HCL.HR

Kreator Mortal Kombata ne bi imao ništa protiv da se potuče sa Street Fighterom

Zoran Žalac 22.02.2017.   •   6 komentara


Tvorac Mortal Kombat serijala bio bi zainteresiran za ideju crossovera sa Street Fighter serijalom, premda vjeruje kako to ne bi bilo jednostavno za izvesti.

Prije nekoliko godina nismo vjerovali da bi se dva velika japanska borilačka serijala mogla udružiti. No, Tekken i Street Fighter barem su jednim dijelom odradili svoj crossover projekt i mnogima ispunili dječačke snove o odmjeravanju snaga između Jina i Ryua, kao i brojnih drugih likova ta dva univerzuma.

Sada je isto tako teško vjerovati da bi se jednoga dana Street Fighter mogao ukrstiti šake s Mortal Kombat serijalom, no ako se o tome pita tvorca potonjega, on ne bi imao ništa protiv ako bi mu Capcom došao s tom idejom.

U razgovoru za IGN, Ed Boon je izjavio kako bi definitivno razmislio o takvom projektu. „Postoji dio mene koji misli: to bi bio baš kul san; a onda postoji i dio koji kaže da nema šanse da bi to zadovoljilo oba kampa fanova.“ – pojasnio je Boon.

Naravno, ono na što Boon cilja jest esencijalna razlika u prikazu nasilja između dvije igre. S jedne strane fanovi Mortal Kombata ne bi bili sretni kada nitko od SF ekipe ne bi završio bez udova, a s druge strane fanovi Street Fightera ne bi bili sretni kada bi njihovi likovi kidali udove drugima.

Boon tvrdi da bi čitav projekt bilo jako teško izvesti jer se dva serijala temelje na različitim stvarima i imaju vrlo različitu brzinu igranja. Drugim riječima, jedan bi serijal trebao nešto žrtvovati, a Boon ne zna bi li mogao pronaći pravi omjer u tom projektu. 

Moglo bi se reći da govori iz iskustva jer je sličnu zadaću imao s igrom Mortal Kombat vs. DC Universe koja nije usrećila fanove izbacivanjem kultnih fatality poteza.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • Eldar Tutnić

    22.02.2017 - 13:07

    Moje dvije najdraže udaračke igre, to bi bilo predobro.

  • anicgaming

    22.02.2017 - 13:50

    street fighter je losa kopija mk

    • Darcoolio

      @anicgaming, 22.02.2017 - 15:13

      Ne buncaj svega ti, SF izašao ’87, SF2 ’91, što znači da je igra bila na tržištu punih 5 godina pre nego što je prvi MK izašao, tačnije godinu ako uzmemo u obzir samo SF2 koji je ubedljivo najpopularniji u serijalu.

  • cirezd

    22.02.2017 - 15:17

    Dobro onda nije kopija al je los.

    • Darcoolio

      @cirezd, 23.02.2017 - 14:55

      Onda ću ja da tvrdim da ti nemaš pojma isto kao i Anicgaming.

  • l)oolvl

    22.02.2017 - 17:53

    prerazličite su to igre da bi ih se moglo uspješno smiksati, baš kao što i kaže

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?