HCL.HR

GWENT: The Witcher Card Game izlazi iz bete, stiže i Thronebraker avantura

Zoran Žalac 18.09.2018.   •   6 komentara


CD Projekt RED objavio je kada planira lansirati dovršenu verziju kartaške igre Gwent te single-player ekspanzije zvane Thronebraker.

Gwent, samostalna kartaška igra koja je potekla iz Witchera 3, u otvorenom je beta testiranju već više od godinu dana. No, CD Projekt RED nije jedan od onih timova koji će ju u toj fazi i ostaviti. Igra će doživjeti svoje potpuno izdanje 23. 10. na GOG.com, te 4. 12. na PlayStationu 4 te Xboxu One.

Izlazak igre popratit će veliko ažuriranje zvano Homecoming. Uz njega će se kartaško bojište prebaciti u 3D oblik, dobit će nove vizualne efekte, dok će se bojište s tri reda smanjiti na dva. Zbog čega se CD Projekt RED odlučio na te promjene objasnit će vam voditelj razvoja igre u sljedećem videu.

Sama igra i dalje će biti besplatna za sve igrače, no paralelno s njom pojavit će se i plaćena ekspanzija pod nazivom Thronebreaker. U njoj ćemo istražiti do sada neviđene dijelove Witcherovog svijeta u ulozi Meve, kraljice Lyrije i Rivije. Ova zasebna ekspanzija obećava 30 sati igrivog sadržaja, ali njezina cijena još uvijek nije otkrivena.

Komentari (6)

  • Kegdon

    18.09.2018 - 22:56

    Iskreno, volio bi da je Gwent ostao isti kao i u regularnoj igri, pokvarili su ga ovim inovacijama

    • Hellblazer

      @Kegdon, 19.09.2018 - 00:33

      Slažem se s tobom prijatelju. Kada je beta krenula još mi je bio koliko-toliko i interesantan, ali su ga onda počeli razjebavati sa updateima, tako da sam odustao od njega. Ne vjerujem baš ni da ga ovaj Homecoming update/redizajn može vratiti na pravi put.

  • VashTheStampede

    19.09.2018 - 13:11

    Skinuo pročitavši vijest. Izbrisao nakon prve partije. Zašto mogu jedinice stavljati u bilo koji red? Ne ozb. original je puno jednostavniji i bolji. Da barem ima vanilla verzija

  • Dominik50

    22.09.2018 - 15:24

    Joj , što ne volim vas što kritikujete ovu igru.
    Realno CD projekt je htio napraviti i besplatnu verziju već popularnog gwent-a iz trećeg Witcher naslova, uspio je u tome, no sada igrači govore kao da je bolji onaj gwent iz originalnog naslova trećeg dijela igre.
    Realno ja se tome protivim iz razloga što je ovo besplatna ( unaprijeđena ) verzija te iste igre. I naravno samim time je i kompetitivna i to volim , jer ovu igru vrijedi igrati.
    Totalno ne gledam šta drugi govore , jer ovu igru čim sam vidio mi se svidjela.
    I taj moj stav prema njoj se neće promijeniti.

    • Hellblazer

      @Dominik50, 01.10.2018 - 01:27

      Ako ne gledaš šta drugi govore, zašto onda komentarišeš ono što drugi govore? Logika buraz? Ali hajde, zanemarimo to, pa da ti objasnim čemu je kritika upućena. Niko nije kritikovao to što se CD Projekt Red odlučio da napravi Gwent kao samostalnu igru. Igrao sam igru još od zatvorene bete, tako da znam o čemu govorim. Problem je u tome što se u razvoj igre ušlo bez jasne ideje šta ta igra treba da bude. Ono zbog čega su igrači voljeli Gwent je to što je bio drugačija igra od ostalih igara sa kartama, ali je kroz svaki sljedeći patch bio toliko mijenjan da je u samom procesu izgubio identitet. Kao što kolega gore reče, zašto možeš kartu odigrati u bilo koji od 3 reda? Koji je onda smisao redova? Da se više karata može natrpati na tablu odjednom? Ne bih rekao. Na kraju su i sami developeri priznali da to više nije to i da rade na redizajnu, odnosno, ovom Homecoming update-u, koji će, opet, izmjeniti igru, pretvoriti je u neku 3d borbu na bojnom polju i opet neće biti ono što je trebala biti. Nemoj misliti da ja ne volim CD Projekt, jer ih itekako volim, ali ovdje su debelo zasrali, jer su nespremni ušli u ovaj posao i nisu se znali nositi sa izazovima. Takav tvoj stav, da se nekritički odnosiš prema stvarima je vrlo nezdrav i šteti, kako tebi samom, tako i onome čemu/kome je upućen, jer ne potiče napredak. BTW, spomenuo si da je igra besplatna: prije ili kasnije shvatiš da ništa nije besplatno. Ubuduće, kada se obraćaš, obraćaj se direktno osobi, a ne pravi generalizacije i ne govori u množini,tako da ti osoba može odgovoriti, a ne da nekoga popljuješ bez mogućnosti da ti išta kaže.

  • Dominik50

    01.10.2018 - 14:21

    @Hellblazer Slažem se sa svime što si rekao . I ja nikoga nisam popljuvao niti mi je to bio cilj, samo sam htio iznijeti svoje neko mišljenje prema gwentu. 😛 Kada sam rekao ne gledam šta drugi govore sam mislio ne gledam baš tuđa mišljenja a ne bukvalno da ne gledam komentare od drugih.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?