HCL.HR

Prva zakrpa za Kingdom Come: Deliverance teži koliko i sama igra

Zoran Žalac 09.02.2018.   •   46 komentara


Ako Kingdom Come: Deliverance kupite na disku, pripremite se za relativno veliko ažuriranje prije pokretanja igre.

kcd_01

Već sam u nekoliko navrata izrazio bojazan da bi Kingdom Come: Deliverance mogao biti nebrušeni dijamant – sjajan, ali grub oko rubova; zabavan, ali bugovit. Ako je suditi prema informacijama koje su se pojavile i prije izlaska same igre, u tome definitivno ima neke istine.

Naime, igra se nečijim propustom već našla u prodaji na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata te su otkriveni tehnički detalji verzije za PlayStation 4. Potvrđeno je tako da sama igra na disku teži 23 gigabajta, što nije neobično, ali uz samu igru dolazi i ažuriranje koje također teži – 23 gigabajta.

Dakle, ako igru kupite na disku, prije igranja bit će vam preporučeno skinuti dodatnih 23 gigabajta na konzolu. Pri tome je zanimljivo kako ova “day 1 zakrpa” nije tu da nadomjesti prvotnih 23 gigabajta nego da kompletnu instalaciju zaokruži na 46 gigabajta.

Verzija 1.01 inače nije nešto što biste trebali ignorirati, s obzirom da dodaje čitave događaje i zadatke u otvoreni svijet, uvelike popravlja animacije pri dijalogu, rebalansira zarađivanje novca i exp bodova, dodajte mogućnost korištenja luka i strijele pri šuljanju, poboljšava borbu i još hrpu toga.

Komentari (46)

  • Sib3riX

    09.02.2018 - 19:59

    sad dok se skine patch taj jos 1 dan cekanja. Hrvatski internet najgori u EU

    • Romano

      @Sib3riX, 09.02.2018 - 21:08

      lol. sve koje znam imaju 500 Mbit/s . http://www.vipnet.hr/kucni-internet

    • delight353

      @Romano, 09.02.2018 - 22:06

      Onda znaš 1 i po čovjeka. Čitaj što piše u ponudi – “ZA OPTIKU”. Nisam siguran da je postotak onih koji imaju provučen optički kabel do kuće/stana velik…

    • Sib3riX

      @delight353, 09.02.2018 - 23:05

      tocno to

    • funky0308

      @Romano, 10.02.2018 - 10:58

      Ne bih bas rekao da svi imaju VIPovu optiku ali isto tako, ne vidim ni problem ako danas treba skinuti 50-100GB. Ljudi u 2018 smo, nista cudno da su igre i patchevi ovoliki, ajd ok, malo jesu cudni s tim day one patchom. Ali gledam vecinu igara koje se stalno patchaju i donese poboljsanja (manje vise mi se Ubisoftove igre patchaju), mjesecno po 2-5GB. Ja koristim Tele2 net. U downloadu ide do 120mbosa, u uploadau do 50-60mbpsa i ja super zadovoljam. S obzirom kakvu sicu dajem mjesecno za to super sam zadovoljan. Sorry na reklami ali stvarno mislim da treba pohvaliti dobar proizvod. Radi se o 4G modemu kojega nosim gdje god hocu. Pokrivenost je odlicna i ja se preporodio kako sam se maknio da ocajnog tcoma i njihovih preseravanja za tri puta vece novce od ovih koje danas placam.

    • ffranz13

      @funky0308, 10.02.2018 - 11:31

      I ja sam isto tako u 12 mj prošle godine napokon napustio T-com koji mi je uzimao hrpu novaca a brzina je bila 10 jer više od toga nije bilo moguće. Prešao sam također na 4g Tele2 i prezadovoljan sam. Nemam baš tako veliku brzinu kao ti ali ja sam jako zadovoljan.

    • funky0308

      @ffranz13, 10.02.2018 - 13:31

      Ja sam na katu, odnosno modem mi je na prvom katu pa sigurno hvatam lakse signal ali ono sto je zanimljivo je da pomakom od nekoliko centimetara, bez zezancije, download skoci sa 50ak na 90ak mbpsa. Probaj ga malo zakrenuti dok testiras brzinu (speedtest.net recimo) ali cm po cm ga okreci oko osi i malo naprije nazad – jbga, mobilni net je u pitanju. Jednom kada sam uhvatio dobar signal vise ne ostajem bez njega (nalazi se izmedju monitora i kucista i covjek bi rekao da je mjesto ocajno …ali eto – nije). Probaj se malo igrati i mogao bi dobiti odlicne rezultate. Flat, odnosno 1TB d/u podataka je i vise nego dovoljan mjesecno i stvarno je net prva liga. Lega mi ima istu stvar ali VIPovu. Nema flata, odnosno ima ali od 00-08h i to mi nikako nije stimalo oa nisam ni htio njih. 200GB u paketu kojega ima preko dana, skuca u prva dva dana. Tcomu svaka cast na MaxTVu, evoTV kojega sada imam mu nije ni to koljena ali cijenom su katastrofa. Infrastruktura je prastara i ne ulaze se u nju (valjda cekaju da opet mi placamo “sve te zice” kao prije 50god). Ja sam uspjevao kroz VDSL imati 20mbpsa ali za gotovo 50% manje para mjesecno imam nesto 5 puta brze i bolje, a mogu to odnijeti gdje god mi oadne na pamet. Tko god je selio tcom liniju na drugu adresu znati ce cijeniti ovu prenosivost. I TV i internet idu samnom kuda idem ja 🙂

    • delight353

      @funky0308, 10.02.2018 - 14:45

      Hm… Također imam Tele2 Pokućni internet, ali samo prvih 2-3 mjeseca su mi brzine bile 50+ Mbps. Komp mi je na katu, potkrovlju točnije, obiteljska kuća, signal nije problem, jer sam u centru Zagreba doma, a okružen sam dvijema stanicama u krugu od 100-200 metara. Prosjek downloada je 20-25 Mbpsa.

    • funky0308

      @delight353, 10.02.2018 - 17:27

      Uu…pa to je jako lose za obo sto nude. Meni je download uvijek preko 10MBps (100mbpsa), pogotovo na Steamu, Uplayu i opcenito dobrim serverima. Upload na YT mi odlicno radi – 50akmbpsa. 3G ne moze biti, previse je (ako nisam u pravu neka me netko ispravi) 50mbpsa za 3G pa preostaje samo signal ili neka od postavki modema. Meni su decki u Tele2 odmah rekli da download moze biti od 10 do 120mbpsa i da stvarno ne mogu znati kakav cu signal imati. Ja spojio i odusevio se. Tesko je pricati na pamet ali mora raditi duplo bolje od trenutnog, pogotovo u centru ZG (ja sam u prigradskom naselju u Osijeku, cca 8 km od samog centra ali repetitor mi je blize) i sce radi odlicno. Probaj se malo zezati s pomicanjem i postavkama. Ja sam spahao i vanjsku antenu i svasta pokusavao i onda slucajno pomakao modem kada sam testirao i brzine skocile.

    • pleto

      @funky0308, 11.02.2018 - 10:41

      Kakav ti je ping? Jel bude laga?

    • funky0308

      @pleto, 11.02.2018 - 14:50

      Slabo ti ja, odnosno gotovo uopce ne igram online igre. Division u DZu, recimo, sam dosta igrao i puno je bolje na ovome netu sada nego prije na Tcomu. Isto vrijedi i za Ghost R. Wildlands – 4vs4 mi je odlicno radio i niti jednom nisam primjetio lag ili izgubio radi toga (izgubim jer sam los, ne rsdi opreme, oprema je jako dobra ali dzabe kada ne volim niti igram kompetitivne online igre). Tesko mi je puno pametovati o lagu u online igrama jer mi je to potpuno nebitno (ne PING u online igrama, nego online igranje opcenito). Po testiranjima sa speedtest.net, ping mi se krece od najnizih 7ms do maximalnih 22ms (za sada veci PING nisam imao na Tele2). Ista stvar je pri testiranju iz konzole (cmd u Windowsima). Ono sitno onlinea sto igram nije pokazalo nikakve probleme ali vjerujem da bi mi i ta max 22msa bila dovoljna, mozda ne za neko ozbiljnije igranje. Neki prosjek bih rekao da je 10msa iako tu prosjek nije bitan, bitno je ono sto imas trenutno. 🙂 . Tcom mi se rijetko spustao ispod 25-26msa – nije me ni to patilo jer, ponavljam – online gejmanje nije nesto sto me zanima ali lijepo je znati da se i net dobro ponasa jer dzabe nam ulaganje u miseve i tipkovnice od po parsto eura, skupe monitore sa 1ms odaziva i brdom hertza ako net zajebava i PING se 750ms 🙂 . Ako je potrebno, odrafim mjerenja i uploadam screenshoot (necu se uvrijediti i misliti da mi ne vjerujes haha… 🙂 – javi ako hoces vidjeti, nije problem).

    • pleto

      @funky0308, 12.02.2018 - 08:13

      hahaha ne moras slati screenshoot, vjerujem, ma samo me zanimalo kolki bude ping jer sam i ja prosle godine o tome razmisljao, al eto na kraju sam odustao jer nisam htjeo riskirat. Ispod 30ms mi je ok i ne smeta mi, znači nije loše. Ja se sjecam kad sam uveo optiku prije jedno 4-5 godina ping mi je bio 2ms, a zadnji put kad sam mjerio, prije par mjeseci, bio je oko 20. Zašto? Nemam pojma. Znači slično ko i kod tebe.

    • funky0308

      @pleto, 12.02.2018 - 11:08

      Na optici toliki PING? Krasno. Mislim da mi nije nikada otisao toliko visoko. Mozda ako je neka greska u pitanju sto rijesi restart modema. U godinu dana, dva puta sam resetirao modem jer se nesto zablesao i download je bio 1mbps 🙂 . Odmah poslije restarta sve se vrati u normalu. Nikakvih problema ni s modemom ni s racunima. Pretplate (mobiteli) mi njihove nisu bile dobre, odnosno konstantno sam imao reklamacije na iznose racuna. Internet, na svu srecu nije problematican. Ono sto je receno to mi i naplacuju i u godinu, godinu i pol koristenja nisam imao ni jedno lose iskustvo s njima. Samo treba paziti jer ni Tele2 ni VIP nemaju flat 4G internet. VIP kaze da ima ali to nije pravi flat (od 00-08h paket se ne trosi, preko dana trosis paket od 100 ili 200GB sto je stvarno premalo), Tele2 je tu puno bolji. Imas 1TB downloada/uploada i sibaj. Meni je mjesecno taj terabajt i vise nego dovoljan. Ciju optiku imas? (Sorry ako si vec rekao, da ne trazim po postovima), jesi nesto mjenjao u zadnje vrijeme?, iako, sumnjam da je problem kod tebe. Sluzba za korisnike i par dana natezanja ciji god da je net natezanje je neizbjezno. Ako ti se da, probaj si sam popraviti PING. Poprilicno je jednostavno, samo za svaki slucaj napravi backup registrya – mjenjas dva, tri unosa i dodajes dva nova. (Ako ne nadjes MSMQ folder u registryu (win tipka pa regedit za pristup registryu) samo pogledaj komentare, prvi komentar ce ti pomoci. Zapravo te najbitnije ne pitam, pretpostavljam da imas PC 🙂 . Uglavnom, evo link https://youtu.be/Os7B4darDlU , nemas se cega bojati, registry nije strasan. (Ne znam sto i koliko znas pa pisem sve). Samo prati tutorijal i PINGonja ce biti ponovno dobar. 🙂

    • pleto

      @funky0308, 13.02.2018 - 11:38

      T-com je u pitanju, to za ping sam primjetio cim sam vidio da mi je u jednoj igri u kojoj mi je ping bio 30 porastao na 50, pa sam isao provjerit i kod mene je porastao sa 2 na 20, istodobno se i upload smanjio (ne sjecam se sad tocno koliko), probao restart modema routera, pregledao sve na kompu da mi nešto ne vuče negdje i nakon svega odustao. Nisam ih zvao jer mi se nije dalo s njima zahebavat, a mislio sam i da je možda do mog pc-a jer windowse nisam reinstalirao ko zna kolko godina. I kad mjerim ping na raznim stranicama i rezultati su različiti, skoro je za nevjerovat da mogu biti tolike razlike, tako da na kraju nisam ni sam siguran do čega je, poslije nisam više ni provjeravao(mjerio) al sumnjam da se popravilo. Na PS-u nisam osjetio nikakve lagove iako je bežično spojen, osim kad igram Rocket League onda moram zabranit svima u kući gledanje youtubea na mobitelima, moram ih poslat na PC 🙂 (na PC-u mi ne stvaraju smetnje) , jer je RL za mene neigriv čim neko surfa na mobu a pogotovo ako gledaju youtube. Provjerit ću baš kolki mi je sad ping čim uhvatim vremena, pa ću probat ovo s registry-em baš da vidim hoće se šta popravit. Gdje je najbolje mjerit ping? Speedtest.net ili ima neka bolja? Evo sad sam izmjerio vamo na poslu i ping je 42, isto na optici, ali to je vjerojatno zato što neki ljudi rade dok ja ovo pišem 🙂 . http://www.speedtest.net/result/7054376608

    • funky0308

      @pleto, 13.02.2018 - 13:32

      Najbolje pingaj goolge iz cmda (command prompta). Odes na start (ili Win+R) i utipkas cmd. Komanda je ping http://www.google.com[/b%5D. Mozes napisati i ping http://www.google.com -t (cijelo vrijeme ce mjeriti ping dok je god otvoren command prompt da vidis da li ima kakvih promjena kada se krenu spajati i drugi uredjaji na isti internet. Ping komanda samo salje paket na odrediste koje smo zadali i mjeri vrijeme potrebno da se paket i vrati u mili sekundama.

    • moordrak

      @funky0308, 12.02.2018 - 09:43

      Potpisujem. Isto imam Tele2 pokućni flat. Brzine od 50 do 90 mbita u oba smjera. Optiku ne mogu vući sa sobom, ovaj modem mogu. Ja ultra zadovoljan. Ping? Isti kao na DSl-u. Nešto bolje mi se ponaša kada su kompovi spojeni preko žičane mreže.

    • funky0308

      @moordrak, 12.02.2018 - 10:13

      Je, stvarno je dobra usluga. Nisam napisao ali isto kao i kod tebe je s PINGom. Na PCu koji je na net spojen kablom, PING je nizi. Nije skup net, plug&play je modem i svatko ga moze sam spojiti u tri min… stvarno vise nema razloga moliti Tcom da radi svoj posao. Kod mene u naselju, infrastruktura je stara, a valjda 40god. Nikada nista nije radjeno – samo se krpalo ako je trebalo. S obzirom da sam u prigradskom naselju, na paricama koje su apostoli postavljali, zapravo je to dobro i radilo. (Dobro je bilo dok nije bilo boljeg i osjetno jeftinijeg neta). Kod mene u naselju optika nije ni u planu, bio sam uvjeren da Tcom ne mjenja nista bas zbog optike, sto bi imalo smisla – nema mjenjanja starih zica, provuku optiku i prva liga samo sto bi ja net koristio, ne moji unuci, ovim tempom, OS i prigradska naselja nece dobiti optiku do 2122god. Nesto sitno u centru grada i dva stambena bloka (i to ne sve zgrade) i to je to – ako 100 ljudi koristi (privatno). Kada god sam pitao za optiku, mutanti iz Tcoma su se redovito izrugivali i smijali – profesionalno, nema sta. Naravno da se nece provlaciti 10km kabla samo za mene ali jbte u 2018 god smo. Ako se ne krene bez obzira na potraznju ostati cemo u srednjem vijeku, ako jedan Tcom ne povuce, ostali sigurno nece. Lega i sestra mi imaju VIP (isto 4G modem i koliko vidim, Tele2 je ipak bolja opcija. (Paketi su bolji).

    • moordrak

      @funky0308, 12.02.2018 - 10:35

      A tako je i u Rijeci. Infrastruktura iz 45′. Padne tri kapi kiše, brzina sa 20mbita ode na 5. Kod nas još nekog vraga vuču po kvartovima. Evo kod mene u zgradi su nedavno stavili vipovu optiku. Cijena prava sitnica. Televizija mi ne treba. Telefon isto. Hoću samo internet, a guraju mi na silu sve moguće pakete. Apsurdno je da me televizija+internet+telefon dođe manje od samo interneta.

    • funky0308

      @moordrak, 12.02.2018 - 12:07

      Izgleda im se mora isplatiti investicija, ne ide bez paketa, samo net im nije dovoljan. Redovito idu neki promo paketi uz TV (na 3, 6 ili 12mj) koje ako kojim slucajem sam ne odjavis, nakon probnog perioda ekipa nastavi naplacivati, zapravo ne samo da nastavi naplacivati nego, ako nisi odjavio paket, ulazis u novu ugovornu obvezu. Ne znam kako je vani ali to ne da je prijevara koja cilja na starije i ljude koji nemaju pojma sto se dogadja, htjeli ljudi samo jbni TV, a dobiju drame kojih se super tesko rijesiti. 😉 . I neka VIPa, kada nece oni od kojih se to prvo ocekivalo, hoce ostali. Koliko ja od ljudi cujem, u mom naselju, desetak ulica u kojima imam ili poznam nekoga, dosta ljudi bi preslo na optiku. Naravno, ne ako je cijena 500kn, ma koliko brz net bio…a dobro. Nece optika, doci ce 5G (ocito prije optike) kad-tad pa cemo se presaltati na na 5G. Volio bih imati optiku ali sasvim sam zadovoljan ovime sto sada imam i jos godinu ili dvije, a vjerojatno i duze, biti ce dovoljan. Jucer skidam ponovno neke stare igre na Steamu i brzina downloada bila je 10MB/s – meni stvarno trenutno ne treba vise. To je skoro jedan CD u minuti (600tinjak MB u min dobijem)

    • SanKa

      @Sib3riX, 12.02.2018 - 10:32

      samo b net frende 100/100. radi ko urica

    • funky0308

      @SanKa, 12.02.2018 - 12:11

      Htio sam ja ili Bnet ili Iskon jedno vrijeme ali jbga, nije ni to dostupno van grada ili vecih stambenih naselja. Bnet je navodno OK. To je kabel? Dugo vec Bnet ima takve brzine, prije mi je bio zelja ali s ovim 4G postizem te brzine downloada i nesto manje uploada ali i dalje miljama ispred onoga sto sam imao u MaxADSLu.

    • Lightedchaos

      @Sib3riX, 12.02.2018 - 20:39

      Ne znam šta dramite, nije istina da je najgori u EU.
      Ja imam evo T-comovu optiku, 100 Mb/s pa nije to baš tak sporo s obzirom da sam odrastao na dial up modemu…

  • blacklist0907

    09.02.2018 - 21:09

    Fakat uzas

  • Artyom

    09.02.2018 - 23:33

    Znači izdali su Betu kao retail verziju. Čemu to stvarno? :/

  • invictum

    09.02.2018 - 23:54

    Kupio sam igru za pc, nadam se da se necu razocarati :). Ok, 40 GB i nije puno, solidno se to brzo skine i na 50mbps

    • rokonja

      @invictum, 10.02.2018 - 06:46

      Nije da se hvalim, ali ima nas i sa malo preko 100mbps.

    • BeachBaal

      @rokonja, 10.02.2018 - 09:38

      Dok se meni skine budu ga patchali jos 3 puta. Long live 4mbps sa 512kbps down!

    • invictum

      @rokonja, 10.02.2018 - 10:22

      Jbg, kod mene je bilo max 50 mbps i sam uspio dobiti toliko jer sam blizu centrale. Mislim kada su tehnicari mjerili da su rekli da parica propusta 70 mbps. Ti imas optiku?

    • rokonja

      @invictum, 10.02.2018 - 10:55

      Da iskon i leti, za nekih 150 kn/mj.

    • moordrak

      @invictum, 12.02.2018 - 09:48

      Baš me zanimaju dojmovi. Napiši par riječi( ako ti se da) kada je probaš 🙂

    • invictum

      @moordrak, 12.02.2018 - 13:24

      Budem, naravno 🙂

    • invictum

      @moordrak, 13.02.2018 - 11:09

      Evo igrao cca 2 h, igra lijepo izgleda, ali nisam previše impresioniran igrom. Dosta treba poliranja oko interakcije likova, ima bugova i generalno sam gameplay mi nije previše zanimljiv za sada. Sutra ću još probati igrati, danas više nemam volje :). I bilo bih bolje da je igra iz trećeg lica.

  • goldfinger

    10.02.2018 - 10:35

    E,jbg.,tako nešto je bilo i za očekivati…..

  • Kegdon

    10.02.2018 - 11:20

    Bitno je da ova igra ne razočara ostalo nije problem.

  • NeoGames

    10.02.2018 - 21:39

    IGORE hoces li ovo igrati kad izade

    • funky0308

      @NeoGames, 12.02.2018 - 18:12

      Ja je ne planiram igrati pa bi bilo jako dobro da mogu gledati nekog normalnog kako prijelazi igru. Ne svidja mi se sto je 1st person i preskacem je ali stvarno me zanima i volio bih vidjeti par videa. Mozda i bude nesto, zanr je njegov, ima slatko, slatkog loota i ima se sta istrazivati – prava igra da zamjeni ARK 🙂

  • pleto

    11.02.2018 - 10:47

    Lol svi krpaju naknadno, to je sad u modi ?

  • Sinek

    12.02.2018 - 07:42

    “Već sam u nekoliko navrata izrazio bojazan da bi Kingdom Come: Deliverance mogao biti nebrušeni dijamant” Give yourself pat on the back, imaš dva zdrava oka

  • moordrak

    12.02.2018 - 09:29

    Divno. Kupiš igru i onda čekaš još 2 dana za skidanje “patcha”. Džabe net od 500mbita kada svi krenu skidati update od 20 gigi. Nekako sam indiferentan prema KCD-u. Što više gledam filmiće i čitam priloge o igri to mi se manje sviđa. Neću žuriti sa kupovinom i pričekati ću prve reakcije.

    • Sinek

      @moordrak, 12.02.2018 - 09:34

      Imaš već nekoliko dana streamove na Twitchu. Pola sata i dobije se neloša slika o igri. Neispolirana i tvrda ali ima svoje trenutke.

    • moordrak

      @Sinek, 12.02.2018 - 10:08

      Pa tako nekako. Nisam pametan. Gledao sam već dosta toga i jednostavno mi se ne sviđa. Doduše, na YT. Bacim oko na Twitch …

    • funky0308

      @moordrak, 12.02.2018 - 12:18

      Ja opet moram ponoviti da sam bas razocaran sto je igra iz prvog lica. Mozda to nekome ne smeta ali ja RPGe ne volim igrati iz prvog lica. Rekao sam to i za FC Primal – da je igra iz treceg lica, bila bi mi bolja. Jbga, Far Cry je pa nije cudno da je iz prvog lica (i nije igra kao ova) ali u Kingdomu mi je to bas velika mana. Isto vrijedi i za Hunt Showdownom – ja sam bio uvjeren da je to 3rd person igra. Dobio alpha key, odigrao dva meca i ugasio. Inace volim dobar FPS i nemam problema s time ali neke igre i zanrovi mi nikako ne stimaju u prvom licu. Ja u RPGima, kao i svi ostali, nadogradjujem lika, kupujem ili oravim armor i odjecu, kreiram tog jbnog lika na pocetku igre i onda ga ne vidim (mozda u cut scenama samo). Kod gradnje u RPGima puno mi je bolji taj udaljeniji pogleda iz treceg lica, lakse mi je igrati tako i sve je preglednije. Bas zato i kazem da bih volio vidjeti FC Primal u 3rd personu.

    • moordrak

      @funky0308, 12.02.2018 - 15:05

      To sam i ja rekao čim sam vidio snimku KCD gameplaya. Nekako sam se naučio igrati RPG-ove u trećem licu. Navodno nisu niti planirali implementirati treće lice zbog sistema borbe. Druga, možda bitnija stvar je: ne znam kako bih definirao ovu igru. Realni prikaz srednjeg vijeka, borbi i nekakve povijesne drame me uopće ne privlače kao tema za igranje niti ne smatram taj dio povijesti osobito “romatničnim”. Srednji vijek asociram sa nepismenošću, ne higijenom, bolestima, kratkim životnim vijekom, okrutnošću kako vlastelina tako i crkve, vjerskim fanatizmom, inkvizicijom i križarskim ratovima. Obične stvari poput žlice vilice i tanjura su u to vrijeme bile nepoznanica, a život običnog puka je bio pakao. Nisu svi bili dobrostojeći plemenitaši u ulaštenom oklopu kako se to obično prikazuje. Uglavnom, nije me ova igra ničim toliko privukla da bih je morao kupiti i grati.

    • funky0308

      @moordrak, 12.02.2018 - 18:26

      Bas je zakva nekakva, niti smrdi nit’ mirisi. Radi se mod Game of Thrones pa te mozda bude vise to zanimalo od “originala”. HCL je pisao o tome, navidno developeri pokazuju zainteresiranost za suradnju i ne da ne brane modificiranje igre, nego su spremni u tome i pomoci, a ako netko planira napraviti GoT na nacin na koji oni planiraju – trebati ce im sva moguca pomoc. Podrediti cijelu igru nespretnoj (po meni je nespretna i nesretna za jedan ovakav RPG) kameri samo kako bi borba bila onakva kakvom su je zamislili…ne znam. Nekako mi sve to skupa uopce ne zvuci dobro. Sad me bas zanima taj sustav borbe i zasto se to nije moglo odraditi kroz trece lice pa ode na YT malo gameplaya vidjeti. Jbga, ako su developeri tako igru zamislili neka tako bude…meni ne stima pa preskacem i OK.. mozda GoT mod bude dobar pa pregrmimo i tu kameru ali cisto sumnjam.

  • SanKa

    12.02.2018 - 10:33

    tužno je što smo došli u doba kad su ovakve stvari normalne. prije 10-15 godina, ovo je bilo nezamislivo. Trebaju skresati cijenu radi ovog

    • funky0308

      @SanKa, 12.02.2018 - 12:27

      Ali pazi stvarno na kakve fore mi pristajemo. OK, nije ovo ni toliki problem, veci je problem sto je to svima potpuno normalno. Skoro svaki dan se nesto skida, patcha i updatea, krenes nesto igrati – e mauna, prvo 5GB patcha. Super je sto se igre odrzavaju i sto se radi na njima pa patchevi koji donose nesto novo ili krpaju nesto bitno nisu za baciti ali kada bi se stvari radile kako treba, svi ti patchevi bi se mogli barem reducirati na manju mjeru. Ovo sa Kingdomom je smijena i cudna. Sta im to treba znaciti? Nije mi jasno zasto su to napravili. Nije da se nakon slanja na umnazanje primjetilo da 90% igre fali, nego se to napravilo namjerno. Ako nisu stigli na vrijeme pripremiti sav sadrzaj za DVD, odnosno BlueRay, po meni su ga trebali odgoditi i pustiti u prodaju samo digitalno izdanje dok ne rijese problem i ne snime igru na medij, a ne hrpu asseta.. To samo pokazuje koliko nas cijene i za sto nas smatraju. Ispada da smo mi tu kako bi sluzili i udovoljavali izdavacima i developerima. Ostavi oare i makni se, odakle ti pravo pitati nesto o proizvodu kojega si kupio.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?