HCL.HR

PES 2019 traži spas na Xbox Game Passu

Zoran Žalac 10.12.2018.   •   9 komentara   •   Industrija videoigara


Pro Evolution Soccer 2019 ostat će upamćen kao prva nogometna igra koja je zaživjela na Microsoftovoj pretplatničkoj usluzi Game Pass.

Od 13. 12. ove godine Pro Evolution Soccer 2019 moći će se zaigrati u sklopu Xbox Game Pass usluge na Xbox One konzoli. Kako je ta usluga trenutno na akciji te ju možete aktivirati za manje od osam kuna, može se reći kako se PES 2019 nudi po najnižoj cijeni do sada. Taj potez nekome može zvučati kao očajnički, ali za izdavačku kuću Konami itekako ima smisla.

Naime, i ptice na grani znaju da se PES ne prodaje ni približno dobro kao FIFA. Međutim, FIFA igre ne nalaze se na Game Pass usluzi, što je za PES serijal jedinstvena prilika. Ovom se taktikom već koriste neke slabije uspješne igre, poput Laser Leaguea, kako bi dobile veću pozornost igrača.

Naime, igre u Xbox Game Passu ne moraju se boriti za pozornost publike s tisuću i nešto drugih igara u prodaji. Umjesto toga, Game Pass nudi stotinjak igara svim pretplatnicima pa su šanse stoga veće da će ljudi primijetiti PES, a možda ga čak i zaigrati s obzirom na to da dolazi u sklopu pretplate i ne košta 60 eura.

Dakako, Game Pass je trenutno ograničen samo na Xbox platformu, no predviđa se da će njegova popularnost u bližoj budućnosti rasti kako usluga bude postajala dostupna za Window 10 i druge platforme.

Označeno sa: ,

Komentari (9)

  • Tomina

    10.12.2018 - 15:52

    molim vas ekipa, hoće mi tko pojasniti taj game pass? Trenutno sam uzeo gold pretplatu na 30 dana za 1 euro čisto da vidim kako to radi. I dobiješ par igrica free.

    Koja je svrha tog pass-a?

    • Cro Man

      @Tomina, 10.12.2018 - 18:26

      Nemoj me drzati za rijec al mislim da je to nesto kao ps plus

    • Zoran Žalac

      @Tomina, 10.12.2018 - 18:59

      Jednostavno, pretplatom dobiješ 100+ igara koje možeš preuzeti i instalirati na konzolu te ih igrati dok ti pretplata traje. Većinom se radi o starijim igrama, ali sve nove Xbox ekskluzive dolaze na Game Pass isti dan.

    • moordrak

      @Tomina, 10.12.2018 - 19:24

      Game Pass i Xbox Live Gold su dvije različite usluge, neovisne jedna o drugoj.

      Microsoft je sredinom 2017. otvorio servis za iznajmljivanje igara. Nazvali su ga Game pass. Kada platiš odgovarajuću pretplatu, dobiješ novi Library iz kojeg možeš birati koju god igru želiš. Jednu ili više njih, nebitno. Dok plaćaš pretplatu, sve Game Pass, igre su dostupne za igranje. Kada prestaneš plaćati, igre više ne rade. Bitno je reći da se neke igre uklanjaju sa servisa i ako ih prije nisi skinuo, kada postanu nedostupne, više ne možeš besplatno doći do njih.
      Ovo bi bilo najbliže Sonyevoj usluzi PS Now samo sa tom razlikom da od Sonya strimaš igre dok ih kod Microsofta skidaš u cijelosti na disk pa onda igraš. Možda bi još bolja usporedba bila sa Netflixom. Gledaš filmove dok ne pukneš. Naravno, ovdje se radi o igrama 🙂 Igraš dok ne pukneš 🙂

      Gold pretplata je slična PSPlus pretplati. Plaćaš online funkcionalnost kako bi mogao igrati online multiplayer igare. Naravno, obje usluge Gold i PSPlus nude par besplatnih igara na mjesečnoj bazi. Microsoft ih zove Games with Gold, a Sony PSPlus monthly games. Također, oba proizvođača nude posebne popuste članovima kod kupovine izabranih naslova.

      Moraš li imati Gold i GamePass? Ako nećeš igrati online igre, free igre te ne zanimaju kao ni popusti, ne moraš plaćati obje pretplate.

    • Zoran Žalac

      @moordrak, 10.12.2018 - 21:41

      Od nedavno i PS Now ima opciju skidanja, ali da – uglavnom je za stream.

    • Tomina

      @Zoran Žalac, 11.12.2018 - 08:35

      znači ispada da ako ne igram online – više mi se isplati uzeti taj “Game Pass” pošto dobiješ stvarno oke igre?

    • Zoran Žalac

      @Tomina, 11.12.2018 - 09:03

      Da – ako imaš vremena za igranje. Ne ostaju ti te igre u tvom vlasništvu nego ih možeš igrati samo dok ti je pretplata aktivna. Ali možeš npr. igrati jedan mjesec, pa nakon mjesec dana ponovno aktivirati pretplatu – i dalje će ti biti sačuvan sav napredak koji si ostvario u igri.

    • Tomina

      @Zoran Žalac, 11.12.2018 - 09:57

      cool, mene ovo prvo muči 😀 Nemam vremena, a klinca jedino fifa i gta zanima

  • movie

    10.12.2018 - 23:07

    Možda da spas potraže u nekom drugom sportu?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?