HCL.HR

Nova igra producenta Castlevanije rasturila na Kickstarteru

Stjepan Fikter 12.05.2015.   •   2 komentara


U samo tri i pol sata, novi projekt Kojia Igarashia dostigao je zacrtani cilj u Kickstarter kampanji i time udahnuo život u gotičko, akcijsko-istraživački sidescroll platformer Bloodstained: Ritual of the Night.

Gledajući unazad, Castlevania: Symphony of the Night jedno je od boljih ostvarenja u serijalu što je njezinog redatelja Kojia “Igu” Igarashia stavilo na listu poznatih gaming osoba. Stoga nije ni čudno da su bila potrebna samo tri i pol sata da njegov novonajavljeni projekt Bloodstained: Ritual of the Night prikupi pomalo skromnih 500,000 dolara za razvoj. Svega nekoliko sati nakon toga, prikupljeni iznos sada stoji na 1,3 milijuna američkih dolara.

Bloodstained je na Kickstarter stranici opisan kao gotički platformer s fokusom na istraživanje te s uključenim RPG i crafing elementima. Igra će nas staviti u ulogu djevojke Miriam čija je nesreća da ima alkemijsko prokletstvo koje joj polagano pretvara kožu u kristale. S druge strane, tu je Gebel i njegov pakleni dvorac koji će predstavljati mjesto radnje.

Iako trenutačno nema nikakvog gameplay prikaza, nego samo nekoliko konceptualnih crteža, za 2.5D izgled bit će zaslužan Unreal Engine 4, a igru ćemo zaigrati na PC-ju, PlayStationu 4 te Xboxu One. Nažalost, Nintendov Wii U nije uključen u ovu priču što je objašnjeno razlogom da si ne mogu priuštiti razvoj dvije zasebne verzije koje bi bile potrebne da se izvode na svakoj konzoli. Procijenjeni datum izlaska postavljen je za ožujak 2017. godine.

Nakon što su prošli cilj od prikupljenih 850 tisuća dolara, potvrđeno je da će David Hayter, glumac poznat po davanju glasa u Metal Gear Solid franšizi, posuditi glas i u ovom projektu. Osim standardnih ciljeva, u kampanju su uključeni i backer achievementi koji se izvršavaju sudjelovanjem na društvenim mrežama te će se njihovim otključavanjem mijenjati kampanja i aktivirati ekskluzivne nagrade. Više detalja o svim nagradama nalaze se na Kickstarter stranici, a upravo tamo možete i vi podržati igru.

Komentari (2)

  • q3clay

    12.05.2015 - 19:43

    trenutno su na 1.5m $.. brutalno.. bit ce opaka igra.. obozavam metroidvaniu.. samo sto ih bas i nema na trzistu..

    • edviiN

      @q3clay, 13.05.2015 - 20:18

      Prokletih 1.8m$

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?