HCL.HR

Prekida se razvoj multiplayer igre Splitgate

Zoran Žalac 03.09.2022.   •   5 komentara


Pucačina Splitgate, koja je 2021. ostvarila značajan uspjeh te privukla više od 10 milijuna igrača, neće više dobivati značajnije nadogradnje. Umjesto toga, developeri pripremaju novu igru.

Sjećate li se multiplayer pucačine Splitgate? Prošle je godine imala neočekivano uspješno lansiranje, i to beta testa. Igru je na svim platformama zaigralo više od 10 milijuna igrača, a u jednom trenutku imala je i više od sto tisuća gledatelja na Twitchu. Developeri su potom odlučili da će igra još neko vrijeme ostati u beta verziji, a popularnost joj je naglo opala svega nekoliko mjeseci kasnije.

I evo nas godinu dana poslije – developer Splitgatea najavljuje da praktički prekida razvoj igre.

Razvojni tim 1047 odlučio je da za prvi Splitgate neće više raditi značajnije dodatke. Umjesto toga posvetit će se razvoju potpuno nove igre. Ta će igra također biti smještena u Splitgate univerzum, bit će pucačina s portalima i free-to-play igra kao i prvi dio. Razlika će biti u tome što će se temeljiti na Unreal Engineu 5, što vjerojatno znači da će biti namijenjena PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S platformama.

Developeri navode kako su svjesni da će ovaj potez razočarati neke fanove igre. No, ističu kako će originalni Splitgate do daljnjega ostati na životu. Dobivat će neke esencijalne zakrpe, ali ne i novi sadržaj. Sredinom ovog mjeseca (15. 9.) igra će dobiti novi Battle Pass, vjerojatno zadnji, a on će biti besplatan svim igračima Splitgatea.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • Kols

    03.09.2022 - 11:48

    Dobra igra

  • Agent

    03.09.2022 - 12:34

    Šteta, dobra je igra samo dosta dugo im treba za promjenu sezona i još kad je došla nova sezona nije došla nova mapa nego rework pa je normalno da jedan dio igrača otiđe.Mislim da su mogli napravit više sa donacijama koje su dobili.

  • Zlo

    03.09.2022 - 16:18

    steta digli ruke od dobre igre

  • ukek

    03.09.2022 - 21:00

    Stvarno odlicna igra, minimalisticni arena shooter. Mozda i bolje da ne dobiva novi sadrzaj, s obzirom da bi postala skin simulator u roku pola godine .. bljuje mi se vise od skinova i sarenila.

  • ajdin_sa

    03.09.2022 - 21:20

    Odličan arena shooter. Šteta što ga prekidaju, ali obzirom da je rad na unapređenju koje žele praktički nemoguć odlučili su da je scrapaju i odrade novi model . Okupili su dobar tim i imaju novce koje su obezbijedili tako da ne sumnjam da će biti bolja i atraktivnija verzija splitgate-a . Ipak je ovaj trenutni College Project koji je iskočio u gro plan neplanirano .

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?