HCL.HR

Odlična igra Dead Cells postaje lakša za igranje, ako tako želite

Zoran Žalac 02.05.2022.   •   5 komentara


Hvaljena 2D igra Dead Cels u bližoj će budućnosti dobiti opcije pristupačnosti. Developer kaže da će i dalje biti izazovna, ali će igrači moći birati kakvu točno izazovnost žele.

Dvodimenzionalna akcijska avantura Dead Cells iz 2018. godine ostvarila je zapažen rezultat. Iako se tu radi o 2D igri retro stila, zaigralo ju je više od šest milijuna igrača, što je posebno impresivno za jednu indie igru, ali i igru koja ima relativno visok prag izazovnosti. Premda se igrači uglavnom nisu žalili na težinu Dead Cellsa, developer je odlučio u budućnosti dodati opcije koje će olakšati igru, po želji igrača.

Uvodi se tako Continue Mode u kojemu se igrač vraća na zadnju snimljenu poziciju umjesto kompletnog restarta. Auto-Hit Mode omogućit će automatsko napadanje primarnim oružjem, bez igračevog izdavanja naredbe za to. Easier Parry i Slower Traps modovi omogućit će lakše odbijanje napada i sporije aktiviranje zamki. Igrači će također moći odrediti koliku razinu energije imaju protivnici.

Sve ovo bit će opcionalno, što znači da se može i ne mora koristiti. Prilikom uključivanja opcija igra će napomenuti igraču da je dobar dio njezine zabave upravo u izazovnosti koju pruža. A osim opcija koje utječu na težinu gameplaya, Dead Cells će dobiti modificiranje veličine i boje sučelja, više opcija za glasnoću zvuka i sl.

Komentari (5)

  • Iron666

    02.05.2022 - 14:55

    Vrhunska igra. Preporucam svima. Precesto zaboravljamo koliko 2D igre mogu bit zarazne i genijalne. Hollow Knight mi je ipak bolji, ali svejedno, topp!

    • Duje0506

      @Iron666, 02.05.2022 - 18:33

      Bas gledam koju igru za Switch uzet. Imam Hollow Knight na PS, ali mi se nekako cini da bi mi vise odgovaralo u handheld obliku. Dakle, mislim se izmedu Hollow Knight, Hades, Dead Cells i Celeste. Kazes HK i DC obe dobre? Bas bi moga testirat HK na Playu…

    • Cobalt

      @Duje0506, 02.05.2022 - 20:08

      Sve navedene igre su vrijedne kupovine. Kreni s bilo kojom.

    • Dicksuckulla

      @Duje0506, 02.05.2022 - 21:33

      Ako volis izazovne 2d platformere neces falit ni sa Hollow knight ni Celeste ni Dead cells. Hollow knight mi je favorit od ta tri i zbog muzike i duzine. Ne znan koliko san ga puta prisa ali mi je dvi godine za redom igra koju san najvise igra na PSu. Celeste ti je cisto platformiranje, nema borbe, ali je zarazna za poludit. I nju san bar tri puta odigra. Dead cells san samo jedan put, ali me svako malo cese da je opet ubacin. Osobno mi se hades nije pretjerano svidia, ali dosta ga ekipe hvali pa ti se i to moze svidit.

    • Iron666

      @Duje0506, 03.05.2022 - 06:45

      Hollow Knight, Hades, pa Dead Cells pa Celeste. To je neki moj rang, od najbolje do “najlosije” , ali ne mozes pogrijesit 🙂 Sve su vrhunske igre

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?