HCL.HR

GTA 5 se još uvijek prodaje bolje od većine novih igara

Zoran Žalac 08.11.2019.   •   8 komentara


Financijsko izvješće tvrtke Take-Two Interactive pokazalo je da je GTA 5 do sada prodan u više od 115 milijuna primjeraka.

Tvrtka Take-Two Interactive svojim je investitorima jučer održala financijsko izvješće za drugi kvartal svoje fiskalne godine 2020. Tim povodom imali su se čime pohvaliti jer je zarada porasla za 74% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tome su ponajviše pridonijeli uspješni NBA 2K20 i Borderlands 3. Potonji je do sada prodan u više od sedam milijuna primjeraka, a rečeno je i kako je The Outer Worlds također ostvario obećavajući rezultat u početku prodaje.

No, snažnu pozadinu Take-Two ima u Rockstarovim naslovima. Red Dead Redemption 2 se do sada prodao u 26,5 milijuna primjeraka, ne računajući prodaju PC verzije. Grand Theft Auto 5 dosegnuo je brojku od 115 milijuna prodanih primjeraka, prodavši pet milijuna primjeraka u zadnjih pola godine.

U Take-Two Interactiveu su podjedanako optimistični kad je budućnost u pitanju. Kažu da im je postava igara koje su u razvoju najjača u povijesti tvrtke te sadrži neke od njihovih najvećih intelektualnih vlasništva. Ne treba vam bolja potvrda od toga da je GTA 6 u razvoju. A vjerojatno je i sljedeći BioShock negdje iza ugla.

Komentari (8)

  • GAMEmaher

    08.11.2019 - 20:56

    Moram se (ne)pohvalit da ga još nisam odigrao…al čeka svoj red taman pred najavu šestice da završim 🙂

    • Narco

      @GAMEmaher, 08.11.2019 - 21:01

      Nisi ništa propustio.

    • Nightyx

      @Narco, 08.11.2019 - 21:04

      propustio je najbolju akcijsku avanturu iz treceg lica, sa odlicnom pricom, slobodom kretanja i hrpom drugog sadrzaja, zapravo igru koja se ne moze naci bas na svakom koraku, da ne pricam o tome sto uz igru ne trebas vise ni kune potrositi da bi godinama kasnije dobio svaki update/dlc jer ekipa cijeni to sto je napravila i sjeca se toga da si tu igru kupio po punoj cijeni (da ne pricam o trenutnoj)….ako je to nista, onda ne znam koju mozes nahvaliti

    • GAMEmaher

      @Nightyx, 08.11.2019 - 21:09

      Imam ju za ps3… kupljeno prije par godina tako da te daljnje dlc-e ta platforma nije dobila. Al ionako mi story bitan pa računam uvijek mogu to završiti kao pa sam do sad prioritete imao druge odigrati a na ps4 sad ne vidim smisla nekog da ju nabavljam iako više nije skupa.

    • rsye

      @GAMEmaher, 09.11.2019 - 15:56

      Po meni si dosta toga propustio. Možda priča nije najbolja ikada, ali je vrlo dobra, po meni bolja od San Andreasa. Brdo sporednog sadržaja i oko 60-70 glavnih misija. Gameplay takoder jako dobar. Igra je na HCL-u pobrala 99, a to valjda znači nešto. Online je dobar ako imaš viška vremena i ako imaš nekoga sa kim bi igrao, imaš hrpu glitcheva pa ne moras grindat ako ne želiš. Po meni je to igra 2013 ali jbg

    • GAMEmaher

      @rsye, 09.11.2019 - 16:18

      Nisam propustio kad je imam za odigrat pa ću ja svoj gušt imat kasnije od ostatka svijeta 🙂 Al samo me story zanima pa se niti nisam htio zbog onlinea žurit…

    • Aldin219

      @Narco, 09.11.2019 - 00:24

      Igra mozda nije najbolja igra ikada, ali je fenomenalna i puna zabave za sate i sate igranja. Definitivno kao i svaki GTA obavezno stivo za svakog gamera.

  • trulex

    08.11.2019 - 22:25

    možda je roleplay povećao prodaju igre?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?