HCL.HR

Nova sramota: Cyberpunk 2077 uništava snimljenu poziciju ako igrači skupljaju previše stvari

Zoran Žalac 21.12.2020.   •   116 komentara


U PC verziji Cyberpunka 2077 otkriven je ozbiljan propust koji se može izbjeći, ali tako da se igrači suzdrže od skupljanja stvari.

Većina bugova u Cyberpunku 2077 igračima ne ometa napredak igre. Međutim, otkriveno je kako u PC verziji specifično postoji bug zbog kojega vam snimljena pozicija u igri može postati neupotrebljiva. Vidite, Cyberpunk 2077 ima limit od maksimalno 8 megabajta po snimljenoj poziciji, a kad se taj limit prijeđe, datoteka snimljene pozicije iz igre postaje pokvarena te se više ne može učitati.

Taj dio nije ispravljen ni najnovijom zakrpom koja se pojavila prošloga vikenda, a prilično je izgledno da neće biti u potpunosti riješen za one koji igru trenutno igraju. Naime, iz CD Projekta su poručili kako bi limit za veličinu snimljene pozicije mogao biti povećan u budućim ažuriranjima, ali stare snimljene pozicije ostat će neupotrebljive i nakon toga. I nema načina da se pokvareni save game popravi – morate koristiti drugi.

Je li to užasno velik problem? Pa i nije baš – ako snimate dosta često i na više različitih slotova. Problem se također može izbjeći, ali je rješenje pomalo bedasto. Znate što CD Projekt RED savjetuje? Da vam save game u Cyberpunku 2077 ne bi postao pokvaren – jednostavno nemojte skupljati ni craftati previše stvari u igri! 

Utješna stvar u cijeloj ovoj priči jest da će se s ovim problemom suočiti samo najveći hoarderi jer u inventoryju možete imati znatno više predmeta nego će vam ikada trebati – npr. možete imati više od 500 granata uz sebe i bit ćete ok. Najkorisnija stvar je uzeti si perk koji svo pokupljeno smeće automatski pretvara u materijale za crafting te si povremeno nadograđivati oružja koja koristite.

Komentari (116)

  • Sentiel FH-016

    21.12.2020 - 09:48

    Ajde ocemo sad stalno po ljudima pljuvati cijelu iducu godinu, daj koji vrag vise…

    • Kratosov Boy!

      @Sentiel FH-016, 21.12.2020 - 10:01

      Da su napravili igru kako treba nebi se nitko zalio jer je igra stvarno dobra ali je jednostavno neigriva. To je nesto sto se ne smije događati i nikako to ne smijemo ignorirati. Siguran sam da ce se igra popraviti kroz vrijeme ali ovo je nedopustivo.

    • JogurtNinja

      @Kratosov Boy!, 21.12.2020 - 10:21

      Da uprava i gaming community nije pritiskao developere da dovrse posao, igra ne bi imala priblema kad izadje za godinu dana kad cu ga kupiti…

    • Dick Johnson

      @JogurtNinja, 21.12.2020 - 11:16

      Meni se isto neda slušat sad ak će bit trakavica ko s Fallout 76, dosadi čovjeku. Sori al moram reč da se ne slažem s ovim za pritisak. Mene ko korisnika boli kurac za njihovo interno ophođenje. Najvili su igru za točan datum, i ja hoču tog datuma dovršen proizvod. Isto ak piše da bus kreće u 12:00, očekujem da krene tad i nebi mi bilo dobro objašnjenje da ak se bus zapali il mu otpadne kotač da je to zato “jer je požurivano da krene u 12”.

    • TheWynk22

      @Dick Johnson, 21.12.2020 - 12:16

      Samo oni su igricu stavili u pred narudbu prije koju godinu a odgodili izlazak par puta. 9 godina i to napravis??? Ne igrljivu igricu…. 9godina nema tu pritiska biti icega… Jednostaavno su sjebali i to totalno…

    • Dick Johnson

      @TheWynk22, 21.12.2020 - 12:40

      Ma to kaj su oni najavili. Krenuli su u aktivnu izradu nakon Witchera 3, i trajalo je koje 4 godine. Al da traje 1 godinu razvoj nebitno je. Rekli ste datum i tad nek izvoli bit vani i cakum pakum. OK covid je ove god i razmljiva je jedna odgoda zbog više sile. Al na taj drugi datum neg izvoli bit vani i tip top. A oni em su odgodili boktepitaj vise kolko puta i na kraju izdali igru koja će nakon 3 mjeseca patchanja bit u stanju early access igre. Apsolutno opravdan refund neispravnog proizvoda.

    • Holysheat666

      @Dick Johnson, 21.12.2020 - 13:22

      Tocno tako, ti ne plati racune poslje roka ,platit ces to sto nisi na vrieme, nema opravdanja, zasrali su nek bar priznaju, spuste cjenu na 20dolara il 15 i ok, nitko nece kupovat nove igre od ovi likova, sve useru

    • Kratosov Boy!

      @JogurtNinja, 21.12.2020 - 12:25

      Nitko ih nije pritiskao. Naprotiv svi su hvalili odgode jer su htjeli gotov proizvod. I nakon svih odgoda svejedno nismo to dobili.

    • Ranzo

      @Kratosov Boy!, 21.12.2020 - 10:23

      Igra uopće nije neigriva. Igram je na PS5 i odlična za sad. AI je jedini pravi problem. Na bugova sam naisao nekoliko, ništa strašno. Previše se sere po ovoj igri i ovom studiu. Kritika definitivno zaslužena, ali ovaj val mržnje koji je uhvatio maha totalno nezaslužen. Ali, razumljiv, jer stado je jedva dočekalo spustiti na svoju razinu one koji lete toliko visoko iznad njih.

    • Kratosov Boy!

      @Ranzo, 21.12.2020 - 12:06

      I PS5 je dosta ? A sta sa ps4, PC, xone to nije potrebno ? Igra mora biti igriva na svim platformama. Naravno da ce performanse varirati ali ne da se na jednoj vrti savršeno a na drugoj nikako.

    • Ranzo

      @Kratosov Boy!, 21.12.2020 - 14:24

      Nisam igrao druge verzije i mogu pričati samo o svom iskustvu. Niti me je briga što mase koje nisu ni zaigrale igru laprdaju. Oni kojima se ne sviđa mogu dobiti novce nazad i ja ne vidim nikakav problem u svemu tome. Jesu li ti slomili malo osjetljivo srce sa ovim releasom pa sad izražavaš gnjev ko frustrirano maleno biće koje napokon ima razlog za legitimno urlikanje? Daleko si ti od kratosovog boy-a tigre. Jesi li uopće igrao igru ili samo laprdaš bez podloge?

    • Kratosov Boy!

      @Ranzo, 21.12.2020 - 16:00

      Cemu sva ova prozivanja cini mi se da si ti frustrirano maleno biće.

    • Ranzo

      @Kratosov Boy!, 21.12.2020 - 18:38

      Izgleda da samo laprdaš bez podloge znači.

    • Kratosov Boy!

      @Ranzo, 21.12.2020 - 19:59

      Da ja laprdam bez podloge a ti ignoriras sve probleme jer se tebi nisu dogodili.

    • Ranzo

      @Kratosov Boy!, 22.12.2020 - 06:11

      A što bi trebao, plakati ovdje po komentarima kao ti? Rješenje za te probleme je ponuđeno za sve kojima su previše. Posljedice za CDprojekt su velike. Što više hoćeš? Ali, kao i hype vlak, hate vlak je preprivlačan i dobar je release za svakodnevne frustracije. Ako nemaš nešto konstruktivno ili originalno za reći ne troši riječi ponavljajući što je već 100x puta rečeno u posljednjih dva tjedna. Dosadan si ti i svi ostali koji ponavljate ko uplakane papige. Preboli to više i nastavi sa životom. Ja sam rekao da je kritika zaslužena, ali ovo plakanje po komentarima je više dosadilo.

    • Kratosov Boy!

      @Ranzo, 22.12.2020 - 07:59

      Ja nisam na nikakvom hate vlaku jer bi to znacilo da mrzim igru jer eto moze mi se. A to nije istina. Ja sam bio vrlo sretan sto igra napokon izlazi ali i vrlo razočaran kad je. I mnogo puta sam rekao kako je igra zapravo dobra i kako ju sputavaju tehnički problemi. Molim te da mi objasnis sto je CDPR tebi napravio da ovako branis igru. Napravili su najbagovitiju igru 2020 i za to ih treba hvaliti ? Da znam da su oni jedan od najboljih studija trenutno i siguran sam da ce popraviti igru no to nije razlog za oprost.

    • Ranzo

      @Kratosov Boy!, 22.12.2020 - 09:13

      Ne branim ih od konstruktivnih kritika koje imaju temelja, ali ponavljanje istog več danima mi osobno ide na živce. Iako jesu odradili jako loše izbacivanje igre i zaje*ali starokonzolaše dobili su već i više nego zasluženu kaznu. Sve što se imalo reći se reklo. Sad je vrijeme da se krene u smjeru popravljenja napravljene štete na ovoj odličnoj igri i ostavi sve ovo u prošlosti. Ali, jbg treba skupljati klikove i izbacivati ‘Sramotno – ubaci tehnički problem na cyberpunku’ članke, a vi koji ponavljate mantru CDprojekt razočarao, CDprojekt postao zlo i slično ih samo ohrabrujete i hranite. Jeli stvarno želiš da se ovaj studio koji jedini od samostalnih studija nije u potpunosti korumpiran raspadne zbog prevelikog negativnog javnog pritiska? Da, menadžeri su donijeli glupe odluke sa lošim posljedicama, ali isti ti menadžeri osnivači ovog studia su kroz svoju viziju stvorili nevjerojatne igre i treba im, unatoč ovoj grešci, dati priliku da nastave stvarati. Stvoriti nešto novo i kreativno je izrazito teško pogotovo u ovom post-modernom zatupljenom okruženju, a srati je najlakše.

    • cmicko22

      @Ranzo, 21.12.2020 - 12:55

      I ja isto igram na PS5 igra ima bugova ali nije se nikada rušila dosta je ok čak i vizualno izgleda solidno realno ne znam kako se vrti na ps4 jer nisam niti išao instalirati.

    • Blackbeard

      @Kratosov Boy!, 21.12.2020 - 10:25

      Ne znam zašto govoriš da je ne igrica, ja nemam nikakvih problema. Nisu uopste developer krivi već uprava i menadžeri, kojima je zinulo dupe za parama. Lako je kriviti CDPR ali pravi krivac lezi u upravi, i baš sada developerima treba podrška i razumijevanje jer su napravili fantastičnu igru.

    • marko1106

      @Blackbeard, 21.12.2020 - 10:41

      Sta mislis da je on igrao. Uhvatio se hypa mrznje. Koliki hype su mediji i igraci nabili toliko sad isti pljuju. CDPR se nije mogao nositi sa tim i to je ocigledno. Nisu oni veliki kao Rockstar. A Zorane kakav je to naslov? Nova sramota? Kakva sramota o cemu pišeš, puno se studija treba sramiti ali oni nisu jedni od njih, ne sumnjam da ce popraviti igru a do tad vam je ponuđena lova nazad ( zar je to sramota priznati pogrešku i vratiti novac?) Nisi u redu sto skupljas sitne preglede tako.

    • Kratosov Boy!

      @marko1106, 21.12.2020 - 12:10

      Meni nije drago sto ovo moram pisat jer sam bio iskreno uzbuđen za Cyberpunk ali ovo se mora reci. Nemoj mi tu pretpostavljat nesto sto nije istina.

    • TheWynk22

      @marko1106, 21.12.2020 - 12:19

      Nova sramota jer im se sprema i tuzba.
      A ti ako potrosis 9 godina i napravis igricu koja 80%ljudi ne radi…. Kako to moze bit dobra igrica?? 9godina!!!!!!!! Daj SantaDomenici 9 godina… Naprabit ce ti GodOfWar igricu desetljeca a ne godine….. Pazi santa domenica studi!!!di da 9 godina da nekome drugomr…

    • marko1106

      @TheWynk22, 21.12.2020 - 12:38

      Sramota je teška rijec za nekoga tko je spreman priznati pogrešku i vratiti novce o tome pricam. Da li je igra neigriva vjerojatno je ali teška rijec je SRAMOTA. Sramota je uzimati pare kao EA na poluproizvodima ali nikada nisu napisali za njih sramota. I puno gorih je bilo.

    • Ena

      @TheWynk22, 21.12.2020 - 12:49

      Santa Monica*

    • ScoobyDooo

      @TheWynk22, 21.12.2020 - 13:36

      Za tvoju informaciju igru su pravili 3-4 godine samo.Bar mi je tak potvrdio decko koji pise za Reboot.Uz probleme radnika i sve dobro su je i izbacili.Preraano su izbacili console verziju al jbga sta je tu je.Bit ce patcheva ak nist.

    • personauser

      @ScoobyDooo, 21.12.2020 - 23:24

      To i ja tvrdim da su trebali izbaciti za PS4 i XB1 2021. posto su znali u kakvom je stanju igra. Da su je izbacili iduce godine za konzole bila bi potpuno igriva day one.

    • Holysheat666

      @ScoobyDooo, 23.12.2020 - 11:49

      da reeboot je bas pouzdan casopis, pretplacena gamad, hvale sve sto nevalja, gori i od bug casopisa

    • ScoobyDooo

      @Holysheat666, 23.12.2020 - 13:41

      Ne govorim o cijelinii reboota,govorim o decku koji je et dobio informacije i uvijek je pouzdan bio.Sad o casopisima portalima koji su pretplaceni mogli bi pricat dobrih mjesec dana..

    • Holysheat666

      @ScoobyDooo, 23.12.2020 - 15:23

      svaki skoro.zato sam i presto kupovat ta sranja, vidi, bug .reebot, same lazi

    • Kratosov Boy!

      @Blackbeard, 21.12.2020 - 12:22

      Da si ti jedini koji je igrao igru onda nebi bilo problema. Ali nisi. Pa je. A sad tko je tu kriv nije bitno jer su oni izbacili ubiti pokvarenu igru. Nisu ju trebali najavit ako nisu bili spremni. Ako nam obecaju gotov proizvod tad i tad onda ga trebaju tako i dostavit.

    • Lovac

      @Kratosov Boy!, 21.12.2020 - 11:29

      Budimo realni, što god da bi napravili, ljudi bi se žalili. 2020. je. Ljudi traže app koji kuha umjesto njih, dok shvate da nema, ufff. I kako je neigriva? U skoro 100 sati ni jednom se nije rušila, tu i tamo pokoji manji glitch, no ništa što bi mi ju pokvarilo.

    • Kratosov Boy!

      @Lovac, 21.12.2020 - 12:07

      Pogledaj malo dalje od svog iskustva i vidit ces o cemu pricam.

    • Zoran Žalac

      @Lovac, 21.12.2020 - 16:00

      Imati Keanua u igri, a ne imati Keanu ASMR mod u istoj toj igri u 2020… doslovno neigrivo.

    • Lovac

      @Zoran Žalac, 21.12.2020 - 17:07

      volio bih da me ušuška u san ^^

    • Holysheat666

      @Kratosov Boy!, 21.12.2020 - 13:20

      Igra nit je dobra, nit je igriva, i da treba ih razapet da propadnu skroz, jer su lagalo cijelo vrijeme, reklamirali pokvaren proizvod, sto na konzolama ,igra glupa 500kn, da su rekli istinu odma neb nitko kupio, na pc radi al sto vriedi igra uzas,
      Ne kupovat nista vise od ovi likova

    • PsiHoGujaR

      @Sentiel FH-016, 21.12.2020 - 10:47

      Nego kome???
      Nista ode im se izvinit sto nisu napravili igru kako spada

    • K-lee sa

      @Sentiel FH-016, 21.12.2020 - 11:34

      Pa normalno svi su pljuvali po TLOU2 jer im je “loša priča”a ovde je loše izvedena igra i nesmi se ništa govorit o tome?

    • Gamingground

      @Sentiel FH-016, 21.12.2020 - 11:38

      Ako Bog da ocemo. Pa im iduci put nece past na pamet nista slicno. Jedino mi i mozemo nesto promjeniti.

    • TheWynk22

      @Sentiel FH-016, 21.12.2020 - 12:13

      Pljuje se zato jer se radila 9godina,u prednarudbi je bila par godina!!!! A odgodili su je tko zna koliko puta. I kada je izasla za konzole ne radi a za pc radi alo isto sa tonom bugova…. Takoder ima razlog zasto je CP reko konzolasima da svi vrate igricu i oni ce njima pare, uz duboke ispirke. A ne samo to vec im spremaju i tuzbu radi istoga….

    • bornfrompain1993

      @TheWynk22, 21.12.2020 - 14:13

      Gdje si ti vidio da se ova igra radila 9 godina?

    • ScoobyDooo

      @bornfrompain1993, 21.12.2020 - 16:22

      Vidio na yt-u kao i citavu igru ocigledno.

    • PppPP

      @Sentiel FH-016, 21.12.2020 - 18:28

      ma da, apsolutno nema razloga za pljuvanje 😀 https://www.youtube.com/watch?v=SwYPmMrzY6I&ab_channel=Meddle2K

  • Slim1992

    21.12.2020 - 10:15

    Po svemu sudeci jedno od najvecih razocarenja ikad, ako ne i najvece🤦‍♂️

    • Leon Kenjedi

      @Slim1992, 21.12.2020 - 10:17

      Claire Redfield je najvece razocarenje

    • Lovac

      @Slim1992, 21.12.2020 - 11:25

      Ni blizu, zapravo jedino ove godine što mi se dalo odigrati do kraja. Na pola TloU2 sam bio “meh”, AC: Valhalla – hebo ih grindanje, isto cca 20h izdržao. Ghost of Tsushima jedino nisam jer me strah da je sličan novim AC-ima, no eto, da ga uspijem jeftino nabavit probao bih.

    • Noproblemoguy

      @Lovac, 21.12.2020 - 11:32

      Uzmi GoT uopce nije sličan novijim Ac uzmi je neces se razocarat

    • Lovac

      @Noproblemoguy, 21.12.2020 - 11:40

      Ajd baš budem, samo da bude neka akcija sad ovih dana.

    • TheCroTino

      @Lovac, 21.12.2020 - 12:33

      Trebao bi biti neki christmas sale kroz par dana (bar mislim) pa sj onda uzmi, prosli put je GoT bio oko 350kn na sale pa ce sad mozda jeftinije 🙂

    • Wolfboy

      @TheCroTino, 21.12.2020 - 12:40

      400kn je u fizickom izdanju uzeo si jucer

    • Kratosov Boy!

      @Slim1992, 21.12.2020 - 12:29

      Po meni je to TLOU2 jer je to bas losa igra. CP je dobra igra ispod svih tehnickih problema.

    • Slim1992

      @Kratosov Boy!, 21.12.2020 - 12:40

      The Last of us 2..to je nesto do tebe i tvog ukusa 😂. Al Postujem. TLOU je igra godine kako god okrenes. Meni jedna od najboljih igara koje sam igrao. U top 10 aj da kazem

    • Holysheat666

      @Slim1992, 21.12.2020 - 13:27

      Totalni fail igra, ne kuzim kak nekom ovo moze bit dobro i zanimljivo, igram stalni rpg,najbolji zanr po men, ovo je smece , jedva sam uspio u 5 dana 10 sati navuc, igra dosadna do bola, pusta mapa, npc interakcija nikaka, ma fallout 4 i f76 su remek djela za ovo smece, zali boze sto sam ju skido100gb

    • Strahinja Radonjic

      @Slim1992, 21.12.2020 - 16:20

      Anthem joined the chat.

    • personauser

      @Strahinja Radonjic, 21.12.2020 - 23:22

      Fallout 76 joined the chat.

  • blacklist0907

    21.12.2020 - 10:30

    Ovo zadnje kaj si napisao Zoki da se uzme perk koji ti junk automatski prebacuje u scrap je najgori perk u igri…junk je pepeljara a i ogrlica što vrijedi 750 eddija tak da ti igra ne prepoznaje vrijednost i dobijes isto scrapova

    • Zoran Žalac

      @blacklist0907, 21.12.2020 - 16:02

      A ionako pokupiš 50 oružja na svakom questu koje prodaš za pet puta više novca od jedne ogrlice.

  • tomekplejka89

    21.12.2020 - 10:42

    Meni stalno nesto joystic brika i moram resetirat…neki dan sam prvi put u 4 god morao reserirat joystick a sad vec treci put u tri dana…samo se smrzne. Ako ispadne da mi CP’77 zamrzava ili mi zbrika plejku..napravit cu scenu. Nesto mi tu ne stima.

    • blacklist0907

      @tomekplejka89, 21.12.2020 - 11:08

      Do igre je ja mislim…zna mi se dogodit da odem u settingse i nemogu van izac moram priznat da u ovoj igri mozes naci bugove u skoro svim mehanikama u igri

    • Holysheat666

      @tomekplejka89, 21.12.2020 - 13:29

      Igra, bolje obrisi igru, plejka vriedi, sam ce ti sjebat dosadna igra sve

    • tomekplejka89

      @Holysheat666, 21.12.2020 - 16:13

      Brijem da ce mi zbrikat plejku…sa ovim CPom se vise nista ne zna.

    • personauser

      @tomekplejka89, 21.12.2020 - 23:13

      PS5/xsx verzija ce izgledati puno bolje kao sta je na PC-u jer sam posve siguran da ce na PS5/XSX biti puno manje bungova i glitcheva jer CDPR ce se potruditi da PS5/XSX verzija izgleda next-gen kao sta je PC verzija

  • Dad of Boy

    21.12.2020 - 10:43

    Sramoćenje ne prestaje

    • personauser

      @Dad of Boy, 21.12.2020 - 23:16

      CDPR ce sa vremenom uciniti igrom jos boljom jer da ce igra kasnije biti puno bolja kao sta je Witcher 3

  • JozoTheMan

    21.12.2020 - 10:48

    Ja sam tek prošao Act 1 i tri četiri side misije, plus itema što sam tamo pokupio i već sam na 3.2MB. Nije to baš tako bezopasan problem kako ste napisali. Što mi vrijedi save na 5 slotova ako će se svaki jednako popuniti i prijeći 8MB ako igram na isti način?

  • emem95

    21.12.2020 - 11:04

    Cyberpunk ovo, cyberpunk ono. A to šta je Shah Ruud Deen izbacio euro 2016 patch za PES 6 to nikom ništa

  • Lovac

    21.12.2020 - 11:20

    Preko 90 sati; par stotina health boostera, par stotina granata i cca 400kg itema. Save mi ima 5.4mb. Da dođete do tih 8, stvarno nezz što bi trebalo raditi (gotov s igrom skoro 100%, čistim još preostale policijske intervencije). Uglavnom manji problem nego “GOTY” SJW politizirana igra koja je ista kao i prvi nastavak od pred nekoliko godina samo ljepša i s lošijom/overrated pričom. Al eto. I pitanje, kako to da je u naslovu “nova sramota”, a ne “evo i zašto” kao inače? Zašto sam sarkastičan? Zorane, ovakvim net/index žutilo naslovima možda skupiš koji klik više, al stvarno tjeraš ljude koji su tu još od doba dok smo s Igorom pričali putem MSN-a.

    • moordrak

      @Lovac, 21.12.2020 - 12:10

      Svaki pravi RPG ima inventory glitch. Ima ga je Skyrim, ima ga Fallout, Ima ga Elex, ima ga Witcher, a bome ga ima i CyberPunk. Rekli bi da se radi o cheezu.
      Slijedi zaplet. Postoji jedna apstraktna slika: Untitled 18 – Brancesi, 2021, dobiješ je u misiji Space Oddity, lokacija negdje u Santo Domingu, bogu iza tregera nakon što potaracaš elitni tim Militecha. Slika k’o slika, junk item, prodaš li je vendoru, dobiješ 4000 edija. Ništa nepeto jel’ tako. I onda, šok i vjeverica: Otkupiš je nazad za 5 edija. Pregorila lampica? 🙂 Svaka 24 sata ingame vremena možeš Isprazniti drop pointove, doktore, weapon sellere …
      Kulminacija tek slijedi. Ima jedan simpatičan glitch na konzoli. Naime, dobiješ li neki simpa mod za oružje, obleku, legendary materijale itd. , zaletiš se do prvog droppointa, prodaš iteme, izađeš iz prodaje, stisneš options i trokut istovremeno iiiii otvori se zgličana prodaja. Prepoznati ćeš je tako što je pozadina malo više transparentna nego inače. Nu, vratim se na temu, prodao si neki komad, sada se nudi za otkup, jel tako. Kupiš ga. I opet ga kupiš. I opet. I opet. I opet. i shvaćaš poantu 🙂 Nije nikakav problem nabrati, emmm, PUNO itema u invntoryu… I onda obrat!
      Sjećaš se one slike sa početka priče… e pa zdupliraš je jedno recimo 50 puta. E sada možeš očistiti bilo kojeg vedora koji ti je oteo edije do kosti …. Mislim je, znam, polomiš sustav ekonomije no ovo je SP igra jel tako. Svejedno, moraš imati određenu količinu edija da bi se uopće upuštao u “poduhvat”, a misija u kojoj dobiješ spornu sliku je dio igre i bome je poprilično za*ebana želiš li je učiniti rano u napredovanju 🙂
      Dobru zabavu želim!
      P.S.
      Bitno je da se cipleri po CP-u dok leži na zemlji u lokvi krvi … seljaci…

    • Sinek

      @moordrak, 21.12.2020 - 13:24

      citao sam s uzbudjenjem iako ku*** nisam shvatio, 5/5 post

    • moordrak

      @Sinek, 21.12.2020 - 15:13

      Prvo: riješi misiju Space Oddity. Pogledaj YT za točnu lokaciju. Ako si daleko u igri, neće biti problem odraditi tu misiju. Dobiješ kao nagradu ljubičati item naziva Untitled 18 – Brancesi, 2021. Vjerovao ili ne, ja sam na ovo naletio slučajno u pustinji. Ubio sam jednog od plaćenika snajperom i dropao mi je ljubičasti item pa sam se polakomio 🙂

      Drugo: mehanika prodaje. Znači sliku prodaš bilo kojem vendoru ili drop pointu. Prodaš je za 4000 edija. Izađi iz prodaje, udalji se malo i uđi ponovno u prodaju. Sada sliku možeš otkupiti nazad za 5 edija. Inače, ovo za druge iteme NE RADI, radi samo za ovaj item. Slučajno sam to “ubrao” kada sam prodao sliku i izašao iz prodaje ali sam imao još itema za prodati. Smiješak mi je bio od uha do uha 🙂 Postupak možeš ponavljati sve dok vendor/drop point ima love. Lova se obnavlja svaka 24 sata ingame vremena. Znači, možeš u igri ubrzati vrijeme, u glavnom izborniku dolje lijevo mislim da je.

      Treće: Horder glitch. Kada prodaješ nešto, bilo što, to ostaje kod vendora. Ako otkupiš stvar odmah, nikome ništa. On tebi vrati item nazad po istoj cijeni za kojeg si ga prodao. Ako izađeš iz prodaje i vratiš se nazad, otkupiti možeš obično za puno veću cijenu nego za koju si item prodao. Normalno, ovo možeš učiniti samo jednom. Glitch (optinos+trokut) omogućava kupovanje istog itema više puta. Ovo je posebno praktično kod nabavke materijala za craftanje odnosno upgrade. Da, i još detalj, ne možeš upgrejdati opremu beskonačno ne zato što si “siromašan” sa materijalima nego zato što si zaključan levelom. Simpa mehanika. Tu foru sa trokutom i options sam pokupio sa YT. Iskočio mi je video u feedu pa me zaintrigirao 🙂
      Dupliciranje samo išao probati iz sprdnje, na slici, jer je stvarno tlaka skidati 4k edija od vendora sa puno itema. Moraš puno skrolati i gubiti vremena masu. Ovako, prodaš mu u komadu 10-15 slika pokupiš svu lovu i ponovno otkupiš slike nazad za siću 🙂

    • Sinek

      @moordrak, 21.12.2020 - 15:16

      tnx na trudu iako nisam siguran da mi to treba, pogledam kasnije kad budem u igri o cemu je tocno rijec

    • moordrak

      @Sinek, 21.12.2020 - 15:22

      Da, zaboravio sam detalj. Kada u svijetu naletiš na neki item, recimo žuti ili narančasti, pogledaj koji su rolovi na njemu. Ako sejvaš prije nego pokupiš iteme, možeš re-rolati statove tako što relodaš sejv (ovaj koji si trenutak prije napravio). Quick save se na konzoli radi tako što stisneš options i onda trokut. Postoji i Autosave, ne znam koja je točno frekvencija spremanja , svako malo igra sama spremi poziciju. Ima i manual save od 20 slotova.

    • Artyom

      @Lovac, 21.12.2020 - 15:21

      Eno moj komšija Hamdija otkrio taj bug već na prvoj misiji…

  • Bronson

    21.12.2020 - 11:29

    Hocuuu Cyberpunk koji su nam obecavali i koji sam zamisljao pre 2 meseca, kako su nas samo prevarili doslovno u svemu.. Sramotno, vi sto govorite da je igra zapravo dobra kada se ispeglaju bugovi sami sebe lazete zato sto je igra imala takav marketing da ne zelis da priznas sebi da nije kako su rekli da ce biti, igra ima najobicniji gameplay sa najobicnijim RPG sustavom.

    • Lovac

      @Bronson, 21.12.2020 - 11:39

      Igra ima isto što i Witcher 3; dobro konstruirane questove, manje odluka jer je i kraća, no zato dublji leveling sustav. Ima neke kakice tipa policije no to me toliko ne dira jer ne igram ko GTA, 2x sam možda imao wanted level. A zaboravio da izgleda bolje nego na prikazima gameplaya za razliku od W3 koji je imao ogroman downgrade? Ne sumnjam da će dodat stvari koje su morali rezati da izađe na vrijeme kroz ekspanzije, al da je sramotno reći da je igra dobra? Mene je više sram kad neko utuče 100h u AC: Valhallu koja je isto s***e 3. put samo u AC svijetu, a boga mi i još nekoliko puta viđeno u ostavlim Ubisoft open world igrama. WD Legion? Em dosadan em pun problema, al nije toliko cool srat kao po ovome. Želim i ja neke feature, no doći će sigurno što kroz patcheve, što kroz free DLC-e ili pak ekspanzije. Ovako se kaki ko da smo dobili novi Daikatana flop level što ne može bit dalje od istine.

    • Bronson

      @Lovac, 21.12.2020 - 12:31

      Sramotno se odnosilo na developere ne na samu igru. Bas sam cekao ovakav komentar, Obecavali su cudo od kreacije lika a dobili smo menjanje gotovih delova tela kao na mobilnoj igri i satro povecanje polnih organa (Odmah mi je bilo sumnjivo da su lagali za sve ostalo).. Obecavali su ne tako velik svet ali krcat sadrzajem dobili ne tako velik svet ali krcat svime samo ne sadrzajem.. Obecavali su neki cudesan vozni model dobili najobicniji vec vidjen..
      Obecavali su neko drugacije napucavanje dobili takodje standardan format vec vidjen godinama unazad.. Obecavali su neke interakcije sa okolinom kojih ima minimalno neke nemaju ni animaciju recimo uzimanje hrane sto je San Andreas imao 2004, animacije su dobre samo u sklopu price.. Onda deo sa upgrade, skillovi, leveling opcenito ceo RPG format je najobicnija kopija svega do sad u prevodu POVRSNO.. Udari te auto i svaki put jedna te ista animacija padanja toliko su se potrudili.. Sve bi bilo okej da nisu obecavali brda i doline godinama unazad i lozili nas kako spremaju ne znam kakvu najbolju igru ikad i davali vise novca u marketing nego u igru. Prica, izgled i karakter likova takodje vizualni i audiovizualni deo sveta je mrvicu iznad proseka sve ostalo u igri je cist prosek. I da zaboravih side questove standardno su dobri za CD projekt ostalo ne prepoznajem da je njihova igra.

    • Bronson

      @Bronson, 21.12.2020 - 22:54

      Najbolji komentar za Cyberpunk do sad, sve si lepo rekao.

    • Holysheat666

      @Bronson, 21.12.2020 - 13:34

      Nece si nitko priznat da je igra smece, dosadno, svi su pod hypom, citam na steamu ocjene 90 posto su komentari tipa mos povecat zenskoj cice,igra savrsena, neki tipovi koji nisu jebali nikad ,igru pretvorili u porn hub materijal, et tolko o igracima, 10 posto negativni rewiev je realno … igro ju 5 dana, nisam deriste neko , imo 35 fps u full hd za 960 2gb i previse, igriva igra, bugovi su ocekivani bili, al ocekivo sam igru da ce bit zanimljiva, ne dosada, pocevsi od price i svega, npc evi su katastrofa zamorni u pm, sve mehanike u igri su sjebane

    • Bronson

      @Holysheat666, 21.12.2020 - 16:17

      Sve pare su otisle u marketing a u igru ulagali samo u estetski deo da bi mogli da nam mazu oci slikama i nekim delovima pre izlaska igre. Igra ima potencijala, sposobni su oni bili da naprave fantasticnu igru ali su zeljni novca smislili ovu foru sa dugogodisnjom izradom i hajpom poluproizvoda i proslo im.

    • Holysheat666

      @Bronson, 22.12.2020 - 23:02

      Grafika da, unazad 5 god i vise sam je to fokus, zato nisu krivi developeri, nego ljudi koji to traze, i ljudi se zadovoljavaju s tim vecina sam da izgleda predobro , a gameplay nije bitan, i et,dobijes cyberpunk, koji ni ne izgleda dobro, idu na te boje psihodelicne, koje mi se ne svidaju,watch dogs 2 je bal hipsteraja pa igra izgleda ok sasvim,,

      Steta za cyber, vjerujem da je ljudima fora igra al jz sasvim krivih razloga, ..mislim da je jgra dosadna jer su nadrobili svast nest nist, umjesto da su jednu mehaniku igre doradili posteno, nego ovak sve napola, pocevsi od akcije, voznje auta, rpg elementi, sama interakcija a npc ievima , jeftini trikovi ono povecat sise zenskoj i te fore… ?
      Ima puno bolji rpg,tipa svi fallouti , f4 pojede cyberpunk, ocaj, ocaj, i ocaj

    • Bronson

      @Holysheat666, 23.12.2020 - 00:50

      Ma meni je licno privlacna igra sto se tice tematike stvarno su pogodili izgled sveta, likova, price.. ali osecam kao da su samo dosli do dela gde su napravili estetski primamljiv posao iz kog ce da izvlace screenshote i serviraju nam svih ovih godina radi hajpa a u igrin gameplay ulozili minimum truda, samo su prekopirali iz drugih igara i pola mehanika im je pokvareno. Najgore od svega je sto su lagali kako gameplay funkcionira kao nesto revolucionarno bla bla kad ono ispade amaterski kao Ubisoftov RPG format. Fallout je za ovo… Ja sam bas razocaran zato stalno i pisem mislio sam da CDprojekt radi na igri iz snova vecine nas, zapravo su samo lagali.

    • Holysheat666

      @Bronson, 23.12.2020 - 11:26

      a da to je i mene ubilo. vjerovo sam pricama i svemu, i molio se da bude, hocu bas rpg kvalitetan da igram,al ovo nije to

    • Bronson

      @Holysheat666, 23.12.2020 - 12:50

      Isto bukvalno, cak sam se i prvih 5 sata u igri idalje nadao ali me igra kostantno odrvacala od kvalitetnog RPG-a, jednostavno sam prestao nakon 12 sati. Nece ovo biti nikad kao Witcher ni da ispeglaju nakon godinu dana, mozda gresim.

  • Toma_HR

    21.12.2020 - 11:34

    CD PR se može izvući samo na jedan način – otkaz cijelom srednjem i višem menađmentu. Ne zato jer ih treba mrziti kao jer su oni uspješni, već zato jer su svojom nesposobnošću i pohlepom uništili rad tisuće ljudi, smanjili vrijednost tvrtke i napravili sramotu, teško isperivu.

  • vragec25cro

    21.12.2020 - 11:52

    Hvala bogu do sad niti jedan takav problem koji bi me spriečio ili mi pokvario igranje,osim kad sam zavrsio igru nisam mogao nastaviti igrati side misije i ostalo.

    • Darac83

      @vragec25cro, 21.12.2020 - 12:11

      Znači, sve side misije se moraju završit prije kraja glavne misije?

    • vragec25cro

      @Darac83, 21.12.2020 - 13:36

      Ne.Nego kad zavrsio main story bili i creditsi uvijek me vračalo na creditse kad sam u glavnom menu stisnuo continue,odgledao ih do kraja par puta i k…. .Probao zadnji save,ne pustime dalje od par sto metara od misije,vrati me.Igru možeš završiti i bez side misija ako si na to mislio

    • Darac83

      @vragec25cro, 21.12.2020 - 14:29

      Volim rješit sve side misije, al mrzim kad igra završi s glavnom kampanjom i ne možeš se vratiti počistiti što ti je ostalo…

  • lkuka13

    21.12.2020 - 12:04

    Ovo me jako podsjeca na Diaktantu 🙂

    • sallaD

      @lkuka13, 21.12.2020 - 12:10

      John Romero is about to make you his b*tch. S*** on!

  • sallaD

    21.12.2020 - 12:09

    8mb? Whoa, nisam imao očito pojma da se radio PS2 port za Cyberpunk.

  • Mihael5555

    21.12.2020 - 12:34

    Nova sramota: Ovaj članak

  • FactSpitter

    21.12.2020 - 12:40

    Bug kojeg je skoro pa nemoguće aktivirati nije sramota.

    Sramota je shillati za Sony i njihove igre ocjenjivati nerealno visoko, a sa druge strane svakodnevno i sa velikom agresivnošću napadati ovu igru isključivo zbog toga što su Sony igrači ostali zakinuti za jednako iskustvo kao next gen i PC igrači iako se njihova smiješna škatulica ne može usporediti po hardverskoj snazi.

    Igra je odlična i preživjeti će podle ugrize otrovnih Pony zmija.

    • Zoran Žalac

      @FactSpitter, 21.12.2020 - 16:06

      Jedini koji napadaju igru zbog ovog limita jesu PC igrači, jer se tiče PC verzije i prvo su to primijetili PC igrači. Što je sad po tvome činjenica da PCgaming subredit shilla za Sony? Iznenađuješ me sve više i više.

    • tomekplejka89

      @FactSpitter, 21.12.2020 - 16:48

      Ako hoces poslat cu ti ja svoju cetvorku kad uzmem peticu…mozda ti se svidi

  • Venom102

    21.12.2020 - 12:55

    Ako niste stavili “Nova sramota” u naslov clanka o mikrotransakcijama u Ac Valhalli koja je sp igra od 60 eura onda ne biste trebali ni ovdje. Je da su izbacili nedovrsen proizvod ali barem nisu gledali da izvuku zadnju lipu ljudima iz dzepa kao mnogi studiji danas sa dlc-jevima koje vec najave prije izlaska same igre, skinovima od 5 eura i slicno. Za par mjeseci ovo ce biti top igra, vjerujem u njih 🙂

    • Holysheat666

      @Venom102, 21.12.2020 - 13:37

      Sam se nadaj, i ja bi da je igra ok ispala, da je zanimljiva al nie et, dosada ziva,

      Obrisat j zaboravit,ni prva ni zadnja

    • tree_boa22

      @Venom102, 21.12.2020 - 18:56

      To moze bit samo sramota za te koji to kupuju ali ne i za ubisoft, i ti da si na njihovom mjestu radio bi isto jer su ogromni novci koji ti budale daju za glupost.
      A i kad to kupis znas sta si kupio a ovako kupis igru i dobijes totalno lose iskustvo jer je igra prezentirana kao nesto puno bolje i drugacije.

  • Sinek

    21.12.2020 - 13:33

    pravilo br 1 koje si postavim kada igram bilo koji rpg – ako zelis ikada zavrsiti ovu igru, prigusi ocd i ne skupljaj govna koja su ispod rare. ako nije plavo ne tjeram se niti otici do itema da vidim sto je, ne zanima me, eddija ima na sve strane, jedan jack na terminal vrijedi koliko i 50 komada smeca

  • Sarge

    21.12.2020 - 14:52

    Umjesto Cyberpunka igram Witcher 1 Enhanced Edition.Igra je popeglana maksimalno i opet je prepuna bugova, kao sto je bila i dvojka kao i trojka kad je izašla.
    CDPR radi jako dobar posao sto se tice scenarija i prica, ali tehnicki su oduvijek bili slabi i sav ovaj hype im nije trebao jer nisu dorasli zadatku.Nadam se da ih ovo nece pokopati, ceka se novi Witcher.

  • KhorneFlake

    21.12.2020 - 15:16

    Sve Gamebrio igre, kako TES serijal, tako i Fallout, krahirali su i lijevo i desno, a Oblivion je isto znao kvariti snimljene pozicije bez nekog povoda pa su ljudi opet živjeli. PEdigre njihovih prethodnih igara, hajp i prevelika očekivanja nakon nebrojenih odgoda su učinila svoje. Možda ne bi bilo loše da naredni projekat krčkaju jedno 2-3 godine prije nego što ga najave…

  • Dukie

    21.12.2020 - 15:36

    Kme kme zajebali su stvar, kme kme usrali su ovo, kme kme usrali su ono, kme kme kme kme. Vidim samo razmazena derista koja placu jer nisu dobili ono sto su htjeli. Vidio sam cak da je netko pisao nesto tipa ako su najavili igru tad i tad onda ima da igra bude tad i tad. Pa frende, kad budes investirao pare u razvoj igre onda mozes tako nesto i zahtjevati jer u protivnom mozes sam sebi popusiti malisana sa tim prohtjevima. Usporedbu si dao bus za sto imas pravo kenjat jer placas doprinose, porez, mjesecnu ili godisnju kartu i tu si u pravu, ali kod razvoja igre mozes jaja objesit na ogradu i plakat jer nisi investitor vec korisnik proizvoda. Onaj kome se igra ne svidja umjesto sto kenja i sere neka trazi refund. Jos i ovi talenti razmazeni koji bi htjeli povrat novca ( i nije zajebancija, legit je stvar ) a da im CP ostane pa da ga mogu za besplatno igrat su mi najjaci. Ja zapravo mislim da CDPR svima mora vratit novce i jos dat na tih 60€/$ bonus od jos toliko i free CP 2077 i jos jednu igru po izboru da jadna razmazena djecica budu sretna. A sto se tice naslova, kako je rekao @Sinek trash itemi se izbjegavaju i problem rijesen 😀

  • mr.labud

    21.12.2020 - 15:52

    Ovo je sramota nazvati igrom, a kamoli isto drugo reci. Jos po meni sto je najgore je to sto su varali kupce, varali investitore, sponzore i ostale ukljucene u projekt. Sramota

  • PppPP

    21.12.2020 - 16:47

    “nemojte skupljati ni craftati previše stvari u igri” a sramote hahahah

  • tomekplejka89

    21.12.2020 - 16:57

    Ja imam nekih 25+ sati u igri i stao sam jer mi se neda trpit tehnicka sranja(PS4 Pro) pa cu pricekat da se to malo sredi. Ali sad na stranu sve. Kad se uzme ocajno izvodjenje igre na nekima platformama, mrtav isprazan svijet, ociti nedostaci nekih core featurea koje ima 99% RPGova, da ne pricam o njihovim LAZIMA kojima su nam punili usiba od cega nema ni zere istine. Pa sta ce onda oni koji su dali igri 9/10 10/10 ocjene dati igri kad se jedan dio tih stvari isparvi/doda. Da cujem koju ce onda imat ocjenu. Nemojte tvrdit da je igra masterpiece jer nije. Da je nabolja ikada; jer nije. Da je najgora ikada; nije. Neki od vas ako odigraju Skyrim riskiraju da im se mozak otopi a svijest spoji sa singularnosti u crnoj rupi u sredistu Mlijecne staze. Kakav masterpiece i bakraci.

  • krklj69

    21.12.2020 - 18:31

    Evo stari meni je igra fakat super,velika ocekivanja nisam imao,cak mi je tu u rangu sa Witcherom samo sa puno vise bugova,da je savrsena nije,da je CDPR zasrao je i netreba ih braniti,ali igra je jebacki zanimljiva batem meni,sa hrpom dobrih sidequestova,pa cak i oni dosadniji imaju dobre eastereggove,npr. di pratis A.I. taxi,sama po sebi misija nista ekstra,ali nakraju jedne referenca na Portal,a na kraju jos jedne na Kad jaganjci utihnu.Evo meni iskreno jedna igra nakon RDR2 i gore navedenog Witchera od koje se nemogu odljepiti makar ima 1000 mana.

    • personauser

      @krklj69, 21.12.2020 - 23:07
    • Holysheat666

      @personauser, 23.12.2020 - 15:25

      jeap…jbt cak saints row 3 ima i 4 ima bolju akcija od sugavog cyberpunka..logika igre, pogodit ga 10 puta headshot i igra te to obavjesti, i lik jos ziv..katastrofaa

  • MrPhilips

    21.12.2020 - 18:56

    Komentatori HCL.hr kad Bethesda ili neka druga kompanija izda igru punu bagova pljuju ko ludi po njima, no kad CDPR izda igru koja ne samo da je prepuna bagova, već i fizika i AI su gori od igre iz 2004 godine, i igru koja je puno obećavala a ništa od toga ostvarila, hvale je i opravdavaju. Dupli standardi…

  • Agram

    21.12.2020 - 20:04

    Sreća pa me me zanima do sljedećeg ljeta kad xe igra bit 149.00hrk

  • thcbullseye

    22.12.2020 - 00:25

    Ja vise neznam sta tokiko seru svi po igri, igram vec par dana na i5 6600 i gtx970 sa 16 gb rama i niti jedan crash niti bug zbog koje nebi mogao igrati. Ima gliceva i pokoji bug ali sve u svemu ništa gora od bilo koje nove igre

    • Holysheat666

      @thcbullseye, 23.12.2020 - 15:27

      ma nie stvar u izvodjenju, ja igram s i5 750 i 8gb rama i 960 2gb

      40 fps na full hd,, igra je dosadna

  • djosic85

    22.12.2020 - 01:51

    “Nemojte previše craftati u igri”. Svaka čast… Jel to uopće ozbiljno ili se sprda neko

  • Ice Cold

    22.12.2020 - 02:36

    Bože dragi, šta moraš imat na umu da najočekivanju igru izbaciš sa ovakvim ne oprostivim bugovima

  • Saren

    22.12.2020 - 05:18

    Uhuh, kada EA izbaci polu prozivod – nema frke, kada Ubishit izbaci polu-proizvod, nema frke, kada Bethesda to ucini – nema frke. Majke ti ga mile svi su nesto jaki nabrijani gameri u zadnje vrijeme. Kada treba srati po CDPR-u – tu su,prvi da kmece i kmecare. Nema uopce problema sta se neke igre recikliraju jedne te iste od stoljeca sedmog, ma jok. To sve super i klapa. Da je pola tih nazovi gamera toliko glasno kada treba prdit oko drugih naslova tada nikome nista, da ne pricam da pola uobrazenih licemjera se cerka kada mi PC-ijasi dobijemo traljav port sa bilo koje konzole, onda isto nema problema naravno, to oni “truli masterrasi” tamo seru i ne znaju sta je dobra igra pa jel ruse ocijene. Sada kada je ova situacija pola nazovi gaming ekipe prdi cisto da prdi. Jos su mi najjaci likovi ala Gdja. Blunder koji bi prdio sa 3 sata kod susjeda i tisuce takvih kao on. Pametnome dosta. 2020-ta dosta ljudi nije bila za pamcenje, i sta sve ne, meni ce biti zbog CBPA-a dostavio je ono sto sam zelio. Nekome je to smece, nekome je to uber – meni je bas ono sto sam zelio od te igre. Nemam problema da netko ne voli igru, nismo svi isti i svi ljudi ne trpe sve. Ali srati ala pojedinci koji su vidjeli 3 sata i sada su mi vidoviti Milan – ajde ljepo vanka i nedajte da vas vrata lupe po guzici 🙂

  • Sontax

    22.12.2020 - 16:03

    Igra je ispala smeće, zašto se svi čude. Više su novca utukli na medije i reklame nego što su na development igre. Ovi iz Rockstara su napravili GTA V za 5 godina, RDR2 za 8 godina a ovi se 8 godina zaje*avaju s igrom koja je na kraju zapravo ispala i “scam”, izuzetci su bogataši s PS5 i RTX mašinama.

  • Dukie

    24.12.2020 - 14:17

    NOVA SRAMOTA: Cyberpunk 2077 vise ne unistava save file ako je isti veci od 8Mb jer je izasao novi update jos jucer.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?