HCL.HR

Nisu svi igrači zadovoljni s besplatnom The Sims 4 igrom

Josip Klanfar 01.11.2022.   •   10 komentara


Electronic Arts je prije nekoliko dana napravio presedan s prebacivanjem The Sims 4 igre na free to play model. Logično da je nakon toga broj igrača narastao, ali rastu i negativne kritike na taj potez.

Krajem ljeta 2014. godine, The Sims 4 je ugledao svijetlo dana kao najnovija simulacija života. Poznati nam izdavač, Electronic Arts odlučuje napraviti presedan osam godina kasnije, tako da The Sims 4 postane besplatnim zauvijek.

Sve je nakratko bilo idilično za Electronic Arts. Broj igrača je rastao, igra se preuzimala i igrala, ali je odjednom broj igrača počeo opadati, a broj negativnih kritika rasti. Vjerojatno se pitate o čemu se tu radi i zašto se igrači bune na besplatnu verziju Simsa 4?

Naime, igrači se žale kako u osnovnoj verziji igre nemaju što raditi. Navode kako su vrlo ograničene mogućnosti i prilike, te da je osnovna verzija igre dostatna za neko vrijeme, a nakon toga dosadi. Kvaka je u tome da se dodatni sadržaji plaćaju, a prema izračunu ekipe s Reddita gdje je i pokrenuta diskusija o ovoj temi, za sve DLC pakete u Simsima 4 dostupnima na Steamu, morali biste izdvojiti tisuću dolara.

Neki korisnici su otišli korak dalje pa su izračunali da je jeftinije uzeti The Sims 3 s 19 DLC paketa koji su na sniženju oko dvadesetak dolara, nego igrati osnovnu verziju četvorke čiji DLC-ovi nisu na popustu.

Naravno, nisu svi paketi vezani za sam gameplay, ali ako želite pravo iskustvo simulacije života, to ćete morati platiti. Vjerojatno je na to i računao EA, a hoće li im uspjeti ili će igrači nastaviti odustajati, ostaje za vidjeti. Podsjetimo, iz razvojnog tima Maxis je potvrđeno da se radi na novoj The Sims igri.

Označeno sa: , ,

Komentari (10)

  • bigZ

    01.11.2022 - 16:44

    Pa s obzirom da je besplatna igra onda ne vidim razlog da se toliko bune. Nije bas da su potrosili neke pare pa da mozemo reci da su prevareni.

    • Triksterica

      @bigZ, 01.11.2022 - 17:34

      Nije stvar u tome jesu li prevareni ili ne. igra je besplatna, ako ti ne odgovara ne igras ju i deinstaliras. Radi se o tome, kako je i boldano u tekstu, da igraci nemaju sto raditi sto u sustini i je istina.

    • Bubimir666

      @Triksterica, 01.11.2022 - 18:27

      Kak’ ne bi imali. Imaju content originala. Koji je besplatan. Da li je dostatan? Ha, to je diskutabilno. To je ko’ da dobiš karoseriju auta, volan i kotače besplatno i onda se žališ kaj nema ostatak auta. Lijepo ti je rečeno koji aspekt je besplatan, a koji se plaća…

    • Triksterica

      @Bubimir666, 01.11.2022 - 21:20

      Jesi li ikad igrao Simse 4? Base game koji je sad besplatan jedva je igriv sam po sebi osim sto nema sadržaja. EA zgrce novac na DLC-evima koji su vise nego bugoviti. I onda takva kompanija da besplatnu igru jer zele povecati broj onih koji ce kupovat DLC-eve i normalno da ljudi koji ih nisu igrali nisu zadovoljni jer su ocekivali barem malo vise sadrzaja. Da se referiram na tvoju referncu s autom, niti jedna kompanija ti nece prodat samo karoseriju i volan. Gledaj siru sliku.

    • Shaman

      @Bubimir666, 02.11.2022 - 02:28

      Tu je neprestano smisljanje kako izvuci lovu od igraca a da se ne bune.

    • Bubimir666

      @Shaman, 02.11.2022 - 19:47

      Ne, moram priznat’ da nisam… Ali, like I said, besplatno je. Ne vidim tu više materijala za disktutirati… “Da se referiram na tvoju referncu s autom” – možda hoće neki otpad, kaj znaš haha 😛

    • bigZ

      @Triksterica, 01.11.2022 - 20:20

      A imali su raditi kad je igra tek izasla 2014 godine prije dlc-ova? Tad nije bilo toliko negativnosti

    • Strahinja Radonjic

      @bigZ, 02.11.2022 - 00:15

      Upravo ovo htedoh da pitam. Nije tačno da se nema šta raditi u Sims 4. A i da nema kao što neki navode opet je dovoljno igrati par dana/nedelja i završiti sam time šta donosi base game.

  • Triksterica

    01.11.2022 - 21:22

    Ne, nisu. Igra je i tad bila dosadna i neigriva i bez jos vise sadraja nego danas, a koji su dodani updateovima. Pronadi clanke iz 2014. na nenu na tu temu pa ces vidjet sto se o igri mislilo.

  • Bakinson

    02.11.2022 - 13:39

    Šutili dok se i base game plaćao, a sad kukaju kada je base game free. Gamers gonna game i ne možeš pobjediti. Svakako su to samo oni glasni gameri i vjerujem da večina koji negoduju nisu nikada ni upalili igricu, kao i u večini slučajeva outragea. Igrao sam sims 4 s gotovo svim dlcovima, i isti je slučaj. Igraš par dana i dojadi ti. Dobro za ubit neke dane kada nemaš pojma šta da igraš.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?