HCL.HR

Američki sud zabranio je dijeljenje programa za varanje u GTA Online

Zoran Žalac 17.08.2018.   •   16 komentara   •   Zanimljivosti


Američki sudac dao je nalog za zabranu distribuiranja programa Menyoo i Absolute koji su korišteni za varanje u multiplayer komponenti Grand Theft Auta 5.

U trećem mjesecu ove godine tvrtka Take-Two Interactive podigla je sudsku tužbu protiv Amerikanca Davida Zipperera. Dotičnoga su teretili optužbom da je prodavao programe zvane Menyoo i Absolute s kojima su igrači Grand Theft Auta 5 u Online komponenti mogli modificirati igru bez Rockstarovog dopuštenja, te si na taj način dati nepoštenu prednost nad drugim igračima.

Sada je taj slučaj manje-više riješen tako što je američki sud presudio u korist tvrtke Take-Two. Kako je rekao sudac Louis Stanton, spomenutim je programima nanesena nepopravljiva šteta za GTA Online u vidu prodaje i reputacije.

Optuženi je pritom čak i dobro prošao. Naređeno mu je da prestane prodavati sporne programe, ali izgleda da neće snositi nikakve dodatne posljedice jer je sud odlučio da kao nezaposlena osoba ionako ne bi mogao platiti kazne i dodatne troškove.

Tvrtka Take-Two inače je tvrdila da je zbog Zippererovih programa za varanje izgubila zaradu od oko pola milijuna američkih dolara.

Označeno sa: ,

Komentari (16)

  • Alan Wake

    17.08.2018 - 19:56

    Ovaj Menyoo mod sam ja bio kupio za 10$ samo da si pribavim slatke slatke dolare u GTA Online. Nisam lud da grindam jednu te istu misiju ili da kupujem njihove shark kartice. Sad više ionako ne igram GTAO, dosadili mi leteći auti i te pizdarije

    • Mirek

      @Alan Wake, 17.08.2018 - 20:18

      To što ti nisi lud nije njihov problem, njihov problem je izbijanje njihovog novca iz njihovih džepova, a pošto zarađuju na njihovoj igri to je i njihovo pravo. Kao što je tvoje ne bit lud, ali ne na nečiju (njihovu) štetu.

    • MUDO

      @Mirek, 18.08.2018 - 12:11

      Eto jadni oni nisu dosta zaradili para pa im tih pola miliona bas fali jer nemaju da prezive do sledece godine. To je samo postalo alavo zapare i jednostavno pokusavaju na sve nacine da samo na svoje dupe misle. Ok oni su igru napravili i njihova je ali sta im znaci to ako je decko zaradio 100-200 hiljada dolara ili mozda i pola miliona dolara i sebi obezbedio zivot kakav je inace samo mogo da sanja a sada mu je postala stvarno. A kako kaze tekst da ga sudija nije kaznio onda ne vidim koju su oni stetu imali jer ocigledno da bas nije profitirao od toga sto je radio ili je uspeo da pare prebaci na drugi racun i da ce sada da uziva u njima. Sve u svemu parola snjadji se. Ne kazem da je uredu sto je to uradio ali kada nema drugog nacina onda ides glavom kroz zid pa ako prodjes prosao si ako se zakucas nikome nista pokusas ponovo.

    • spajk

      @Alan Wake, 17.08.2018 - 20:34

      Ja jos nisam shvatio koja je fora imati milijarde u gta i kupiti sve sto se moze.Zar nije lijepse igrati za zabavu (ako ti je gta zabavan) a ne kupiti milijarde i imas sve…

    • hdnxc

      @spajk, 17.08.2018 - 21:07

      probaj si resetirat svog online lika na lv1 pa ćeš odmah razumjeti o čemu ti Alan priča

    • Brimy

      @spajk, 18.08.2018 - 00:47

      ja još nisam shvatio koji je gušt igrica GTA.

    • funky0308

      @Brimy, 19.08.2018 - 12:46

      Ocito nisi jer je nazivas igricom. Svidjao se nekome GTA V ili ne, cinjenica je da se radi o strasno dobro dizajniranom svijetu koji zivi i koji poprilicno dugo moze zadrzati covjeka u njemu. GTA V i dalje ne silazi s liste najprodavanijih igara i to nakon toliko godina. Moze se nekome svidkati ili me svidjati ali radi se o tehnicki odlicno izvedenoj igri.

    • vragec25cro

      @Alan Wake, 17.08.2018 - 23:04

      Pa sam si rekao da si lud kad si kupio program za varanje u nekoj igri.Nikada nisam volio grindanje u niti jednoj igri(ali tu i tamo bilo zanimljivo).Sad neznam za gtao pošto nisam igrao,ali po meni to varanje i to ono šta najviše mrzim u igrama.

    • Alan Wake

      @vragec25cro, 17.08.2018 - 23:17

      Je, varanje je, al’ tu se radi samo o ekonomiji unutar igre, no big deal. Neki varaju na veliko u pravom životu 😀 Dakle, nisam nijednom igraču nikada naškodio preko Mod meni-a niti sam koristio God mode, aimbot i slične hackove, samo novci. jbg

    • vragec25cro

      @Alan Wake, 18.08.2018 - 00:27

      Kažem nisam igrao gtao,ali svaki način koji daje neku prednost prema drugim igračima ili šifre meni varanje(osim šifri u singleplayer).

  • trulex

    17.08.2018 - 22:31

    Najveća propast gta onlajna je to što je nemoguće bez ovih modova da vidiš sve te updateove koje oni izbacuju. Ja sam mogo grindat lovu kad je igra izašla i max 3-4 mjeseca, od tada sve nove misije mogu odigrat po jednom ili 2 puta ali nikako grindat. Tako da nekako sa dozom žalosti uvijek gledam ove nove updateove koji mi ništa ne znače, a volio bih vidjeti. Jednostavno loš im je sustav zarade.

    • PsyBorG6of9

      @trulex, 18.08.2018 - 05:06

      loš sustav, da, pasivan grind je baš loš i naporan haha…..7 dana večinu vremena afk ispred tva dok spavam, s tim da bunker researcha i ne proizvodi produkt, 10 milja…mc coke, meth samo rade i normalno nightclub, jedino što radim što se tiće grinda je da prodam produkt, aktivno igram možda 2-3 sata dnevno 😀

  • PsyBorG6of9

    18.08.2018 - 05:12

    najveca propast su lov lvl smecari koji imaju modane pare i jedini smisao igre im je uokolo rokat ekipu u free roam modu s opresorima i akulama koji su im pali s neba

    • hdnxc

      @PsyBorG6of9, 18.08.2018 - 07:30

      hej nisu krivi smećari šta te rokaju, krivci su R* i T2 radi šta muzaju online sa ovim skupocjenim OP vozilima

    • PsyBorG6of9

      @hdnxc, 18.08.2018 - 12:31

      znaci ako ja tebi ispalim metak u glavu nisam ja kriv, kriv je proizvodzac oruzija i metaka? yes da opresor i deluxo nemaju sta radit u gta V posto su vozila iz neke druge dimenzije.

  • funky0308

    19.08.2018 - 12:47

    Naravno da ovako nesto treba zabraniti jer jednima daje prednost nad drugima. Zanimljiva odluka suda. Lik je prodavao alat, znaci ostvario je odredjenu materijalnu korist, nije alat poklanjao…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?