HCL.HR

FIFA 20 će uskoro mjeriti brzinu odaziva na kontrole

Zoran Žalac 29.02.2020.   •   7 komentara


Čini se kako je responzivnost jedna od stvari koje će EA Sports nastojati poboljšati u sljedećim izdanjima igara iz serijala FIFA.

Brzina odaziva prilikom kontroliranja ključna je stvar u sportskim videoigrama, a oni koji igraju igre FIFA serijala složit će se da taj aspekt baš i ne briljira u online mečevima. Iz EA Sportsa su izrazili volju i namjeru da to poprave, a sada su najavili da će tome prethoditi period proučavanja u stvarnim mečevima jer ne mogu takve stvari mijenjati prema internim rezultatima i simulacijama.

Samim time, nekim će se igračima tako pojaviti novi segment sučelja na kojemu će moći vidjeti responzivnost naredbi, odnosno kontrola tijekom samog igranja. Doduše, ne treba strahovati da će se ovo pojaviti svima. Dijelom istraživanja EA Sportsa postat će samo oni koji na to pristanu. I neće to biti zadnje takvo testiranje u namjeri da se poboljša responzivnost kontrola u FIFA igrama.

Ovom aspektu igre trebao bi donekle pomoći i dolazak sljedeće generacije konzola. Xbox Series X trebao bi tako imati nižu latenciju i “kraći put” komunikacije između konzole i kontrolera. E sad, to bi u kompetitivnim igrama moglo stvoriti malu prednost nad igračima koji igraju Fifu na starim konzolama pa možda EA Sports ovo radi upravo kako bi ta prednost bila minimalna ili nepostojeća jednom kad nam dođu nove konzole.

Komentari (7)

  • Dajsikeks

    01.03.2020 - 00:23

    A kada će napraviti bolju strukturu na gledaoce

    • movie

      @Dajsikeks, 01.03.2020 - 13:14

      Možeš pojasniti? Pa gledalište je ful 3d i svatko nešto radi. Puno je različitih faca i nikada stadioni nisu bolje izgledali nego sada. To je po meni maksimum što može pokazati sadašnja generacija konzola. S novom generacijom sigurno će otići korak dalje u detaljnosti i realnosti tribina.

    • Prophett

      @Dajsikeks, 01.03.2020 - 16:19

      Na PS5 ocekuj promene, Fifa je izvukla maksimum maksimuma atmosfere na stadiona iz ovih konzola. Secam se da smo se divili hitmeni na Marakesh mapi za onoliko ljudi na istom prostoru a fudbalske i sportske simulacije imaju bas tezak zadatak da se ne lazemo. Nema 80 hiljada faca kao na pravom stadionu ali koji hardver bi ih podrzao?

    • Prophett

      @Prophett, 01.03.2020 - 16:29

      Na stadionima* Hitmenu* zbog onoliko ljudi*

  • Aldin219

    01.03.2020 - 18:10

    Mislim da FIFA radi dobar posao generalno uzimajuci u obzir koliko je tezak poduhvat. Znam da je cool mrziti ih ali igra je solidna i vrlo zabavna ove godine

  • chocobo_047

    01.03.2020 - 20:13

    Frend ima FIFU20, moram ga pitati za shareplay.

  • Odieon

    02.03.2020 - 09:53

    FIFA ima taj problem online odaziva na kkntrole godinama.SP je dobar, tecan i vrlo brz.Medutim cim upalim online vidi se ogromna razlika, igra uspori i igraci kao da dobiju neke utege…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?