HCL.HR

Izborni sadržaji u Assassin’s Creed Odysseyu neće biti bezvezno nabacani

Pero Mlinar 25.09.2018.   •   4 komentara


Brojni naslovi s otvorenim svjetovima imaju problema s povezivanjem glavne radnje i sporednih sadržaja u cjelinu. Assassin’s Creed Odyssey trebao bi pokazati da to nije nemoguće.

Jedan od većih problema Assassin’s Creed serijala je način na koji sporedni sadržaji biva integriran u cjelinu. Iako su Assassin’s Creed igre uglavnom pune različitih aktivnosti koje služe za odmor od glavnih misija, te aktivnosti često se doimaju ubačenim u igru samo kako bi se produžilo njeno trajanje.

Assassin’s Creed Odyssey trebao bi napokon odstupiti od modela “tu vam je 1000 ikonica na mapi pa si birajte” i sporedne zadatke pretvoriti u integralni dio iskustva igranja. Na pitanje što u Ubisoftu misle učiniti s problemom prezasićenosti sporednim sadržajem jedan od vodećih producenata imao je za reći:

U Assassin’s Creed Syndicateu smo, primjerice, imali utrke kočijama. Držali smo se tog nekog trenda u igrama s otvorenim svjetovima koji je nalagao da se u igre ubaci čim više sadržaja. U Assassin’s Creed Odysseyu mičemo se od njega. Cilj nam je da svaki sadržaj ubačen u igru bude u funkciji priče, njenog razvoja – da bude tek jedan od kotačića koji se zajedno vrte. Ništa se neće vrtjeti u izolaciji, da tako kažem. Sve što napravite trebalo bi imati vrijednost, trebalo bi vam omogućiti da napredujete.

Nedostatna koherentnost glavne radnje i sporednih sadržaja i danas je boljka velikog broja naslova otvorenog svijeta, čak i onih najboljih. Vidjet ćemo hoće li Odyssey uspjeti u svojemu naumu da poveže ta dva elementa.

Komentari (4)

  • trulex

    25.09.2018 - 17:07

    volio bi odigrat sa oba lika, al bojim se da će bit repetitivno drugi put igrat :(, žao mi što nije fazon syndicate.

    • SanKa

      @trulex, 26.09.2018 - 09:34

      jel se zna koliko je repetitivno ? bas imaju copy paste misije ili ?

    • Zoran Žalac

      @SanKa, 26.09.2018 - 10:06

      Isto je sve s oba lika, razlika je jedino audiovizualna, ovisno o tome kako želiš da ti likovi zvuče i izgledaju.

  • Chimichangas

    26.09.2018 - 09:18

    hmmm ovo me čak zaintrigiralo da možda nabavim igru, iako sa zadnjim nastavkom nisam bio oduševljen…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?