HCL.HR

Natjecatelj turnira u Mortal Kombatu diskvalificiran zbog imena koje je dao svom liku

Zoran Žalac 20.01.2021.   •   52 komentara   •   Zanimljivosti


Na turniru Mortal Kombat 11 Pro Kompetition podigla se prašina nakon što je jedan natjecatelj indirektno kritizirao tvorce igre.

Službeno natjecanje u tabačini Mortal Kombat 11 zvano MK11 Pro Kompetitition obilježila je jedna nesvakidašnja afera. Natjecatelj pod nadimkom Titaniumtigerzz diskvalificiran je iz završnice natjecanja zbog toga što je svoga lika nazvao “WhyDidNRSdoThis“.

Do diskvalifikacije je došlo usred meča, prije nego je borba bila zaključena, a natjecatelju navodno nije bilo objašnjeno zašto je diskvalificiran i nije mu bilo dopušteno da se žali na tu odluku. Moderator turnira rekao mu je da je diskvalificiran zbog imena lika, a Titaniumtigerzz kaže da bi bez pogovora promijenio to ime da su je itko prethodno upozorio.

Organizatori turnira to su ime lika vidjeli kao svojevrsnu provokaciju i kritiku razvojnog tima Netherrealm Studios. Naime, Titaniumtigerzz to je ime koristio kao šalu u kombinaciju s likom Sheeve, za koju se zajednica Mortal Kombat igrača slaže da je prejaka jer njezin napad Dragon Drop nije moguće blokirati, a igrača stavlja u povoljnu poziciju naspram protivnika.

Komentari (52)

  • kuky90

    20.01.2021 - 12:42

    Kako bi englezi rekli: “Play stupid games, win stupid prizes”

    Pod ovo game ne mislim na Mortal kombat nego što se lik igra

    • pleto

      @kuky90, 20.01.2021 - 13:55

      A zašto ne bi smio nazvat svog lika kako hoće? Pa jel naziv uvredljiv, vulgaran? Nije! E pa onda u čemu je problem, ovo je totalno neutemeljena diskvalifikacija. Jel možda u pravilima turnira to ime na blacklisti? Aj objasni mi molim te

    • kuky90

      @pleto, 20.01.2021 - 14:08

      Došao se natjecati, a ne izazivati i protestirati. Tome nije mesto u natjecanju.

    • pleto

      @kuky90, 20.01.2021 - 16:35

      Pa nije nikog izazivao ni protestirao, otkud ti to. Smo je dao liku ime koje se njemu sviđa. Nemoj nagađat, nemaš dokaze hahaha

    • Okramtaker

      @pleto, 20.01.2021 - 17:43

      Sam znas da je to ime da kako bi sko nista poslao poruku NRS-u, kobi tako nazva svog lika?

    • kuky90

      @pleto, 20.01.2021 - 18:33

      na NRS je stavio u ime, i time ih prozvao na NJIHOVOM turniru. Gle, sve 5 ali koristio je ime developer i postavio pitanje. Sam je znao što je napravio, i snosio posljedice.

  • Emperor Ghaleon

    20.01.2021 - 13:03

    Ono kad su organizatori turnira snovflejksi…

  • tryon

    20.01.2021 - 13:17

    kakvi butthurti. na njegovom mjestu bih se raspitao da li ih mogu ikako tužit. možda nije riot games neki primjer al svi dobro poznaju “rito pls” koji oni i sami nekada koriste

    • kuky90

      @tryon, 20.01.2021 - 13:19

      a da je pametan pa se nazove jednostavno Johnny? A ne provokacije?

    • Mogvaj

      @kuky90, 20.01.2021 - 13:24

      Čekaj molim te
      Naprave OP lika koji se očito može koristiti u natjecanjima i community se žali na to a oni izbace lika?
      Po tvojoj logici ne bi bilo nista krvio da fino Electronic Artsa sutra baci ban svima koji se žale na lootboxove.

    • kuky90

      @Mogvaj, 20.01.2021 - 14:09

      Ovo je natjecanje, došao se natjecati. Ako želi protestirati ima druge načine za to.

    • Mogvaj

      @kuky90, 20.01.2021 - 14:13

      Upravo suprotno natjecanje je najbolje mjesto za to. Natjecanje je vrijeme kad cijeli community daje pažnju te bi se upravo tada i trebali rješiti ovakvi problemi. Činjenica da se netko od developera ocito uvrijedio i odlucio ga usutkati samo pokazuje koliko je u pravu. Problem je ignoriran i sada kad je onetko pokusao to rijesiti oni to samo pokusavaju gurnut pod tepih.

    • kuky90

      @Mogvaj, 20.01.2021 - 14:19

      Očito da nije natjecanje mjesto za to. Kad bi njemu popustili drugi puta bi netko napisao BLM. Jednostavno nije mjesto takvim stvarima, bez obzira o čemu se radi…Kako bilo, napravio je ovo i sad nek snosi posljedice. Svaki ovakav postupak ih ima.

    • Emperor Ghaleon

      @kuky90, 20.01.2021 - 15:22

      Kakve veze ima BLM (black lives matter) sa overpowered likom iz igre? Po tvojoj logici, onaj tip kojeg je Blizzard kaznio jer je vikao “Free Hong Kong” je motiv da se pojavi ekipa sa natpisima “Justice for Pedophiles”. 😂

    • symbi0n

      @kuky90, 20.01.2021 - 16:14

      Nije isto. BLM je već politika, ne game changin problem na koji se očito aludira. Kruške i jabuke.

    • Mogvaj

      @kuky90, 20.01.2021 - 16:34

      Gledaj
      Ovo što su ti drugi prije mene rekli ću sada i ja ponoviti. Usporedba s BLM je katastrofa jer je BLM tema nevezana za ovo. Natjecanje je događaj gdje se okuplja cijeli community i zato je i ono savršeno vrijeme da se ukaže na neki problem vezan uz igru. Da se on preimenovao u BLM ili neku drugu politicku glupost razumio bih zašto su ga izbacili. Čovjek je na eventu koji prati cijela zajednica odlučio ukazati na problem na koji se i drugi žale a oni umjesto da riješe problem ga izbace s natjecanja. Svaka normalna osoba koja cijeni samu sebe i ono za što je platila vidi da je to šupski potez.

    • kuky90

      @Mogvaj, 20.01.2021 - 18:22

      BLM je samo usporedba jel, prvo mi palo na pamet. Nije politika, kolko je pokret za promjene. Slično je i ovo, poruka i pokret da se developere kao potakne na promjene. Nema mjesta tome na jednom ESPORT turniru, nema mjesta u sportu. Nebitno za koju igru ili developere ili sport. Mogao je developerima na drugi način poručiti da nešto ne štima, kao što su to radili Pro igrači battlefielda, jednostavno bez ovakvih incidenata EA devovima rekli što ne štima i ispravili su. Kao što su developeri postupili šupski, i on je isto. Mogao im je poslati mail jer bi ga sigurno slušali kao igrača turnira, ovako je loše ispalo

    • pleto

      @kuky90, 20.01.2021 - 16:42

      Pa ne moraju mu popustit ali ne moraju ga ni banat jer to nije razlog za ban. Ti ko da živiš u Staljinovoj Rusiji, pošalji ga u gulag sad, siluj mu obitelj zbog toga, ne daj mu da iskaže svoje mišljenje i stav. I kakve veze ima sad BLM, a je ti usporedba. Jel bi ti bilo OK recimo da dobiješ ban vamo na portalu jer se Igoru ne sviđa tvoj nick?

    • kuky90

      @pleto, 20.01.2021 - 18:26

      nije dobio ban nego su ga diskvalificirali s turnira, isto kao što su hrvatsku htjeli nakon što su navijači radili sranja. Isto kao što su izbacili ruske atletičare sa olimpijade, kao što su izbacili britanske atletičare s atletike radi takvih prouka….Jednostavno ovakvim stvarima nema mjesta u sport i esportu. Mogao je osobno reči ovo developerima kao što drugi esport igrači rade, ovako je napravio gluposti i izbačen s turnira…Provocirao je i ovi nasjeli na provokaciju, nema to plakanja…Kad takvo nešto radiš, moraš očekivati posljedice. Na žalost on ih osjetio, to kao što i ovi na facebooku koji šire laži o cijepivu počeli dobivati pozic na sud. Da imaš slobodu govora, ali sloboda prestaje kad provociraš, širiš laži, govor mržnje i slično. Pogotovo u igrama gdje nema mjesta tome.

    • Mogvaj

      @kuky90, 20.01.2021 - 18:45

      Opet ti BLM ne stoji jer BLM em je usko vezano uz politiku em nema veze s Mortal Kombatom. On ukazuje na problem u igri, i developeri bi ga za to trebali pohvaliti a ne kazniti iako samo cinjenicom da vec spomenuti problem nisu rijesili pokazuje koliko su neposobni. Turnir definitivno je mjesto za to jer po koji god put ponavljam da se tu skuplja cijeli community. On svojim imenom nije nikako omeo turnir. Njegovo ime mu nije dalo plus 10% HP-a niti je uvrijedilo nekog njegovog protivnika. Sve sto je on napravio je to da se pozalio na ociti problem u igri koji developeri odbijaju rijesiti, a posto ocito to ne ide normalnim kanalima napravio je to na turniru bez da je omeo turnir tako da ne vidim di je tu problem osim u ponosu developera?
      Također usporedba s moronima koji pljuju cjepiva ti nema smisla kao ni ova s BLM-om. Jedno je kad ti pljuješ klinički dokazana cjepiva i time dovodiš nečiji život u opasnost, a potpuno druga stvar je kad ukazeš na problem u VIDEOIGRICI. Ovo što su oni napravili njemu bi bilo jednako kao da se igrač u nogometu žali da je lopta probušena te da nijedan tim ne može igrati , a sudac mu baci crveni.
      Ne postoji pogled s kojeg je ono što su oni učinili ispravno. Ime nije prosto niti vrijeđa nikoga, a čak nije ni provokativno koliko ga ti prikazuješ

    • kuky90

      @Mogvaj, 20.01.2021 - 18:53

      Ajmo se složiti da se ne slažemo. Tebi sve nema smisla jer ne čitaš što pišem. Pišem kako svako izražavanje i poruka koju šalješ može i ima posljedice. Nekad dobre, nekad loše. Njegova je imala lošu za njega. Nema tu žalbe. Tebe možda ne vrijeđa ili tebi nije problem, ali očito za njih jeste. On je prvi i ovime će biti posljednji. Još gore što je to radio na turiru u jednoj video igrici. Ovo što je on napravio je isto kao kad se igrači žale na suca jer daje prednost drugom timu pa popiju žuti ili crveni. Ukazivali su na probleme sa VARom i neki dobivai crveni…..Jednostavno se moramo složiti da se ne slažemo, po meni nema ovome mjesto u turnirima, nek si daje druga imena ali neka nemaju nekakve prouke i provokacije. Kolko znam kad sam igrao ESL, to je bilo jedno od pravila, to s imenima koja izazivaju druge.

    • Mogvaj

      @kuky90, 20.01.2021 - 20:04

      Čitam pažljivo sve što pišeš. Da slažem se da sve što kažeš ima posljedice. Mogu i ja tako reć moj auto je najbolji pa će me netko opaliti šakom i eto meni posljedice za ono što sam rekao no to ne čini cinjenicu da me on opalio šakom oke i to ne opravdava ono što je on opravdao. Ovo je turnir i nema ništa krivo s onim što je on napravio pogotovo zato što nije upozoren da mu ime krši ikakve mjere. Njegova poruka nije bila zlonamjerna i nije ometala turnir u bilo kojem obliku. Sve upucuje na to da su ga izbacili čisto zato što si ne mogu priznati da nisu riješili problem i bio im je ponos povrijeđen.

    • kuky90

      @Mogvaj, 20.01.2021 - 20:37

      pa kako nije ometala turnir kad je izgleda ometala samog organizatora turnira

    • Mogvaj

      @kuky90, 21.01.2021 - 13:02

      Oni su sami odlučili da njima to smeta. Oni su napravili problem i frku od toga i nitko drugi. Ponavljam, čovjek je ukazao na problem bez da je ikog omeo a oni su ga izbacili s turnira sto samo pokazuje da će rađe gurnuti problem pod tepih nego riješiti i također pokazuje da nemaju apsolutno nikakvog poštovanja za svoj community i ljude koji kupuju njihove igre.

    • Emperor Ghaleon

      @kuky90, 20.01.2021 - 20:33

      Ja bih rekao da ti igraš s tim likom pa se bojiš da ga nevi nerfali. Ako je ime uvredljivo, onda onaj igrač zvan Tekken Master nema što raditi na turniru.
      >BLM je pokret za promjene
      Slažem se s tobom. O da. Nakon svih onih pljački, paleža i napada na starije ljude, vjerujem da su ljudi promijenili mišljenje o toj terorističkoj organizaciji.

    • kuky90

      @Emperor Ghaleon, 20.01.2021 - 20:36

      Ja ne igram borilačke igre već 15 godina haha…briga me…osim toga , sad sam pročitao da neki koriste NRS kao vrijeđanje crncima samo dodaš par slova između…nema mi smisla ali eto

    • Emperor Ghaleon

      @kuky90, 20.01.2021 - 20:42

      Ajde se obrati Međunarodnom Sudu Pravde i zatraži da zatvore tvrtku Pionir jer imaju bombone koji se zovu Negro. Mislim da te to jako smeta.

    • kuky90

      @Emperor Ghaleon, 20.01.2021 - 20:52

      haha ti isto ideš u ekstreme sad

    • pleto

      @kuky90, 22.01.2021 - 13:46

      Pa ok, lik nije širio laži, mržnju, provokacija je samo provokacija i još je istinita i lik je u pravu, aj da nije pa bi shvatio. Ove tvoje usporedbe s navijačima nemaju smisla, pa nije se lik tukao ili prijetio ili tako šta.

    • Crystalflame

      @tryon, 21.01.2021 - 14:57

      Rito sam od sebe radi memeove. “we are a small indie company” multimilijarderska firma. “our design team has a collective 200+ years of experience” releasaju apheliosa. I tako dalje.

  • Indigo83

    20.01.2021 - 13:38

    Znači više se nemože niti kritizirat?

  • Apocalypse4987

    20.01.2021 - 13:54

    Koga on zapravo vrijeđa sa tim imenom lika? Jel se definicija uvrede i provokacije toliko prominla zadnjih par godina?

    • kuky90

      @Apocalypse4987, 20.01.2021 - 14:11

      Lik protestira i provocira. Kad bi dopustili njemu, drugi puta bi i netko drugi ovo radio, pa bi bilo, a zašto je ovaj mogao. Staneš na kraj tome odmah u korijenu i nema više problema. Ne vrijeđa ali provocira i protestira.

    • Dukie

      @kuky90, 20.01.2021 - 15:09

      Sloboda govora?

    • kuky90

      @Dukie, 20.01.2021 - 18:12

      Sloboda govora ima, izrazio se i snosio posljedice. To je sloboda govora, svatko ju ima, ali i svatko snosi posljedice kad govori neku glupost. Njihov turnir, njihova pravila. Isto kao što se za trumpa rekli, ima slobodu govora i nitko mu to ne osporava, ali zato sad snosi posljedice te njegove slobode. Kao što smo svi slobodni ljudi, ali opet snosiš posljedice ako prekršiš zakon i pravila

    • Dukie

      @kuky90, 21.01.2021 - 06:48

      Sloboda govora je pravo izražavanja vlastitih stajališta i razmišljanja pojedinca bez straha da će ga netko u tom pokušati spriječiti ili zbog toga kazniti. Naziva se i slobodom izražavanja, što je vrlo sličan pojam, ali širi, jer se ne odnosi samo na govor. Sloboda govora znaci sloboda govora, sto ovdje ocito nije bio slucaj. Developer se ponio kukavicki tako sto je povukao ocajnicki potez i diskvalificirao doticnoga bez obrazlozenja, bez obavijesti ili neceg slicnog. Usporedjivati Trumpa koji je bio na poziciji PREDSJEDNIKA ( predsjednik je naziv za osobu koja predsjedava (predsjedatelj) nekoj skupini (kolektivu, organizaciji) ili nekom skupnom tijelu. Funkcija predsjednika je usmjeravati rad organizacije ili tijela kojeg vodi i kojem predsjeda ) i covjeka koji je nastupao na TURNIRU je krajnje glup pokusaj opravdavanja developera. Jednostavno ne mozes usporedjivati predsjednika jedne drzave ( kojom on prakticki upravlja ) sa covjekom koji se natjecao na turniru jer su to sasvim dvije razlicite stvari.

    • kuky90

      @Dukie, 21.01.2021 - 13:10

      Taj cijeli sustav se odnosi na to da te vlada ne kažnjava. Kao i kod amera priv amadman njihov, privatne firme i ljudi te mogu tužiti za ovakve stvari. Buraz brkaš privatnu kompaniju i vladu odnosno vođe države. Zato se Trump nije mogao pozvati na slobodu govora protiv twittera jer je privatna kompanije, to da ga je kaznio senat je druga priča. Ali privatka kompanije odlučuje što se smije govoriti, a što ne.

    • kuky90

      @Dukie, 21.01.2021 - 13:21

      A i sloboda govora govora ima, nitko mu ne brani da se izrazi. Nije dobio zatvor, nije dobio novčanu kaznu. Jednostavno je diskvalificiran, i dalje može govoriti što želi. Nitko mu to niti nije zabranio…Ljudi misle da je sloboda govora sve, a nije. Ona prestaje čim počne govor mržnje, poticanje na nešto slično, provociranje ili izazivanje. A tu se radi djelomično o tome. Nije iznio svoj stav ili stajalište, nego je podbadao i provicirao samog organizatora i privatnu firmu. Osim toga NRS neki ljudi gorise za riječi ni**ers. Tako da i to se može protumačiti. Bezveze mi je braniti takve ljudi koji rade sranja, a on ispadaju žrtve lol. Ne paše mu nešto u igri, nemoj igrati i odbiješ poziv na turnir kasnije kažeš zašto.

    • Apocalypse4987

      @kuky90, 20.01.2021 - 16:27

      kako bi onda nazva NRS-ov potez stvaranjem toga lika? Meni to izgleda ko provokacija prema fanovima. Zašto onda ne bi mogli obratno?

    • BoneDigger

      @kuky90, 20.01.2021 - 17:15

      Stari cini mi da zivis u vremenu Tite i Golog Otoka, znas, puno se promjenilo od tada. Pravo na slobodu govora postoji iz tog razloga.

    • kuky90

      @BoneDigger, 20.01.2021 - 18:14

      nisam znao da je Amerika komunizam, pogotovo sa Trumpom koji govori sve. Ja živi sa zdravim razumom. Koristio je ime developera da prenese poruku i provocira, sad snosi posljedice. Kao svaki odrasli čovjek koji odgovara za svoje postupke tako i on sada. Mogao si je misliti, sportaši su dobivali zabrane radi manjih stvari gdje su prenosili prouke. Jednostavno tome nema mjesta u sportu i igrama.

    • Cro_echo88

      @kuky90, 20.01.2021 - 21:22

      Usporedbe su ti jako loše i vidim da uopce ne razumijes pojam slobode govora… on sa svojim nickom nikoga nije vrijeđao, omalovazao ili slao bilo kakve nesportske poruke, ovo sta je on napravio je kritika prema developeru, ako se zbog kritike nekoga diskvalificira i kaznjava onda je to tiranija i totalitarno drustvo, kritika moze bit i dobronamjerna dapače,, vidim spominjes BLM, pa zar nisu košarkaši u NBA ligi klečali na pocetku utakmica u znak podrske prosvjednicima? Sta se onda i njih trebalo diskvalificirat? Teze ti jednostavno ne stoje, ti developeri također moraju znati da oni zive od igrača a ne obrnuto, prema tome totalno neopravdani razlog za diskvalifikaciju i ocito bjezanje od problema

    • kuky90

      @Cro_echo88, 20.01.2021 - 21:31

      To što su NBA igrači radili je isključivo zato jer je NBA dopustio. Rekli su ti neki dan kad je trump bio baniran s twittera. Sloboda govora je uvijek tu i ima ju, ali postoje i posljedice. Posljedica njegove slobode govora je ban s twittera jer lajao sve i svašta bezveze. Osim toga sloboda govora se odnosi najviše na vladu, a privatna kompanije može raditi šta želi, pogotovo kad si netko njihovo ime stavlja u nickname…War Thunde banira kad to radiš, radio je i EA kad su stavljali DICE clan tag i slično. Jednostavno nemoj i gotovo.

    • Cro_echo88

      @kuky90, 20.01.2021 - 23:20

      Opet sad usporedbe trumpa koji je huškao ljude pa su ga banirali, nije isto huškat nekoga na nesto iz cega dodje do smrti i nereda ili uputit kritiku na problem koji postoji, naravno da privatna kompanija moze po tom pitanju radit sta hoce ali im se isto tako moze i obit o glavu ako im padne reputacija zbog takvih postupaka, a to je za njih puno skuplje nego za doticnog koji je diskvalificiran s turnira

    • kuky90

      @Cro_echo88, 20.01.2021 - 23:50

      Trumpa su više puta upozorili i maknuli mu twittove. Huškanje prelilo čašu. Da već im se odbilo u glavu, ali velim kužim zašto su ga diskvalificirali. Dešavalo se i drugima radi manjih stvari. Par youtubera dobilo banove u nekim igrama jer su protestirali i provocirali, a šta neće ovaj na njihovom turniru. Ja nebi nikad jer bi očekivao posljedice

  • trulex

    20.01.2021 - 15:12

    Ništa nisam skonto

  • Akull

    20.01.2021 - 15:28

    Igram rdr 2 i igra mi neda da konja nazoovem Nigger pa sam ga morao nazvat kmica

  • Klaudio89

    20.01.2021 - 15:32

    Zašto bi išao raditi to,nije mi jasno,koji vrag mijenjati izvorno ime lika,koja bedastoća!!!

  • ivasaurus

    20.01.2021 - 16:06

    Jednostavno loš publicitet za NeatherRealm Studios :/

  • Haki

    21.01.2021 - 00:49

    Ima nick: WhyDidNRSdoThis

    U prijevodu: ZastoJeNRSuradioOvo

    Nesto negativno? Apsolutno ne!

    Pazi sada ovo, cak i da je to neki nacin uvrede, oni su NRS shvatili kao Netherrealm Studios

    Jesu to ljudi koji citaju misli covjeka sto je on mislio kada je napisao NRS? Totalno retardirano.

    Isto kada reces:

    boli me K (sto K znaci? Sto sam pod K mislio?) Kikiriki
    Idi u 3 pm iliti idi u 3 prelijepe mermelade
    kur4c iliti kurcetiric

    Ali eto, netko se pojavi pametan pa radi stvari kao ovi pametnjakovici iz Netherrealm Studios ps: Nisam rekao NRS !

    • Dukie

      @Haki, 21.01.2021 - 06:52

      ALL COLORS ARE BEAUTIFUL

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?