HCL.HR

Najigraniji trkaći naslov na PlayStationu 4 je – Driveclub

Pero Mlinar 30.01.2019.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Statistike sa stranice koja bilježi osvojene trofeje ukazuju na to da je Driveclub najpopularniji trkaći naslov za PlayStation 4.

Zanimljivo, najigraniji trkaći naslov na PlayStationu 4 je naslov koji je najprije bio ocijenjen kao puko razočaranje.

Driveclub je izašao 2014. godine te je u međuvremenu dobio brojne zakrpe i dodatne sadržaje koji su ga pretvorili u jednu sasvim novu igru – koja se zaigrala na 10,5 milijuna PlayStation konzola.

Usporedbe radi, najvećeg konkurenta Driveclubu treba tražiti u GT Sportu kojeg je zaigrala “sićušna” baza od 6,6 milijuna korisnika. Sićušna, naravno, samo u usporedbi s naslovom studija Evolution Studios koji je zagazio u dvoznamenkaste milijunske brojeve.

Podaci o igranosti Drivecluba dolaze sa stranice koja bilježi osvojene trofeje Gamstat. Radi toga ne možemo govoriti o ukupnoj prodaji naslova – prvo, zato jer nemaju svi internet i drugo, jer je u brojku uračunato i igranje krnje verzije Drivecluba (koja je jedno vrijeme bila besplatna na PlayStationu Plus usluzi). Rezultat je ipak i dalje pozitivno iznenađujući.

U svakom slučaju, dobar konačni uspjeh tvorcima Drivecluba nažalost malo znači. Još je 2016. njihov studio zatvoren nakon inicijalnih loših prodajnih rezultata, a zaposlenici su se raspršili – veći dio njih završio je u Codemastersu gdje su radili na recentnom Onrushu (koji nije baš najbolje prošao na tržištu).

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • bozicni_zeko

    30.01.2019 - 20:29

    Da je Driveclub na izlasku bio upola kao godinu dana kasnije brojke bi bile daleko bolje. A u posljednjim izdanjima igra je postala strašna. Alu, uspoređivati daleko mlađi GT Sport je ipak malo bezveze. Opet da se vratim na Driveclzb- da nije bilo žurbe sa izlaskom te igre od strane samog Sonya, Sony bi imao sada za nadolazeći PS5 Driveclub 2 koji bi poderao sve ostale arkadne trkače igre. U biti, jedino Forza Horizon bi bio serijal koji je usporediv. Kakva bi to igra mogla biti da povećaju broj staza, podese dodatno arkadni/sim način vožnje, dodaju motocikle u osnovni dio igre, dodaju i starije modele automobila i kada bi Driveclub 2 napravio ono što je jedinica imala samo obećano – da je to igra klubova jer to je bila prodajna misao. No ipak jednu stvarnikad neću zaboravitiiz te igre- dok je kiša kod svih drugih takvih igara bila sranje ovdje je kiša bila kiša. Takve sitnice smo mogli dobiti sa D2, nadam se da će u Sonyu shvatiti što smo mogli imati.

  • ck7

    30.01.2019 - 22:47

    Driveclub je odličana igra, stvarno šteta zbog užurbanog izlaska na tržište, al da su napravili kasnije kroz zakrpe odlične stvari to stoji, kiša, snijeg, kapa dole. Samo mi se nije svidjelo da čovjek koji kupi season pass, opet mora trošiti pare da kupi još autiju (koje ne može osvojiti igranjem), kako god nakon platine, zanimanje je malo splasnulo, al za opuštanje savršena igra.

  • PsyBorG6of9

    31.01.2019 - 02:47

    Arkadno smece od igre, dvd drivecluba sam da si skratim agoniju bacio psu kao frizbi, no ni on ga nije htio zagrist, pa je odletio susjedu u vrt… ah taj predivan ai drivecluba, uletavas u hyper caru u zavoj po svojoj ruti, maksimalnom brzinomi i normalno da se nesto zakuca u tebe ili te izgura s staze, tako se i inace voze hyper auti, sa nekih 200 se zabijes u drugi auto i nastavis dalje. arkadno smece s 295 dlca koje jedino ima dobru grafiku.

    • Chronosus

      @PsyBorG6of9, 31.01.2019 - 10:06

      Hej, ljudi obožavaju Forzu Horizon a tam je sve što si naveo još gore.

    • PsyBorG6of9

      @Chronosus, 31.01.2019 - 21:13

      nzm, nisam igrao forzu… no tesko da nesto moze imat iritantniji i losiji ai od drivecluba… novi, zapakirani dvd drive cluba se jos prije dvije godine nije mogao prodat za pisljivih 100kn, to dovljno govori o kvaliteti igre

  • Najiram13

    01.02.2019 - 08:42

    Uuuu, kolko sam vremena provel uz tu igru.
    Nek’ priča ko kaj hoće, ali meni je bila odlična,
    čak sam i Platinum ? osvojil…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?