HCL.HR

Nabrojali smo deset Kyliana Mbappea na tri naslovnice Fife 21

Zoran Žalac 23.07.2020.   •   52 komentara


O naslovnicama Fife 21 još će se neko vrijeme pričati. No, možda je to i bio cilj EA Sportsa.

Prekjučer se pojavila glasina kako bi na naslovnici Fife 21 mogla biti četvorica nogometaša. E pa glasina ipak nije istinita jer se na standardnoj naslovnici igre nalazi pet nogometaša, i svi su oni jedan – Kylian Mbappe. Francuski wunderkind također će se pojaviti i na naslovnicama Champions Editiona i Ultimate Editiona.

Mbappea na naslovnici vidimo iz skoro svih mogućih kuteva – jedino još ptičja perspektiva fali. Nije da imam nešto protiv čovjeka; nisam zlopamtilo i ne patim od toga kako je razmontirao hrvatsku reprezentaciju u finalu svjetskog prvenstva, ovo je više komentar na besmisao modernih naslovnica EA Sportsa.

Naime, dosadašnja praksa bila je ta da je Champions izdanje igre na naslovnici sadržvalo igrača koji je prethodne sezone osvojio Ligu prvaka. U Fifi 18 i 19 to je bio Cristiano Ronaldo, a u Fifi 20 Virgil Van Dijk. Mbappe Ligu prvaka još nije osvojio – može se diskutirati da mu se koronavirus ispriječio na tom putu.

Druga stvar – ultimativno izdanje jedne nogometne igre… zašto na naslovnici prikazuje nogometaša u svakodnevnoj odjeći i nema apsolutno nikakve veze s temom nogometa? Mislim, što ga onda nisu uslikali na lokalnom placu, kako kupuje mrkvu i krumpire kod pariških kumica? Više bi smisla to imalo – s krumpirima barem može žonglirati pa to ima barem neke veze s nogometom. Ovako izgleda kao da je FIFA 21 Ultimate Edition zapravo Mbappeova autobiografija pod nazivom: “Ja u svojim tenisicama, optimised for Xbox Series X”.

Ispričavam se na totalno neobjektivnom izvještavanju, ali ove naslovnice su baš… osebujne.

Označeno sa:

Komentari (52)

  • movie

    23.07.2020 - 11:30

    Ultimate edition je zadnjih par godina dostupno samo u digitalnom obliku tako da ne znam što će im cover za izdanje koje ne možeš kupiti u fizičkom obliku. Svake godine uzmem ultimate edition preko PSN. jer drukčije nije dostupno.

    • Zoran Žalac

      @movie, 23.07.2020 - 11:44

      Ne znam što će im, ali nije da se u digitalnom izdanju nigdje cover ne vidi. Na originu na listi igara cover je različit ovisno o izdanju, isto kao kod fizičkog oblika.

  • Emperor Ghaleon

    23.07.2020 - 11:41

    Koliko sam upoznat, jer ne igram sportske igre, EA je nedavno ”ubacio” one poruke na samom početku gdje se jasno vidi da daju punu podršku rasističkom BLM pokretu, pa me čudi kako ovi coveri nemaju neku skrivenu poruku. Ili možda sliku još pokojeg crnoputog igrača. (ili nijedan drugi ne valja?)

    • ToniMC

      @Emperor Ghaleon, 23.07.2020 - 14:29

      Nije da nijedan drugi ne valja ni da se stavlja crni nogometaš na naslovnicu zbog BLM pokreta već je Mbappe pored Cristiana i Messia najbolji nogometaš na svijetu, a uz to je i izuzetno popularan. Razlog zašto je baš on odabran je da EA cilja na neku višegodišnju suradnju s Mbappeom jer ima potencijal ostati još dugo vremena na vrhu nogometaša svijeta. Kao što su imali ugovor s Messiem i Ronaldom nebi me čudilo da Mbappe bude “maskota” fife najmanje 3 godine.

  • Petar Marjolovic

    23.07.2020 - 11:46

    “razmontirao hrvatsku reprezentaciju u finalu svjetskog prvenstva” više kao potplatiti sudce ali nema veze.

    • movie

      @Petar Marjolovic, 23.07.2020 - 15:26

      Zašto muški nikada ne znamo prihvatiti poraz? Jednostavno su duplo bolji i ovo je bilo najnezanimljivije finale kojeg se ja sjećam. Igrali smo kao gluve kuje i posve zasluženo izgubili. Na kraju rezultat je pristojan u usporedbi s onim što se događalo na tetenu. Spustili su gas da nas do kraja ne ponize

    • Petar Marjolovic

      @movie, 23.07.2020 - 15:44

      Možda zbog ovoga?

    • Zoran Žalac

      @Petar Marjolovic, 23.07.2020 - 16:00

      A gle, nije da je jedan penal/gol presudio. Možeš izgubiti takvim kontroverznim penalom u 89. minuti pa biti ljut i vikati da si pokraden. Ali primiti četiri komada pa govoriti da su suci krivi… to je već nategnuto. Da je suđenje moglo biti bolje – je, ali nisu suci zabili četiri gola niti su golovi zabijeni iz četiri penala.

    • movie

      @Petar Marjolovic, 23.07.2020 - 16:07

      Nebitno sviran prekršaj na sredini terena. Takvih prekršaja imaš svaku tekmu koliko hoćeš. Evidentno je da nije bio. I što sad? To je razlog da kod ubačaja s 40m golman stoji prikovan za crtu a igrači zuje ko pčelica maja. Od sramote ne bih spominjao tu situaciju jer je obrana reagirala poput hrpe amatera. Zato i kažem da je ovo bilo najnezanimljivije finale koje ja pamtim. Jednostavno nismo dorasli takvoj momčadi. Poklopio nam se raspored i zbog toga moramo biti sretni. Da smo upali u onaj dio gdje su bili brazil, belgija i francuska ispali bi odmah prvu tekmu. Evidentno je bilo za vidjeti kako su nakon 4 gola francuzi stali. Nemaju u sebi taj instinkt kao nijemci koji trpaju dok ide. Bilo je smiješno gledati što nam je mbappe radio. Posve zaslužena pobjeda francuza. Tko misli drukčije nije objektivan.

    • Petar Marjolovic

      @movie, 23.07.2020 - 18:08

      Pa kad smo bili tako jadni što su trebali potplatit sudca da nas pobijede? Slažem se da smo igrali ko muško spolovilo to finale, ali penal i slobodan udarac su krivo suđeni, 2 gola manje. Možda su bili malo bolji ali ne toliko da nas pobijede 4-2.

    • Petar Marjolovic

      @Petar Marjolovic, 23.07.2020 - 18:11

      Također su se totalno nesportski ponašali.

    • movie

      @Petar Marjolovic, 23.07.2020 - 19:28

      Po čemu? Po tome što su slavili golove kako im se sviđalo? Francuzi su izašli sa stavom da nas jebu. I to su napravili. Mi smo istrčali sa stavom da što manje dobijemo po šupku. I to se vidjelo od prve minute. Jedina tekma u kojoj smo trebali imati izbornika a mi ga nismo imali. Lik nije imao niti plan a, niti plan b, niti plan c. Bili smo zadovoljni sudjelovanjem u finalu i tako smo izgledali i tako smo prošli.

    • movie

      @Petar Marjolovic, 23.07.2020 - 19:25

      Činjenica je da je lopta pogodila perišića u ruku. Da je tako pogodila francuza onda bi rekao da je penal čist ko suza. Budi malo objektivan. Slobodan udarac na 40m od gola nije nikakva prednost. To što se događalo nakon toga je čista komedija. Ne znaš jesu li gluplji bili dva stopera ili golman. Takva situacija se ne viđa na prvoj zagrebačkoj ligi. Gol smiješan i sad je kriv sudac što je svirao zamisli prekršaj na 40m od našeg gola. Svašta. Zabili su nam 4 gola a imali su još toliko zicera. Da su igrali punom snagom do kraja natovarili bi nas do vrha. Reza je za nas super.

    • Cro_Maher

      @movie, 24.07.2020 - 12:44

      Najveći problem je što u toj reprezentaciji nema Francuza. Mi nismo izgubili od Francuske nego nekakve Afričke unije.

    • movie

      @Cro_Maher, 25.07.2020 - 15:51

      Pričaš gluposti. Svi imaju francuske putovnice a većina njih je i rođena u francuskoj. Gdje piše da francuz mora biti bijel kao sir? 21 stoljeće a imate tako zatucane stavove da je to strašno.

    • Emperor Ghaleon

      @movie, 25.07.2020 - 17:01

      O toj temi bi se moglo raspravljati satima, ali ovo nije forum za to. Za takve gluposti imam 4chan, gdje me neki i ne smatraju bijelcem jer sam Hrvat (znači slaven), a samim time što nisam bijel mi daje neko pravo da serem po kome hoću. Jer, eto, rasist ne mogu biti.
      Krvna zrnca su se uvijek brojala i uvijek će se brojati, to bi ti trebalo biti jasno ako si rođen i živiš u državi koja još uvijek nije izašla iz 2. Svjetskog Rata, a to što živimo u 21-om stoljeću to ne mijenja. I ne znam kakva je to fora sa ”it’s the current year” glupostima. Sad bih ja odjednom sve trebao objeručke prihvatiti, to želiš reći? I Židove i migrante iz Sirije, i gejeve i transrodne osobe, i cigane i Turčine samo da mi netko ne bi rekao da sam rasist, homofob, antisemit, ženomrzac ili što već? Ma daj, molim te. Ironija je ta da bi baš takvi kao ti, koji kao glume nekog borca za pravednost, bili prvi koji bi srali nekom ”našem” da oženi Srpkinju, tako da se okani loše glume na internetu.
      Mogao bih te podsjetiti na onaj stravičan teroristički napad u Francuskoj iz 2015. gdje su svi akteri bili islamisti ROĐENI u Francuskoj. Znači, otišao je tamo, ili su mu roditelji otišli ondje u potrazi za boljim životom, tu je rođen i odgajan, a vraća tako da istu državu diže u zrak zbog nečega što se odvija stotinama ili tisućama kilometara dalje, u državi u kojoj vjerojatno nikad nije ni bio.
      Utakmica je bila takva kakva je. Loša. Ali to ne mijenja činjenicu da su igrači Afrikanci.

    • movie

      @Emperor Ghaleon, 25.07.2020 - 17:49

      Imam previše godina i dobar dio života proveo sam u bivšoj državi a kraj ću dočekati u ovoj. Nikada nisam nikome brojao krvana zrnca niti su me interesirala iako cijeli život gledam ljude oko sebe koji to rade. Za mene si ili čovjek ili govno. Nitko od nas nije birao kakav će se roditi niti zaslužuje da ga netko na osnovu njegovih krvnih zrnaca etiketira. Potpuno mi je stran i neprihvatljiv pojam sranja nekome tko oženi srpkinju, romkinju ili osobu neke treće nacionalnosti. Ja ne glumim, kako kažeš niti ikoga mrzim. Klasično sranje je ova priča s afrikancima. Kakve veze s afrikom ima mbappe? Čovjek niti je hodao afrikom niti ga je afrika odgajala. Dečko je rođen u francuskoj i ne vidim zašto je afrikanac kako kažeš ako ima francusku putnovnicu i osjeća se francuzom. Imam više poštovanja prema njemu nego prema kovaču koji niti je rođen u hrvatskoj, niti je govorio hrvatski jezik ali to mu nije smetalo da nam prodaje domoljubne fore u službi hdz.

    • personauser

      @movie, 25.07.2020 - 18:05

      Svi svjetski portali su govorili da su “afrikanci” osvojili SP

    • movie

      @personauser, 25.07.2020 - 21:01

      Govorili su i pisali pojedini idioti koji pišu članke. Svakakve gluposti svaki dan možeš pročitati i na našim portalima. I kaj sad? To kao ima nekakvu težinu? Čovjek koji je rođen u francuskoj, ima francusko državljanstvo i nikad nije vidio afriku je afrikanac samo u glavama bolesnih ljudi. U americi generacijama žive talijani, nijemci, englezi, francuzi, japanci, kinezi itd. Svi su oni amerikanci. Nitko za Michael Jordana nije rekao da je afrikanac ali mbappe je. Svašta. Znači sve američke atletske medalje, sve medalje u košarci ustvari nisu osvojili amerikanci već afrikanci? Ok, naučio sam danas nešto novo.

    • Emperor Ghaleon

      @movie, 25.07.2020 - 21:25

      Velik dio njih (ne svi, ali dobar dio) sebe nazivaju ”African American”. Zašto African ako nikad Afriku nisu vidjeli? I još se naljute kad im netko kaže ”go back”.
      Sad ćeš još reći da nikad nisi čuo za taj izraz, ili da označava nešto sasvim drugo. Ovo što si rekao za Kovača me ne čudi; već si u nekoliko navrata dao do znanja da ti se ne sviđa naša nogometna reprezentacija.

    • movie

      @Emperor Ghaleon, 25.07.2020 - 22:09

      Prvo, realan sam. Glupo je reći da su nas pobijedili suci kada nisu. Sami smo se pobijedili jer smo igrali za kurac. Nije bilo niti plana a, niti plana b, niti plana c. Samo stihija a to ne prolazi protiv dobre repke. Drugo, apsolutno nemam poštovanja prema sportašu koji se stavi u službu jedne političke stranke. Tim više jer nikad nije živio u hrvatskoj i sada želi meni pametovati te prodavati jeftino domoljublje. Što se tiče ovog prvog, kćer mi gotovo desetljeće živi u americi i moram priznati da sam upoznao dosta crnaca i stvarno nisam primjetio da se itko od njih tako naziva. Većinom su to bili sportaši iz različitih društvenih slojeva koji su dobili priliku uz sport studirati i izboriti se za neki društveni status. Općenito amerikanci mi izgledaju puno srdačniji od nas. Nisam doživio da netko zatrubi u prometu, da je netko nadrkan i neljubazan na svom radnom mjestu. Svi su spremni pomoći bez obzira na boju kože.

    • Cro_Maher

      @movie, 26.07.2020 - 13:25

      Znači Njemački ovčar rođen u Hrvatskoj je Hrvatski ovčar ?

    • movie

      @Cro_Maher, 26.07.2020 - 19:59

      Uspoređivati životinju i ljudsko biće je u najmanju ruku neukusno. Pas nema državljanstvo, niti putovnicu niti plaća porez niti ima pravo glasa. Zove se onako i ono je kako ga je nazvalo ljudsko biće.

    • Emperor Ghaleon

      @movie, 26.07.2020 - 22:26

      Slažem se da je neukusno uspoređivati čovjeka i životinju, u ovom slučaju psa kojeg je dotični kolega spomenuo. Prvenstveno iz razloga što sve životinje volim, a pas kakav god da je, je dobar. K tome, pas neće bacati molotovljeve koktele i razbijati zato jer je jedan policajac usmrtio kriminalca. Isto tako, ne mogu a da ne primjetim kako nisi odgovorio na njegovo pitanje, valjda zato jer si i sam shvatio kako ti je logika ravna nuli.
      Kažeš da ti kćer živi u Americi. Da pogodim, AOC i Bernie Sanders su joj uzor?

    • movie

      @Emperor Ghaleon, 27.07.2020 - 09:44

      Na apsurdne usporedbe nema smisla odgovarati. No vidim da ste oba na istoj valnoj duljini pa je prepiska s homofobnim i rasno netrpeljivim osobama stvarno bespotrebna. Žalosno je da u našem društvu danas imamo takve mlade osobe s takvim stavovima.

    • Emperor Ghaleon

      @movie, 27.07.2020 - 12:39

      Brini se ti o sebi i svojim problemima, a moj stav (kad ga već ne možeš prihvatiti) uvijek lako ignoriraš.

    • Cro_Maher

      @movie, 27.07.2020 - 13:23

      znači vrhunac tvoje rasprave je nazvat me homofobom i rasistom ? A pogodi šta, mene to ni najmanje ne dira, čak mi je čast da nisam na istoj valnoj dužini sa osobom koja misli da muškarac može biti žena. A što se tiče mladih, sva sreća da su svugdje u svijetu radikalniji od svojih prethodnika. Vašoj ideologiji dolazi kraj 😉

    • Cro_Maher

      @movie, 26.07.2020 - 23:27

      Pas ima putovnicu. A što se tiče države i poreza, država je puno više od plaćenog poreza, mi nismo zajednica poreznih obveznika nego Država, a to je nešto drugo 😉

    • Cro_Maher

      @movie, 26.07.2020 - 13:28

      Čovjek je afrikanac, etnički francuz nije. Ja se mogu roditi u Japanu i osjećat Japancem ali nikada neću biti japanac, kao što ni muškarac koji se osjeća kao žena nikada neće bit žena. dosta sa tim sjw sranjima.

    • movie

      @Cro_Maher, 26.07.2020 - 19:56

      Nije afrikanac jer je to kontinent na kojem on nije rođen a na kojem ima na desetke različitih nacionalnosti. Da si rekao europljanin to bi bilo ok jer je rođen u europi.Preciznije rođen je u francuskoj i izjašnjava se kao francuz i pod nacionalnosti mu piše francuz. Ako se on tako osjeća tko smo mi da tvrdimo drukčije? Ovakve stavove koje ti zastupaš uglavnom slušam od ljudi kojima je omiljena parola ZDS a na tribinama vole urlikati srbe na vrbe i ostala sranja. Ovaj dio o muškarcu koji se osjeća kao žena neću niti komentirati. Sve je jasno. Tolerancija prema drukčijem u tvom slučaju ne postoji.

    • Cro_Maher

      @movie, 26.07.2020 - 23:26

      Afrikanac je jer potječe sa tog kontinenta, točnije crnac je, a Francuz ne može biti crn. Kao ni Hrvat. Kao ni Nijemac. Ja se mogu osjećat kao pas, mačka ili crnac pa nikada neću biti pas, mačka ili crnac. Sad etiketiraš i to zato jer nemaš argumenata. Muškarac ne može biti žena, to nije tolerancija, to je zdrav razum. Ako se pas rodi u štali, dali je on krava ? Otkad to mjesto rođenja definira etničku pripadnost ?

    • movie

      @Cro_Maher, 27.07.2020 - 09:56

      Imaš bezbroj primjera koji će pobiti tvoje tvrdnje. Toliko žena zarobljenih u muškom tijelu i obrnuto. Jednostavno su se tako kromosomi posložili. Ako medicina priznaje takve slučajeve zašto ih laik negira osim ako nije homofob? Ista stvar je s mbappeom. Nema smisla rasprava kada imaš rasne predrasude i crnom čovjeku oduzimaš pravo da se osjeća i izjašnjava kako on želi. Đokoviću je mama hrvatica a otac crnogorac dok se on izjašnjava kao srbin. Tko si ti ili ja ili netko treći koji će mu reći da on ne može biti srbin? Tko si ti da možeš mbappeu reći da on nije francuz već samo afrikanac? Pod nacionalnost mu piše francuz, ima francusku putovnicu, rođen je i odrastao u francuskoj, za sebe kaže da je francuz. Zašto mora biti afrikanac jer tako kaže i želi jedan bijelac? Nazivajući ga afrikancem ti ga omalovažavaš i oduzimaš mu pravo da se izjašnjava onako kako se on osjeća. Ja stvarno s tim nemam problema i nikad ga ne bih nazvao afrikancem jer on to nije.

    • Cro_Maher

      @movie, 28.07.2020 - 01:00

      U knjigama koje se koriste na medicinskom fakultetu piše da je homosexualnost bolest. To sto ti tvrdiš je također psihološki poremećaj, jasno se zna sta je musko a sta zensko. Da bi bio homofob ja bi se trebao bojati tih ljudi, ja ih se ne bojim, samo ih žalim jer im nitko ne pomaže. Među Europskim narodima moguće je to pitanje osjećaja, pogotovo ovdje, ali to je već druga tema. Crnac ne može biti europljanin pa kako god se on osjećao, kao sto ja ne mogu biti Japanac koliko god se osjećao kao Japanac. Može on reći šta god želi, ali krv mu govori šta je i otkud je.

    • movie

      @Cro_Maher, 29.07.2020 - 08:12

      “Početkom ovog tjedna njemački ministar zdravstva Jens Spahn je poslao jasan i važan signal. „Homoseksualnost nije bolest i zato ni nema potrebe podvrgavati je terapiji”, priopćio je Spahn i time konkretizirao planove oko zabrane onih terapija u Njemačkoj čiji je cilj „istjerivanje” seksualnosti kod homoseksualaca”

    • Cro_Maher

      @movie, 29.07.2020 - 14:41

      zato jer sad o tome odlučuje politika a ne struka..

  • Fenner

    23.07.2020 - 12:11

    Bezveze, što se mene tiče mogu staviti i Kim Kardashian na naslovnicu, samo da bude igra dobra što je veliki upitnik?

  • karlod1997

    23.07.2020 - 12:24

    izrigat ću

  • TitanShifter

    23.07.2020 - 12:59

    Toliko o današnjem fudbalu kad je ova nindža kornjaca poster boy.

  • PppPP

    23.07.2020 - 13:38

    umm kog boli k* za naslovnicu? 😀

  • KPsrna

    23.07.2020 - 13:55

    Igračina… kad već Pero Bočkaj nije dao prava da ga se stavi na naslovnicu, onda je ovo logičan izbor.

  • Mihael5555

    23.07.2020 - 14:11

    Na Champions league izdanju je jer ce ove godine osvojiti ligu prvaka

  • Ki-ya Karate Monster

    23.07.2020 - 14:43

    Zbilja Wunderkind (što je na njemačkom) umjesto Wonderkid?

    • personauser

      @Ki-ya Karate Monster, 24.07.2020 - 13:10

      Englezi bi rekli Child prodigy

    • Ki-ya Karate Monster

      @personauser, 24.07.2020 - 20:41

      Zašto onda na menadžeru piše Wonderkid

    • personauser

      @Ki-ya Karate Monster, 24.07.2020 - 20:58

      “The term wunderkind (from German: Wunderkind, literally “wonder child”) is sometimes used as a synonym for child prodigy, particularly in media accounts. Wunderkind also is used to recognize those who achieve success and acclaim early in their adult careers.”

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Child_prodigy

    • Ki-ya Karate Monster

      @personauser, 25.07.2020 - 06:05

      whatever dude

  • playbox124

    23.07.2020 - 15:40

    Daj neka smanje taj sticker od xa, kuzim da optimizirano je, bravo

  • macgyver

    23.07.2020 - 16:07

    Lako za to šta imaju 10 Mbappea na naslovnici, al naslovnice su teži trash, kao da je netko izgooglao slike i naslagao ih jednu preko druge u paintu

    • Petar Marjolovic

      @macgyver, 23.07.2020 - 18:09

      Isto ko dizajn novog ps5 loga, više sam ja vremena uložio u pisanje ovog komentara nego oni u pravljenje ps5 loga i EA naslovnice fife.

  • Smoki20

    23.07.2020 - 22:45

    Malo je glupo ali i podcjenjivački što nema luke Modrića npr u kombinaciji sa Mbappeom on je ok francuska je svijetski prvak,ali Luka Modrić je službeno najbolji igrač na svijetu tako da malo je sebično i licemjerjeno ali ok njihova odluka…

  • DomoD

    25.07.2020 - 12:23

    Fifa nije dobila neku bitnu promjenu od 2014 godine.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?