HCL.HR

Igrači pokazali EA Sportsu da im FIFA nikad nije bila bolja i draža – postavljen je novi rekord

Zoran Žalac 02.08.2023.   •   15 komentara


Rekordna aktivnost igrača i prihoda od FIFA igara zabilježena je u periodu između četvrtog i sedmog mjeseca 2023. godine.

Kad na internetu čitate komentare o FIFA igrama pomislili biste da nitko njima nije zadovoljan i zaključili kako ih igrači igraju sve manje što ih više kritiziraju. Međutim, statistike koje iznosi EA Sports ukazuju na potpuno drugačiju stvarnost.

Čuli smo već da je FIFA 23 oborila rekorde u prodaji, a u EA Sportsu su posebno sretni novim rekordima u kvartalu od četvrtog do sedmog mjeseca. Ukupno je Electronic Arts uprihodio 1,57 milijardi američkih dolara u spomenuta tri mjeseca, a primarni generator prihoda bile su upravo FIFA igre. Bio je to najuspješniji proljetni period za jednu FIFA igru u 30-godišnjoj povijesti serijala. 

Razlog za ovo leži u činjenici da je broj dnevno aktivnih korisnika FIFA Ultimate Teama porastao za čak 15% naspram ranijeg tromjesečja. Dio zasluga za ovo možemo pripisati i tome što se igra u tom periodu pojavila i na pretplatama EA Play i Game Pass.

Ipak, taj rast je zapravo minoran u usporedbi s onim koji je zabilježen na mobilnim platformama. Nevjerojatan skok dogodio se za FIFA Mobile, koja je u tri mjeseca privukla 65 milijuna novih igrača.

Komentari (15)

  • Vujo777

    02.08.2023 - 10:34

    Jesam li ja glup pa mislim da je fifa ista od 2017, samo neka poboljšanja ali ništa spešl, od menija pa nadalje nista novo, mala poboljšanja u gameplay-u te neke šminke da sve pokriju, sve te nedostatke…nisam neki fifa fan ali mozda me netko i razumije sto hocu reci…

    • movie

      @Vujo777, 02.08.2023 - 14:22

      S obzirom da si pitao, oprosti ali glup si.

    • elsan

      @movie, 02.08.2023 - 15:58

      Dame i gospodo, uvijek prisutan odvjetnik fife movie.

    • movie

      @elsan, 02.08.2023 - 21:36

      Nisam odvjetnik samo odgovaram liku na pitanje koje je postavio. Više sam kritizirao igru nego većina ovdje, no za razliku od većine koja piše pizdarije ja bar igram igru pa mogu objektivno reći što u igri ne valja za razliku od nekih koji kenjaju po igri a da je nisu niti pokrenuli. S takvima sam uvijek spreman na prepisku ali to ne znači da sam odvjetnik bilo koga osim zdravog razuma. Ne možeš po nečemu kenjati a da nisi niti probao.

    • Vujo777

      @movie, 02.08.2023 - 23:20

      Bez tebe nikad nista, to nebi bilo to…a brat moj 😘

    • Ivano Blazevic

      @Vujo777, 03.08.2023 - 17:23

      To ti je brate samo su 2017 i koju godinu poslije imali nekakvu konkurenciju u obliku PES-a,a sada ti nema nista tako da ako oces nogometnu islustvo kroz videoigre,fifa ti je jedina opcija i nogomet kao sport je sve popularniji pa eto tako dolaze do rekordnih brojki

  • Hadvar

    02.08.2023 - 10:39

    Zato jer većina igrača ne gleda te stvari. Njima je samo bitno da igraju nogomet. Vjerojatno i vecina njih zna da je FIFA jedan veliki scam s tim godisnjim izlascima, ali drugog izbora nemaju. Ako zelis igrat nogomet, imas samo fifu. PES je sam sebe upucao i ubio. Meni veća žalost to što svake godinu ruše rekorde u zaradi, a prodavaju maglu i lažu o razlozima za povećanje cijena igri.

    • Vujo777

      @Hadvar, 02.08.2023 - 10:46

      Pes kao igra trenutno nije losa, gledajući samo gameplay, po meni daleko bolji od fife, ali ostale stvari su teze s*anje, od komentatora, dizajna same igre, prezentacije, modova, licenci…cekam one nove nogometne igre sto su najavljene mozda bude nesto bolje od fife i pesa iako sumnjam…

    • kebbab

      @Hadvar, 02.08.2023 - 11:02

      Pa evo, sad će i UFL, možda ima nade.

    • Agent

      @Hadvar, 02.08.2023 - 11:32

      Pa nešto drugo nije ni potrebno, samo kad znaš da nema neke razlike, a iskreno ne može ni bit velike razlike, onda ne kupuješ svake godine. Moderi ionako rade i mjenjaju jačine igrača kad je potrebno, i to rade bolje nego EA.

    • movie

      @Agent, 02.08.2023 - 14:26

      Mašio si ceo fudbal. FUT se isključivo igra sezonski. Čim izađe nova igra startaš prvi dan kako ne bi zakasnio u slaganju momčadi. Kad izađe nova fifa nikog više ne interesira stara. Prvih trideset dana je najintezivnijeg igranja kako bi si složio konkurentnu momčad. U futu ne pomažu nikakvi moderi. Nije to pes. Svake godine u devetom mjersecu svi kreću ispočetka.

    • Agent

      @movie, 02.08.2023 - 15:08

      Dalo bi se to riješit u igri kad bi se htjelo,bez da se kupuje nastavak. A taj FUT meni zvuči bezveze, dodan samo da se ima razloga nepotrebno trošit pare.

    • movie

      @Agent, 02.08.2023 - 15:18

      FUT je jedini razlog zašto je fifa toliko igrana i zašto toliko zarađuje

    • kebbab

      @movie, 02.08.2023 - 19:56

      Daj molim te, ti koliko vidim samo to i igraš. Recimo ja volim odigrati i karijeru. U FUTu ima dosta ljudi koji malo igraju odnosno više preprodavaju kartice. Neki samo stave u napad dobrog strikera i udri po sprintu. Opet treci imaju 3 igrača u obrani a 7 skroz gore u napadu (sredine nema). Četvrti kad daju gol za 1-0 do besvesti krecu sa dodavanjima u obrani da nemožeš do lopte. Peti sami sebi roknu gol i izađu iz tekme??? Kod šestih te odma u pocetku samo izbaci iz tekme jer ti je “slaba veza” i tako si izgubio a nisi igrao ni sekunde??? Sedmi nece da igra??? Znaci pocne tekma a on/ona samo ostavi kontroler i igra automatika a igrac koji je pod kontrolom stoji??? Dok ne naprave reda kao što je očigledno počelo u Call of Duty taj FUT mema smisla jer na deset utakmica možda 1-2 su dobre. Previše je cheater-a i ovih sa pe.erskim načinom igranja.

    • movie

      @kebbab, 02.08.2023 - 21:33

      Pišeš gluposti ali to je tvoje pravo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?