HCL.HR

Microsoft kupio Double Fine Productions, Psychonauts 2 dobio novi gameplay trailer

Igor Belan 10.06.2019.   •   1 komentara


Microsoftovom sve impresivnijem popisu studija za razvoj Xbox igara upravo je pridodan cijenjeni Double Fine Productions. No što to znači za njihove trenutne igre poput RAD i Psychonauts 2?

Microsoft je na svojoj E3 2019 konferenciji objavio da su kupili još jedan poznati studio za razvoj igara – Double Fine Productions. To je sada petnaesti studio u grupaciji poznatoj kao Xbox Game Studios, a koja je tu da razvija igre ekskluzivno za Xbox (što ovih dana znači i PC).

Double Fine je 2000. godine osnovao veteran game development industrije Tim Schafer, a pripajaju se Microsoftu nakon gotovo 20 godina nezavisnog rada na naslovima poput Psychonauts, Brutal Legend, Day of the Tentacle Remastered i Headlander.

Double Fine trenutno radi na nekoliko igara, no najiščekivaniji je Psychonauts 2. Financijska sredstva za razvoj te igre Double Fine skupio je djelomice i crowdfundingom, a kako je igra zamišljena za izlazak i na PS4 konzoli obećali su da će je igrači na PS4 konzoli i dobiti, unatoč ovom novom partnerstvu s Microsoftom. Isto tako, igru RAD (koju smo nedavno i zaigrali) i dalje će izdati Bandai Namco s kojim je Double Fine dogovorio izdavanje te igre prije potpisivanja s Microsoftom.

Sve to i još više o ovoj akviziciji objašnjava sam Tim Schafer u još jednom od njegovih simpatičnih obraćanja javnosti kroz video priložen ispod.

Na Microsoftovoj E3 konferenciji prikazan je i novi gameplay trailer za dugoočekivani Psychonatus 2, pogledajte ga ispod – izgleda dobro.

Psychonauts 2 i dalje dolazi na PS4, kao i na Xbox te PC, no datum izlaska još nije poznat.

Jeste igrali jedinicu? Ako niste, radi se o cijenjenom platformeru iz 2005. godine u kojem “psihički detektiv” Razputin rješava zagonetke i platformerske izazove ulazeći u umove raznih likova u igri. Igra je puna humora i zanimljivih likova, a iako nije bila veliki financijski uspjeh stvorila je dovoljno veliku zajednicu fanova da je nastavak uspješno financiran crodfundingom još 2015. godine. Tko zna, uz Microsoftovu financijsku podršku možda bi nam nastavak mogao doći i ranije od očekivanog i izgledati još bolje.

Komentari (1)

  • Zoran Žalac

    10.06.2019 - 10:23

    3D platformeri me drže na životu!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?