HCL.HR

Metal Gear Solid 5 konačno otključao svoj skriveni završetak

Zoran Žalac 03.02.2018.   •   9 komentara


Tajni završetak Metal Gear Solida 5 otključao se jučer na PC-u iz čistog mira, ali ne radi se ni o čemu novome nego o stvari koju smo već vidjeli.

Metal-Gear-Solid-5-The-Phantom-Pain-Ending

Prije nepune tri godine Metal Gear Solid 5 izašao je s prilično razočaravajućim završetkom. Određeni zapleti u priči nikada službeno nisu razriješeni u Phantom Painu, a kasnije se ispostavilo da je to zbog toga što igri fali čitavo treće poglavlje koje nije završeno u produkciji igre. Također je otkriveno kako igra ima i treći, tajni završetak, ali je njega bilo gotovo pa nemoguće za ostvariti.

(UPOZORENJE: Slijede spoileri)

Naime, uvjeti za postizanje tog završetka bili su nejasni, ali vjerovalo se kako je bilo potrebno deaktivirati svo nuklearno oružje kroz FOB komponentu igre. To je bilo suprotno cilju FOB-a – da se igrači naoružaju sa što više nuklearnog oružja kojega mogu koristiti protiv drugih igrača. U teoriji, svi igrači trebali su se odreći nuklearnog oružja da bi zajedno dobili tajni kraj Metal Gear Solida 5.

To se nije dogodilo ni dvije godine nakon izlaska, pa su u Konamiju očito izgubili nadu da će se ikada i dogoditi. Stoga su bez ikakve najave i bez ikakvog povoda otključali tajni završetak – barem u PC verziji igre. Moguće je da Konami ovime priprema skoro gašenje podrške za FOB komponentu – možda samo na PC-u. S obzirom da uskoro izbacuju Metal Gear Survive, ne bi nas čudilo da ovim potezom lagano žele odvesti igrače Phantom Paina prema toj igri.

Označeno sa:

Komentari (9)

  • T-ReXx

    03.02.2018 - 14:59

    Niste potpuno tocni.

    Sama cutscena se pojavila jer broj nukeova je porasao na broj koji Konamiev server ne podrzava, pa u biti se server crashao i triggerao cutscene svima igracima koji su presli misiju 33 i nadalje.

    O tome “posljednjem, skrivenom Chapteru 3” nema puno ni traga ni glasa, ali taj cjeli chapter nije ta obrisana misija 51 (koja sama po sebi ima puno retconna sa MGS1 i MGS2), i nema o tom chapteru nista osim teksture za title card. Story za MGSV je potpun i gotov, a za MGS storyline je upotpunio prazna podrucja i dao objasnjena koje je i trebalo. Nema nikakvog skrivenog chaptera, skrivene misije i takvih gluposti, jedini cilj koji je community imao je da sami disarmamo svaki nuke (što se nije ni dogodilo zbog konamievih strogih pravila za nuke vlasnike). Poslje toga, nista. “Just another day in a proxy war without end.”, kako je igra i reklamirala.

    • Zoran Žalac

      @T-ReXx, 03.02.2018 - 15:16

      Znam da nemaju veze ta dva kraja, ali mislim da stoji da je ovo “skriveni” završetak jer nigdje nije u igri navedeno da se za njega mora disarmati sve nuklearno. Nigdje nije rečeno da ima skrivenog chaptera ili skrivene misije, samo ta cutscena. Slažem se da je priča gotova, ali ne i da je “potpuna”, s obzirom da postoje službeni materijali koji prikazuju tu misiju 51 – koja nikad nije dovršena, ali je očito bila u izradi – ako ne izravno u paketu s igrom, onda možda kao DLC. Prema tome – priča nije potpuna s onim što je dostupno u igri.

    • mili1985

      @Zoran Žalac, 03.02.2018 - 15:40

      Nedugo nakon što je igra izašla Konami je tvitao o toj cut sceni, koja je u međuvremenu odavno izašla na youtube, i kasnije su vodili statistiku o broju nuklearaca.
      Sjećam se da su neki vodili rasprave da je cijelo poglavlje zaključano nakon što se razmontiraju sve nuklearke, jer smatraju da je igra nezavršena. I na kraju..prc.

  • blacklist0907

    03.02.2018 - 20:40

    Gameplay je bio vrhunski al sve ostalo mi je islo na živce

    • crolink07

      @blacklist0907, 03.02.2018 - 23:40

      Zanimljiv komentar,i meni.

    • alen1990

      @blacklist0907, 04.02.2018 - 11:26

      U potpunosti se slažem.
      Cijela igra se svodi na preslušavanje kazeta, lol …
      Miljama daleko od pravih MGS naslova u prošlosti…

  • Sllavonac

    03.02.2018 - 20:54

    MGS pocivao u miru.
    Bilo je dobro dok je trajalo.

  • funky0308

    04.02.2018 - 14:41

    Nisam nikada bio fan MSGa ali MGS V sam kupio i igrao (i GZ i PP). Sto puta sam vec rekao da mi je GZ bio skroz dobar uvod u igru i ocekivao sam nesto tako. Sam sam si kriv sto nisam istrazivao malo vise jer bi znao sto me ocekuje. Jednostavno mi drugih 50ak posto igre nije bilo dobro, sve je nekako zapetljano i cudno ali opet ponavljam, tesko je upasti u peti nastavak i ocekivati da mi prica bude jasna (pokusao sam pogledati na YT i pricu i povezati sve ali izgleda nije samo u meni problem, ocito se zbrzao kraj i svi znamo zasto se to dogodilo. Ne znam zasto nitko ne pita Kojimu malo vise o kraju MSG V, vjerojatno ne smije pricati bas sve i svasta ali vjerujem da bi mogaoi nesto zanimljivo reci. Zavrsetak njegovog “prijateljstva” s Konamijem morao je napraviti puno zanimljivih stvari ..

  • Jokerhere

    05.02.2018 - 10:06

    Trčanje nizašta 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?