HCL.HR

Kingdom Hearts serijal napokon stiže na PC platformu

Zoran Žalac 11.02.2021.   •   16 komentara


Od idućeg će se mjeseca sve glavne igre iz serijala Kingdom Hearts moći igrati i na PC platformi, ekskluzivno na Epic Games Store.

Jedino veće iznenađenje Epicove prezentacije nadolazećih igara bila je potvrda da na PC platformu stiže serijal Kingdom Hearts, prvi put u 19 godina otkako taj dugovječni serijal postoji. Od 30. 3. ekskluzivno na Epic Games Store tako će se u prodaji naći četiri Kingdom Hearts igre, svi dijelovi glavnog serijala, kao i najrecentniji spin-off.

To su redom: Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix, Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue, Kingdom Hearts III, and Kingdom Hearts: Melody of Memory. Zapravo, tehnički se tu radi o pet igara, ali teško je to pohvatati kad je Kingdom Hearts u pitanju.

Za one koji ne znaju ništa o ovom serijalu igara, najkraće ga je moguće opisati kao spoj Final Fantasyja i Disneyeve baštine. U igri se tako pojavljuju poznati likovi iz Disneyevih crtića i filmova, a premda vam se igra može činiti kao da je namijenjena djeci, ustaljeno je mišljenje da Kingdom Hearts ima jednu od najkompliciranijih priča u povijesti videoigara.

Komentari (16)

  • r3voken

    11.02.2021 - 20:36

    Tu je puno više od 5 igara XD. Ali ovo je odlično, pošto je već duže vrijeme KH dostupan i na Xboxu. Modding će doseći nove razine. Samo da još izbace igre za Switch i vrh.

  • Agent

    11.02.2021 - 21:35

    Zbog toga volim epic,dovuće igre na PC koje vjerojatno nikad inače nebi došle

    • Hadvar

      @Agent, 12.02.2021 - 08:30

      nema to nikakve veze s epicom. Po toj logici Steam je dovukao horizon zero dawn, spyro i crash remaster i halo master chief collection. To je odluka izdavaca, a epic je platio da igra bude njihova ekskluziva godinu dana kao sto i uvijek radi.

    • Agent

      @Hadvar, 12.02.2021 - 08:37

      horizon je isto na epic samo nije eksluziva,halo master je bio na windows storu sa xbox.A spyro i crash se odmah znalo kao i ovaj novi crash da dolazi na pc,a Kingdom Hearts nebi nikad došao da nije epic platio ( sigurno se nisu nakon 20 godina sjetili da bi došao na pc).

    • Hadvar

      @Agent, 12.02.2021 - 10:26

      Došao bi sigurno. Tko je onda horizonu platio da dođe na pc nakon 4 godine? Jel Epic mozda platio death stranding da dodje na pc?Nema to nikakve veze s epicom ili steamom, vec sa izdavacima i developerima. Epic ne dovodi naslove na pc kao ni steam ni microsoft store ni ostali launcheri. Da epic dovodi igru na pc onda bi oni bili izdavaci, a cisto sumnjam da square enix-u (izdavac kingdom hearts-a) treba pomoć epic gamesa.

    • Agent

      @Hadvar, 12.02.2021 - 11:00

      Ok,neka ti bude ali ja sam i dalje uvijeren da nisu igre bezveze tek sad kad je epic došao počele igre dolazit sa ps na pc,a prije ništa

    • Zoran Žalac

      @Hadvar, 12.02.2021 - 11:36

      Ima blage veze. To što je Epic voljan platiti za ekskluzivnost igre, za razliku od Steama, nekim developerima je garancija isplativosti portanja igara na PC. Ako ti netko unaprijed kaže, evo ti ne znam, 300 tisuća dolara kojim ćeš pokriti troškove portanja, naravno da ćeš biti zainteresiraniji za dovođenje igre na PC nego u slučaju kad nisi siguran hoće li ti prodaja PC verzije pokriti troškove portanja. Sve ove igre koje si naveo su među najprodavanijima, pogotovo crash remaster koji je zaradio toliko da bi jedno 30 puta pokrio troškove pc verzije bez da se proda ijedan primjerak igre na PC-u. Kingdom Hearts je recimo primjer serijala koji je nije ludo prodavan kao Halo i sl., plus japanski je, a sve do unazad par godina smatralo se da korisnici Steama nisu baš ludi za japanskim igrama. Naravno da je odluka izdavača hoće li ili neće izbaciti igru na Steam, ali je isto tako lakše donijeti odluku kad ti netko nudi novac da se odlučiš, nego kad ti nitko ne nudi ništa.

    • Zoran Žalac

      @Zoran Žalac, 12.02.2021 - 11:43

      Nije isto developeru/izdavaču krenuti iz minusa ili krenuti od nule kad ti netko plati troškove portanja ili dio tih troškova. Iz perspektive korisnika Epic plaća ekskluzivnost, ali iz perspektive developera to se može gledati kao da im plaća priliku za dostavljanje igre na platformu za koju nisu sigurni da bi im pokrila troškove portanja u što kraćem roku.

    • mg

      @Hadvar, 12.02.2021 - 12:20

      Ti kao Steam korisnik kritikuješ Epic Games da postane još bolji, dok Gabe ne poduzima ništa.Što će sve one pizdarije na steam kad ostane bez igre!Koji likovi:)

    • GTA222

      @Agent, 12.02.2021 - 08:38

      Bore se protiv “zlog Steamovog monopola” pravljenjem drugog monopola, bravo za njih.

    • Agent

      @GTA222, 12.02.2021 - 08:54

      Ma tako na isto dođe čiji je monopol

    • Darcoolio

      @GTA222, 12.02.2021 - 09:23

      Steam i jeste bio monopolista, priznao to ili ne.
      Ovo je konačno konkurencija tom sistemu.

      EA i Ubisoft ne računam, oni su do skoro imali igre isključivo za svoj launcher, ali se i to promenilo.

    • GTA222

      @Darcoolio, 12.02.2021 - 09:47

      Ajde mi samo objasni kako je Steam monopol? Developeri su na Steamu mogli generirat ključeve za 0€ i prodavat ih u svojim online web shopovima pa istoj cijeni ko na Steamu samo što bi njima išlo 100% a Steamu ništa, Epic doslovno probire koje će igre stavit na svoj store jer im nije u cilju tamo nekom “žnj” developeru nego im je cilj da oni stvore monopol da igre možeš kupit samo kod njih i nigdje drugdje. Cyberpunk se prodavao na svim platformama GOG, Steam, Epic, itd. i dam se kladit da je se najviše prodao na Steamu i GOG-u.

  • Darcoolio

    11.02.2021 - 21:54

    Sjajan serijal, još bolja vest!

  • nikolapro55

    11.02.2021 - 23:15

    Svaka cast 😀

  • st.srki

    12.02.2021 - 09:14

    Super serijal. Šteta što više ljudi ne žele pokušati jer misle da je djetinjasto.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?