo. Opet ću ponoviti, obje igre su realne onoliko koliko realno igraju oba igrača. Ako se nađu dva igrača koja kuže nogomet i koja se vole nadigravati u obje igre tekme mogu biti napete i lijepe. Ako naiđeš na lika koji koristi propuste igre i siluje samu igru, naravno da to nema previše sličnosti s nogometom ma koju igru igrao. Sve je do nas, ako ne sve onda većina stvari…

    • Zoran Žalac

      @Expert, 16.08.2018 - 13:06

      Tako je, treba ukinuti igranje nogometa na betonu ili u dvoranama i neka svi konačno nauče igrati na travi kako bog zapovijeda!

    • Expert

      @Zoran Žalac, 16.08.2018 - 13:54

      Nogomet treba ostati nogomet a ne cirkus kakav rade u Fifi.Šta je tu nejasno!

    • Zoran Žalac

      @Expert, 16.08.2018 - 14:46

      Nejasno je zašto se pretjeruje – ok možda ja pretjerujem s naslovima pa ljudi ne shvaćaju da je to samo u kick-off modu i to samo opcija i to samo u offline/couch mp-u. Ili se ne trude shvatiti kao što se ne trude ni čitati dalje od naslova… U bilo kojem slučaju, poanta koju nastojim iskazati jest da nogomet ni u stvarnosti nije samo nogomet. Imaš različite varijacije unutar tog sporta. Zna se koja je glavna, ali to ne znači da su ostale “cirkusarije”. Uostalom, ono što je nama danas nogomet nije isto što je prije 50 ili 100 godina ljudima bio nogomet. Pravila se mijenjaju i za 50 godina će ljudima biti cirkus svaki nogomet koji se igra bez VAR-a. Samo je pitanje perspektive. Jedino što u ovome slučaju priznam jest da je na uvođenje ovih opcija otišlo vremena na nešto što se moglo posvetiti nekom drugom gameplay elementu… Iako su ovakve stvari – poput izmijenjenih pravila, lagane za implementirati i ne traže više od dva tjedna posla za programere, a i to je previše.

    • karlod1997

      @Expert, 16.08.2018 - 16:36

      možda u Fifi rade cirkus od nogometa, ali PES već odavno ne može napravit niti cirkus od nogometa jer njihova igra već godinama nema veze sa osnovama i logikom nogometne igre

    • Expert

      @karlod1997, 16.08.2018 - 16:46

      Uh Fifa baš ima veze sa logikom nogometne igre,baš si me lijepo nasmijao

    • Mirnes87

      @karlod1997, 16.08.2018 - 16:56

      Cirkus od nogometa je realna simulacija za razliku arkadicine fife.Vec je u beti uzasod igre.To su rekli oni koji je godinama igraju.pes team bar slusa igrace I popravlja iz godine u godinu gameplay za razliku od fife,gdje ovi mlate lovu na kontu FUT moda…Hebes FUT mod kad je sam gameplay uzas na uzasima.

    • Expert

      @Mirnes87, 16.08.2018 - 17:21

      Šta zna on šta je nogomet, 97o godište!

    • karlod1997

      @Expert, 16.08.2018 - 17:50

      eto ti znaš…inače da bi se razumija u balun moraš bit 80 ili već koje godište, aj ne pi**i, a garantiran ti da znan o balunu više nego svi odi

    • Expert

      @karlod1997, 16.08.2018 - 18:39

      O balunu možda nešto znaš ali o nogometu ništa,i nemoj me nasmijavati glupostima

    • movie

      @Mirnes87, 16.08.2018 - 17:53

      Kako možeš za igru reći da je realna simulacija igrajući obranu držeći jedan gumb i čekajući da igra sve odradi za tebe? O dodavanjima da ne pričam. To je tebi realno?

    • SweeX

      @movie, 18.08.2018 - 12:21

      I onda meni kazu da branim PES na svakom cosku. Pa gle ovo? To je ono sto sam rekao u proslom komentaru vezano za ovu raspravu. Fifica fanovi se drze uvijek jedne tacke i to ponavljaju kao papagaji, jer drugo nista i ne znaju. Ti stvarno mislis da se odbrana igra drzeci jednu tipku? Cestitam, dajte covjeku neku nagradu. Pa hajde decko online protiv mene, hajde drzi tu jednu tipku da vidim kako to igra radi za tebe. Hajde da vidimo hoce li golman svake dvije minute ici u gol po loptu. Sad, jedna lekcija od veterana u vezi “drzi jedan gumb”. Drzanje tipke sluzi da tvoj igrac, kojeg ne kontrolises prati igraca drugog tima koji ima loptu (i po potrebi izvrsi presing), dok ti sa drugim igracem (kojeg naravno kontrolises) ides da zatvoris eventualne rupe u odbrani. Taj tvoj “drzi jedan gumb” igrac bi toliko puta otisao po cevape da se ti oslonis samo na njega, jer bi ti svaki iskusan igrac toliko osramotio tog lika da on ne bi znao gdje se nalazi.

    • movie

      @Mirnes87, 16.08.2018 - 21:03

      Pričaš gluposti. Svakodnevno se čujem s likom koji igra betu fife i kaže da je igra realnija i bolja nego fifa 18. Jedino smatra da je promašen koncept novog pucanja. Igrači su fluidniji, okretniji te samim time i prirodniji. Sam gamepay je sporiji. Sistem igranja u obrani opet se jednim dijelom mijenjao a prebacivanje s igrača na igrača djeluje puno bolje nego na fifi 18. Tamo su nešto oko toga opasno sjebali. Grafički je izvučen maksimum iz sadašnje generacije konzola a po prvi put i s time se mogu i sam složiti iz viđenog, meniji izgledaju jako loše. Interesantan je novi koncept kvalifikacija za WL kao i napredovanja kroz divizije. Možemo mi pričati što hoćemo ali opva igra se gleda isključivo kroz fut. Puno novih modova, doduše meni nebitnih ali bolje više nego manje. Stoga, ne stoji da je užas od igre već u beti. Kakav će biti finalni proizvod to nitko ne zna niti je bitno jer se opet kompletan gameplay mijenja nakon prvog patcha svake godine. Ne mislim da će igra biti revolucija ali da će i dalje biti interesantan sistem futa, u to uopće ne sumnjam.

    • Zoran Žalac

      @Expert, 16.08.2018 - 20:03

      Evo, bacim oko da vidim što se događa u svijetu nogometa, a ono la liga najavila igranje utakmica u sad-u, a rudeš će biti domaćin rijeci na rujevici. Eto što ti je nogomet.

    • NNEclipse

      @Expert, 18.08.2018 - 02:38

      Jel trebam spominjati da si u PES-u 6 mogao igrati nogomet na ledima dinosaura? xD

    • marjanovicut

      @Expert, 16.08.2018 - 13:39

      Da predjem na igru koja je mrtva evo nekih 5 godina i od koje bedni Paladins ima vise igraca? Da predjem na igru koja ne zna sta znaci rec SERVER niti ONLINE, pritom najgori career mod od svog postojanja hahahah, 10. put mi se desava da imam 100 miliona a plata se ne moze prebaciti tako ne mogu kupiti ni prosecnog igraca, gameplay postane previse repetitivan i najsmesnije od svega, uzmes Mesija i ne mozes driblati s njim ono fora realnost a u realnosti Mesi se sprda s defanzivcima. Pes je fudbal za one koji zele odigrati utakmicu mesecno a samim tim sto ti smetaju dodaci ovog moda dokazano je da si zombi i ogranicen naviknut na bedni pes koji svoje modove od 2009 nije menjao.

    • VEK1NG

      @marjanovicut, 16.08.2018 - 15:05

      Kako može biti igra mrtva 5 godina, ako svake godine izlazi nova igra u serijalu?O kojoj je igri reč?

    • PppPP

      @VEK1NG, 16.08.2018 - 17:39

      mrtva je haha

    • movie

      @VEK1NG, 16.08.2018 - 17:58

      Pa čim nakon mjesec dana po izlasku igre na tržište istu dijele besplatno, što je ako nije mrtva? Ako ti treba 17 godina da bi dostigao prodaju fife u jednoj godini po prošlogodišnjim prodajnim rezultatima, što si ako nisi hodajući mrtvac?

    • VEK1NG

      @movie, 16.08.2018 - 22:27

      Nisi razumeo moj komentar.Prvo pročitaj 2 puta, pa onda komentariši.

    • PppPP

      @VEK1NG, 17.08.2018 - 01:08

      ja ne kužim bgm o čemu ti. znači kad igra umre, samo je treba ponovno izbaciti i neće više biti mrtva? XD

    • VEK1NG

      @PppPP, 17.08.2018 - 21:29

      Serijal i igra nisu isto.Totalno 2 različita pojma.

    • PppPP

      @VEK1NG, 17.08.2018 - 23:00

      oke, mrtav je serijal :DD

    • SweeX

      @VEK1NG, 18.08.2018 - 12:37

      Prvi dio komentara necu ni citati jer si rekao sve tom prvom recenicom. Sto se tice driblanja i Messija… Pa kako ces decko driblati ako ne znas driblati? Jel tako? Ima neke logike, zar ne? Nije mi jasno, zasto prosipate gluposti u vezi Pesa a i sami tvrdite kako to ne igrate. :/ Mali milion puta sam presao odbranu (ne sastav vec odbranu) i CPU i online igracima, uglavnom sa Messijem ali i drugim igracima. I onda dodje meni jedan lik na HCl-u i tvrdi da je to nemoguce. Pa cek, ko je ovdje lud? Ja koji igram Pes od 2002. ili ti koji tu i tamo bacis oko na gameplay na YT ili cujes da se tako “prica” okolo. Daj budi malo realan. Sto se tice “koji svoje modove od 2009 nije menjao.” Sta reci na ovo? Od 2009 rece? Ok. Vjerujem da je 2009. jedini Pes kojeg si igrao. Mozda si malo bacio oko na 2010. i tu se uvjerio kako su isti modovi. ML i BAL, necu se uopste truditi objasnjavati sta je ovo, ako si igrao Pes, a prema tvojim komentarima da se zakljuciti da jesi, su dozivjeli ogromne promjene od 2009. pa do danas. Ako si kojim slucajem mislio na ove gluposti koje ubacuje fifa, ne vidim potrebe za tim stvarima.

    • VEK1NG

      @SweeX, 18.08.2018 - 21:31

      Citirao si pogrešnu osobu. 😀

    • movie

      @Expert, 16.08.2018 - 17:50

      Ne kužim? Pa to je samo jedan od mnogih modova unutar igre namijenjen zajebanciji kojeg vrlo vjerojatno neću niti probati. Niti te tko sili da ga probaš. No kome se igra zašto ne. Bolje imati pet modova više nego manje.

  • Almir_sa

    16.08.2018 - 13:15

    Sve je ovo bez veze dok fifa street ne vrate

  • zvoninjo

    16.08.2018 - 13:41

    Šta sve neće izmislit.Glupost

  • Aldin219

    16.08.2018 - 13:49

    Evo nek mi neko od vas dežurnih cinika i kritičara da jedan razlog zašto je ovo loše?

    • Expert

      @Aldin219, 16.08.2018 - 13:57

      Zato što nije po važećim pravilima,zato je loše

    • Zoran Žalac

      @Expert, 16.08.2018 - 14:49

      Važeća pravila su aktivirana po defaultu, a ovo su opcije koje možeš/ne moraš koristiti u jednom jedinom modu igre namijenjenom za zabavu izvan kompetitivne online scene, unutar tvoja četiri zida.

    • zvoninjo

      @Aldin219, 16.08.2018 - 14:12

      Fifa je kao cijela licencirana i onda ubace ovako nešto

    • Expert

      @zvoninjo, 16.08.2018 - 14:19

      Ko zna čim se drogiraju,biće da je nešto baš jako

    • PppPP

      @Aldin219, 16.08.2018 - 17:42

      kakvi retardi da ne povjeruješ. ovaj mod će se žestoko igrati i pes ga kopira iduće godine garant

  • Fr3dY

    16.08.2018 - 14:06

    Hahaha malo je glupo ali i zanimljivo bit ce ovo dobro kad dode drustvo

  • Robert_zg

    16.08.2018 - 14:23

    Čemu toliko pljuvanja? Nitko vam neće uzeti klasični nogomet sa klasičnim pravilima. Samo su dodali više opcija koja ćemo ionako koristiti samo u društvu za zaj*banciju. Opustite se malo…

    • Whynot?

      @Robert_zg, 16.08.2018 - 16:06

      Jer se ova s*anja koriste samo kao izgovor o “novim featuresima”. Izmedju ostalog, ovome nije mjesto ni u videoigri, skrnavi se sport. Ismijava. Ovo je klasicno podvaljivanje. Ti misliš da im je stalo popraviti singleplayer i lokalni multiplayer? 😀 Roberte, Roberte… Oni samo rade na ultimate teamu. Shvatite to.

    • Expert

      @Whynot?, 16.08.2018 - 16:43

      Naravno da se skrnavi i ismijava sport ali to je izgleda baš preteško za razumjeti.Kome da objašnjavaš kada nema smisla.

  • Dukie

    16.08.2018 - 14:40

    Kae s glavom ljudi?? Pa nije da ce ti frajer to moci u online modu napraviti. Veliki sam fan PES-a, ali defitivno radi bolje zajebancije sa ekipom podrzavam ovakve stvari. Btw, PES je u prijasnjim danima imao takve zajebancije. Ne sjecam se tocno koji je bio ali si imao opciju da igracima stavis ogromne glave ( ako se ne varam radi ovog su cesto padali po podu ), lopta da bude ona medicinka… Brate, placete za svaki kurac. Nevalja zena kao glavni lik, nevalja dodatna zajebancija u FIFA-i, nevalja kad igra ne bude ono sto si ti sebi zabrijao u glavi da treba biti i da sad ne nabrajam. Ohladi i odjebi sa cmizdrenjem, nije smak svijeta. Ne svidja ti se? Preskoci serijal, igru, ovogodisnje izdanje itd. Da zakljucim, dragi HCL otvori posebni link nazvan KUKAVELA D.O.O di ce cmizdravci moci plakati, kukati i pljuvati po raznolikim igrama koje nisu ono sto su oni htjeli da bude.

  • phoda

    16.08.2018 - 17:23

    ovo je odlicno, svaka cast fifa, izdavaca kojeg necemo spominjat je smece naravno, daboga im struje nestalo

  • r0k4c

    16.08.2018 - 17:47

    Cini mi se da cu opet dati 50-ak eura za totalnu glupost od igre… Ahhhh

  • pivac

    16.08.2018 - 17:50

    Slabi su noviteti osim lige prvaka ipak čekamo demo pa da vidimo.

  • Tony Ghost 1811

    17.08.2018 - 08:43

    Ah cudni ljudi. Kako vam se da vise konstantno prepirati izmedju fife i pes-a? Ko voli nek izvoli. Valjda je svima jasno da su ovo napravili iskljucivo da mogu reci da su nesto radili na igri, valjda vjeruju da modovi mogu opravdati cijenu, naravno da ne mogu. U svakom slucaju, prestanite kupovati igru svake godine, bila jedna ili druga. To je ista jebena igra sa malo vecim azuriranjem. Sanjam dan kada ce ovakva sranja izlaziti svake 3 god, jer ovo je pljacka, nista drugo.
    Moj primjer. Kupio pes 2017, cekam 2020, da vidim sta imaju za ponuditi. Ne zelim biti direkti krivac i njihova budala da im pomazem da izbace igru svake god.

    • Expert

      @Tony Ghost 1811, 17.08.2018 - 10:27

      Ima smisla to što govoriš i slažem se,kada je PES u pitanju razlike su minimalne čak i jedva primjetne.Svake ga godine kupujem i znam to veoma dobro.U pitanju je radoznalost i nada da će ovaj put biti drugačije i onda slijedi razočarenje kad shvatiš da su te promjene minimalne u stvari da su oni koji su zaduženi za razvoj te igre uradili premalo.Zato su tu svake godine ta marketingska sranja i traileri da nas ubjede da se radi o velikom napredku a u stvari samo malo veće ažuriranje igre.Tako će biti i ove godine,ono najvažnije što su imali izgubili su,licence za ligu prvaka i ligu Evrope i i dalje imaju drskosti i bezobrazluka da pričaju kako će naredni PES biti napredak sa nekakvim trećerazrednim ligama a najelitnije takmičenje na svijetu “dali” su drugome.Igra ubrzo izlazi,vidjeće na prodaji da im istinski fanovi to nisu oprostili.Ja sam istinski fan PESa,naravno da ću ga igrati i dalje jel ova druga igra je smiješna ali PES 2019 neću kupiti.

  • Love HCL

    19.08.2018 - 13:18

    Meni se svidja to sto su dodali u FIFA-U ali idalje PES smatram boljom nogometnom igrom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?