HCL.HR

Pokojni Diego Maradona mogao bi biti uklonjen iz FIFA igara

Zoran Žalac 08.11.2021.   •   0 komentara


Pravna zavrzlama oko vlasništva na brend pokojnog nogometaša Diega Maradone mogla bi završiti izbacivanjem slavnog Argentinca iz FIFA igara.

Argentinski nogometaš Diego Armando Maradona može se pronaći u Ultimate Team modu igara FIFA 21 i 22, kao dio FUT legendi koje su kroz kartice predstavljene u različitim periodima svojih karijera. Međutim, čini se da bi Maradonine kartice u skoroj budućnosti mogle biti uklonjene iz tih igara. 

Nakon Maradonine smrti prošle godine uslijedila je borba za pravo nad vlasništvom njegovog lika i djela. Prije tri mjeseca argentinski je sud ta prava ponovno dao tvrtki Sattvica koju vodi Maradonin bivši odvjetnik Matias Morla. Prethodno tome Maradonine su kćeri tužile spomenutog odvjetnika tvrdeći da one polažu prava na očev brend.

Kakve to veze ima s Maradonom u FIFA igrama? E pa Morla tvrdi da je ugovor s Electronic Artsom, koji dopušta pojavu Maradone u FIFA igrama, bio sklopljen bez pravne osnove. Sklopio ga je navodno Maradonin prijatelj Stefano Ceci, koji više nema pravo upravljati Maradoninim brendom. Drugim riječima, sadašnji vlasnici Maradoninog brenda vjerojatno nisu dobili nikakvu vreću s novcem od Electronic Artsa pa na sudu traže zabranu korištenja Maradone u FIFA igrama.

Za sada je presuda argentinskog suda nepravomoćna i ostaje za vidjeti hoće li se Electronic Arts žaliti na nju, tj. boriti da Maradona ostane dio FIFA igara.

Označeno sa: , ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?