HCL.HR

Još jedan GTA Online cheat je ugašen nakon “razgovora” s izdavačem GTA serijala

Igor Belan 26.01.2021.   •   15 komentara


Popularni mod menu cheat za GTA Online koji je mnogima kvario zabavu sada je ugašen, nakon što su tvorci i prodavači tog cheata malo “popričali” s Rockstarovom matičnom kompanijom, Take-Two Interactive.

Ako ste ikada igrali GTA Online i činilo vam se da je neki lik nepobjediv ili magijom priziva vreće novca, solidne su šanse da je lik prljavi cheater. A jedan od popularnih alata koji omogućuje takve in-game prevare prodavala je ekipa iza web stranice LunaCheats.

Kažem “prodavala” jer sada su gotovi – Take-Two je uskočio sa svojim timom odvjetnika i ugasio im stranicu, zajedno sa samim cheat menu softverom koji su prodavali.

Ne samo to, dogovorili su se da će svim posjetiteljima lunacheats.org stranice odsada biti poslužena ova simpatična ispričnica umjesto njihovih GTA Online hackova:

Nakon razgovora s Take-Two Interactive odmah prestajemo s održavanjem, razvojem i distribucijom naših cheat menu usluga. Također ćemo donirati svu zaradu humanitarnoj organizaciji po izboru Take-Twoa. Ispričavamo se za sve probleme koje je naš softver prouzročio Grand Theft Auto Online zajednici.

Inače, ovo nije prvi put da Take-Two “fino razgovara” s prodavateljima hackova za GTA Online. Gotovo identičnu ispričnicu neki su drugi prodavatelji sličnih usluga bili prisiljeni objaviti na svojim stranicama još 2017. godine.

Već znamo da ovo nažalost neće zauvijek zaustaviti cheatere ni tvorce softvera za varanje. Prodaja takvih cheatova za neke je unosan posao pa kada ugasiš jednu takvu stranicu, obično se ubrzo pojavi nova. No ovo barem pokazuje da Rockstar i Take-Two uzimaju ovakve stvari ozbiljno i rade na tome da očiste GTA Online zajednicu od prljavih varalica i onih koji im varanje omogućuju.

Komentari (15)

  • Chimichangas

    26.01.2021 - 13:49

    Nikad mi neče biti jasno kako igrica s toliko nedostataka ima toliko uspjeha, govorim o online verziji..

    • robbie rotten

      @Chimichangas, 26.01.2021 - 13:55

      Ma to samo ti imas los ukus

    • The_Rubix

      @Chimichangas, 26.01.2021 - 13:56

      Prvenstveno zato sto je online mod prepun sadrzaja, kolko dobrih tolko i onih losijih/dosadnijih. Jest da je igra puna mikrotransakcija i ima puno mana, ali ako imas s kime igrat, nece ti bit dosadno

    • Chimichangas

      @The_Rubix, 26.01.2021 - 14:04

      Pokušao sam s frendom igrat više puta, većinu vremena provedemo čekajući na lobby ili u loading screenu.. a izbacivanje i crashanje da ni ne govorim..Tako da taj segment im nikako nije riješen, čak ni nakon toliko godina.

    • Timmy20

      @Chimichangas, 26.01.2021 - 14:29

      zato jer u online segmentu najviše uživaju napušeni frikovi. Znam njih 5 koji to svaki dan igraju, i svi duvaju. hehe

    • Chimichangas

      @Timmy20, 26.01.2021 - 14:51

      hahaha ima logike, a rockstar se ne trudi popravit neke tehničke stvari jer i tako i tako para kapa 😀

  • Dukie

    26.01.2021 - 14:04

    Ne mare oni za cheat-ere ( jer da mare vec bi odavno poduzeli nesto, ili bi napravili neku vrstu zastite ) kao takve, vec zato sto ima gro onih koji dijele pare ljudima. Ti su njima glavni problem, jer ako meni netko da pare da kupim stvari onda nemam potrebe trositi svoje prave novce da bi brze napredovao u igri. Samim time automatski nemam potrebe ( u slucaju da ne zelim davati prave novce ) ulupati sate i sate u igru da bi nesto ostvario. Pohlepa je gadna stvar.

    • sallaD

      @Dukie, 26.01.2021 - 15:26

      Ja mislim da je to jest i cilj od njih što se upravo dešava sa onlineom, namjerno ignoriraju cheatere (osim money cheteara) zajedno sa urušenom ekonomijom u igri kako bi što više frustrirale koji igraju normalno da plaćaju pravim parama za napredak ili jednostavno odustanu od igre.

  • Arthur

    26.01.2021 - 14:32

    Jedini način da se cheareri “istrijebe” je sljedeći: Sve igre koje imaju online komponentu da stave pravilo da ako bude cheatera je da ih se sudski goni za velik novac, i njih i onoga koji je napravio ili prodaje cheat. I da na kraju im se ugasi cijela platforma na kojoj su igrali igru i koristili cheat. Pa kada jednom dotičnom dođe dobra kazna od nekih par stotina eura i kada mu se ugasi steam, Epic, pa račun ili Xbox razmisliti će za drugi put. Dok god se cheareri samo bana bez drugih posljedica ovoga će biti u svakoj online igri. Oni će biti banani i napraviti novi račun i raditi istu stvar. Da sam ja developer to bi odmah napravio jer takvi likovi ne kvare samo ugođaj drugima, nego uništavaju samu igru i zaradu developerima. Jer ko bi želio igrati igru punu cheatera. Ja ne bi. Zato sam davnih dana i odustao od GTA online. Doslovno svaki put kada se pokušam vratiti sve gore i gore. Zadnji put me lik razbio dok sam bio u svome autu, u svojoj garaži. To je bila prekratnica i u potpunosti sam digao ruke od igre. Tu i tamo bacim signale player ali online mi ne pada na pamet.

    • Mihael5555

      @Arthur, 26.01.2021 - 14:44

      Hahahahahahahahahahahaha dobra dobra

    • GTA222

      @Arthur, 26.01.2021 - 18:02

      Ne možeš ti nikog sudski gonit zato što je varao u igri, jedino da je možda bio neki turnir u pitanju a ovako normalna online igra, možeš tužbu objesit mačku o rep.

    • Dukie

      @GTA222, 26.01.2021 - 21:54

      Kako ne? Ako je definirano pravilima/ugovorom ( koje prihvacas prilikom pokretanja proizvoda ) izmedju tebe korisnika i njih kao pruzatelja usluge da ukoliko koristis alate za varanje ces snositi posljedice sukladno prekrsaju koji si napravio. Samim time, realno te mogu i tuziti. Ali druga je stvar sto se njima neda sa tim zajebavat, jer bi svakog drugog lika morali zvat na sud a to je malo previse zajebancije oko varanja u igri.

    • GTA222

      @Dukie, 28.01.2021 - 00:44

      Zato jer TOS, EULA il kako god da je zovu nije zakon i ne može ona bit iznad zakona, npr. ako TOS kaže da je nešta zabranjeno iako u tvojoj državi nije, eno imaš slučaj onog Finca što je prodao svoj Steam jako davno pa je tužio Valve, isto na temelju toga što TOS nije iznad zakona.

  • Mihael5555

    26.01.2021 - 14:32

    Sta ima uopce neko da igra GTA Online bez cheata?

  • Jodler

    26.01.2021 - 15:05

    Ma ja bi sterao sve cheatere kvragu. Warzone ima problema sa balansom nekih oružja i onda me lik sa pištoljem ubije u plinu preko pola mape headshotom sa okretom od 45° i bez ikakvog traženja ili da je imao UAV. Fuj. Najveća gamad u igrama. Prije svega mi se gade izdavači koji nemaju dobar anti-cheat sustav. A normalno da je to sve na PC platformi. Zbog smradova sam završio sa multiplayerima na PCu i sada me sjebu sa crpssplatform igranjem.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?