HCL.HR

Preminuli vozač Formule 2 bit će u F1 2020

Lovro Maroševac 23.05.2020.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Codemasters neće izostaviti Anthoinea Huberta iz ovogodišnjeg izdanja F1 igre, a pokraj njegovog imena stajat će posveta kojom će se odati počast nekadašnjem vozaču drugog ranga najbržeg cirkusa na svijetu.

Anthoine Hubert prošle je godine preminuo na stazi Spa-Francorchamps u Belgiji tijekom Formula 2 utrke. Prilikom prolaska kroz jedan zavoj izgubio je kontrolu nad vozilom, a na njega je naletio drugi vozač Juan Manuel Correra, koji je preživio, ali završio u komi na kratko vrijeme. Bilo je pitanje hoće li ga Codemasters maknuti iz F1 2019, no to se nije dogodilo te njegov virtualni lik i dalje postoji.

F1 2020 predstavit će nam po prvi puta kreaciju vlastite momčadi u ovom serijalu. My Team mod omogućit će nam da vodimo i vozimo za vlastitu ekipu u Formuli 1, a timskog kolegu morat ćemo birati kroz tržište vozača. Igra će igračima ponuditi varijaciju nekolicine pilota, a uključivat će i one iz prošlogodišnje Formula 2 sezone. Lee Mather, Codemastersov redatelj F1 igara, progovorio je o ovoj situaciji.

“Dodatak Anthoinea Huberta i Juana Manuela Correre nije bio lak. Odluka da se njih dvojica uvrste u ovogodišnje izdanje igre nije učinjena bez promišljanja. Kontaktirali smo predstavnike oba mladića, razgovarali i došli do zaključka kako je to najbolja stvar”, rekao je.

Codemasters je odlučio u F1 2020 odati počast preminulom vozaču. Prilikom odabira njegovog lika, na ekranu će se pojaviti mala obavijest u kojoj će biti ispisana posveta francuskom sportašu koji je prerano napustio ovaj svijet.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • OldNewCrqzyUser

    23.05.2020 - 16:05

    Mislim da je lijepo da mu odaju počast. Dečko je ipak živio i na kraju umro radeći ono što voli. Nesretan slučaj ali treba nas podsjećati koliko je život krhki. Mislim da bi on želio da bude dio ove igre, na ovaj način jer je živio F1 ovo je dio F1, makar samo virtualno

    • TorcidashFromCroatia

      @OldNewCrqzyUser, 23.05.2020 - 16:36

      Nisi mogao bolje ovo napisati. 😊

      Odličan komentar.

    • OldNewCrqzyUser

      @TorcidashFromCroatia, 23.05.2020 - 17:42

      👍

    • Sinek

      @OldNewCrqzyUser, 23.05.2020 - 17:42

      slazem se
      prosle godine bila je debata oko toga da li nakon tragedije trebaju ostaviti huberta u igri, nisam to nikad kuzio, cak je i deluxe edicija te iste igre bila posvecena senni (i prostu)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?