HCL.HR

Fortnite najviše zarade ostvaruje na PlayStationu 4, otkriveno je na sudu

Zoran Žalac 29.04.2021.   •   7 komentara   •   Industrija videoigara


Dokumenti za sudski spor između Epic Gamesa i Applea otkrili su kakvi su omjeri platformi u prihodima Fortnitea, odnosno na kojim se platformama od Fortnitea najviše zarađuje.

Da me netko pitao na kojoj platformi Fortnite okreće najviše novca, vjerojatno bih kao iz topa ispalio da se radi o nekoj mobilnoj platformi – vjerojatno Androidu. Međutim, čini se da je to daleko od istine. Zahvaljujući sudskom sporu Epic Gamesa i tvrtke Apple (oko toga da Epic za Fortnite na iOS-u mora plaćati proviziju od 30%), sada znamo na kojim je to platformama Fortnite najunosniji.

Iz dokumenata priloženih za parnicu vidljiva je podjela ukupnih prihoda po platformama između trećeg mjeseca 2018. te sedmog mjeseca 2020. godine. U tom periodu jedna je platforma Fortniteu znatno unosnija od drugih. Čak 46,8% ukupno ostvarene zarade iz Fortnitea Epicu je došlo preko PlayStationa 4.

Iznenađujuće, na drugom mjestu nalazi se Xbox One konzola koja broji manje korisnika od svih drugih platformi na kojima se Fortnite nalazi. Igrači na Xboxu očito vole davati novac pa je udio Fortniteovog ukupnog prihoda na Xboxu 27,5%.

Appleova platforma iOS ima udio od 7%, dok se za PC, Android i Switch spominje zajednički udio zarade od 18,7%. Verzije za PC i Switch pri tome donose više zarade nego iOS platforma, što znači više od 7% svaki. Android platforma za koju bih ja rekao da zarađuje najviše, Fortniteu zapravo daje najmanje.

Komentari (7)

  • Agent

    29.04.2021 - 13:54

    Po meni malo i očekivano,jer s razlogom epic i sony su u najboljim odnosima.Dok ide na sud s onim gdje ima najmanje štete ako i izgubi

  • Hadvar

    29.04.2021 - 14:03

    Pa to je normalno. Igra je free, a i mislim da vise ljudi igra igre na konzolama nego na pc-u.

  • mg

    29.04.2021 - 14:10

    Eto sony ugledaj se na fortnite:)

  • A vi kakote

    29.04.2021 - 14:21

    Do nedavno si morao placat jebeni gold za igrat f2p igru tj Fortnite na xboxu. Cudno da postotak nije manji lol

    • Dragan[MKD]

      @A vi kakote, 29.04.2021 - 16:55

      Pa zapravo, ne znam koliki je točni postotak, ali vjerojatno svih korisnika Xboxa imaju gold pretplatu, dok na PS to je puno manje, jer realno nemaju neke dobre SP igre da ti ne triba pretplata, kao što recimo ima Sony.

  • Skoropazao665

    29.04.2021 - 22:50

    Ništa čudno PS4 prodat 115 miliona komada. Skoro sve popularne multi platform igre tipa R6 ili Rocket League imaju najviše igrača na PS4 a samim tim i najveću zaradu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?