HCL.HR

Jusant je nova igra o penjanju, nije za one koji se boje visine

Zoran Žalac 12.06.2023.   •   3 komentara


Francuski studio Don’t Nod najavio je novu puzzle avanturu na temu penjanja, zvanu Jusant. Stiže na PC i konzole ove jeseni.

Razvojni tim Don’t Nod radi punom parom i ove godine planiraju lansirati čak tri nove igre. Avanturu Harmony: The Fall of Reverie već su objavili prije nekoliko dana, za kraj godine planiraju ambiciozni Banishers: Ghosts of New Eden, a za jesen potpuno novu puzzle avanturu Jusant.

Jusant će biti priča o pothvatu dječaka koji se penje na vrh jedne planine. Sa sobom u ruksaku nosi neobično biće zvano Ballast, načinjeno od vode. Put do vrha planine bit će izazovan, a dječak će usput pronalaziti naselja civilizacije koja je nestala.

Igra će se igrati iz perspektive trećeg lica, a čini se kako će imati mehaniku izdržljivosti o kojoj će trebati voditi računa prilikom penjanja. Istraživanje će isto tako imati ključnu ulogu u igri, s obzirom na to da će postojati više različitih ruta do vrha, a neke će biti lakše od drugih.

Jusant je u razvoju za PC, PlayStation 5 te Xbox Series platforme, a po izlasku će biti dostupan i uz pretplatu na Game Pass. 

Komentari (3)

  • Dajsikeks

    12.06.2023 - 11:56

    Demo dostupan na steam-u

  • Rick Sanchez

    12.06.2023 - 13:40

    Jako lijepo i kreativno izgleda.

  • mocii

    13.06.2023 - 23:37

    Zakon koncept, demo se isprobava ovaj vikend

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?