HCL.HR

Haker upao u Drakeov Fortnite account i širio rasizam na Ninjinom streamu

Hrvoje Smoljić 25.11.2018.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


Loš marketing je i dalje marketing. To se u zadnje vrijeme sve češće može reći za Fortnite i Twitch kojima ne nedostaje drame i kontroverza koji u konačnici samo privuku još veći broj igrača.

Početkom godine, popularni streamer Ninja i reper Drake zajedno su zaigrali Fortnite te tako razbili dotadašnji rekord za broj gledatelja nekog streama. Pratitelji Ninjinog Twitch streama ponadali su se ponavljanju ove situacije prije nekoliko dana kada je Ninja dobio poziv da se pridruži Drakeu u igri. 

Ninja je po samom primitku poziva bio sumnjičav iz nekoliko razloga. Unatoč činjenici da se radilo o pravom Drakeovom korisničkom računu koji igru inače igra na Playstationu 4 – ovaj igrač je poziv slao s PC-a te je uz to imao i abnormalno visok ping.  Kada su se u konačnici zajedno našli u igri, ispostavilo se kako je Drakeov račun hakiran kada je incijalno šutljivi haker počeo ponavljati rasističke izjave na što je Ninja promptno izašao iz igre.

Po izlasku iz igre, Ninja je upad u korisnički račun odmah prijavio Drakeu, ali i Epic Gamesu u namjeri da se hakeru zabrani pristup igri. Ostaje za vidjeti hoće li će brza prijava uroditi plodom, ali i što će se točno dogoditi s Drakeovim korisničkim računom. S obzirom na publicitet koji donosi igri, ali i njegov celebrity status – ne sumnjamo kako će mu isti biti vrlo brzo vraćen u normalu.

Komentari (5)

  • GTA222

    25.11.2018 - 19:39

    Hahahah koji kralj.

  • GOLDEN_Knight

    25.11.2018 - 20:46

    Pa koji idiot bi napravio tako nešto mislim hakirati profil bilo koje osobe da bi širio rasizam to je jednostavno idiotski.

    • Robotz

      @GOLDEN_Knight, 26.11.2018 - 13:50

      Da ako netko kaze N rijec i ti je cujes odmah si zarazen rasizmom i gotovo je 🙁

  • MatejBro

    25.11.2018 - 20:49

    Mislim, hakirati Drakea znači imati muda, ali sada širiti rasizam, jadno. Pa da je bar pljuvao po Fortnite-u i EpicGames-u bilo bi nešto.

  • Juventino

    25.11.2018 - 23:07

    ima li neko link?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?