HCL.HR

Final Fantasy 14 do sada je zaigralo više od 22 milijuna igrača

Domagoj Plantak 06.04.2021.   •   0 komentara


Square Enix pohvalio se da je njihov dugovječni MMO od svoga postojanja prikupio više od 22 milijuna registriranih igrača.

Square Enixov Final Fantasy 14 od svoga je davnog izlaska prikupio 22 milijuna registriranih igrača. U ovaj podatak se ubrajaju svi oni koji su igru ikad isprobali, uključujući i probnu verziju iste. Realan broj igrača koji su kupili igru stoga je nešto manji, ali svejedno se tu radi o velikom uspjeh.

Ne treba zanemariti da je ovaj MMORPG praktički bio otpisan nakon prvotnog debakla na PC platformi. No, od svog ponovnog izlaska 2013. godine u Realm Reborn izdanju i dalje je vrlo živahan, te će se uskoro pojaviti i na PlayStation 5 konzoli.

Square Enix na Sonyevoj novoj konzoli obećava brža učitavanja i framerate, nativnu 4K rezoluciju, te podršku za 3D zvuk i haptičku vibraciju kojima se Sony voli hvaliti. Otvoreno testiranje Final Fantasyja 14 na PS5 konzoli kreće 13. ovog mjeseca.

I dalje nema konkretnih vijesti o konačnoj pojavi Final Fantasya 14 na Xbox konzolama. Čelni čovjek Xboxa, Phil Spencer, godinama se zalaže za njegov dolazak, te tvrdi da više „nema prepreka“ koje bi sprječavale da se FF 14 u budućnosti pojavi na Xboxu. Drugim riječima, ostatak odgovornosti je na mogućnostima samog developera.

Većina drugih Final Fantasy igara s vremenom je došla i na Xbox platformu,  pa ostaje za vidjeti hoće li 14 i dalje biti nesretan broj za Xbox. Trenutni fokus Square Enix je usmjerio na novu ekspanziju zvanu Endwalker, koju bismo trebali zaigrati ove jeseni na PC-u i PlayStation konzolama.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?