HCL.HR

Rainbow Six Siege i For Honor trebali bi uskoro dobiti opciju crossplaya

Zoran Žalac 31.10.2019.   •   10 komentara


Ubisoftov predsjednik potvrdio je kako tvrtka ima želju ubaciti opciju crossplaya u svoje multiplayer naslove.

Manje zvučna vijest Ubisoftovog financijskog izvješća mogla bi razveseliti neke igrače. Naime, predsjednik francuske tvrtke najavio je kako će u budućnosti nastaviti ono što su započeli sa svojom igrom Brawlhalla, a to je rad na uvođenju opcije cross-platform igranja iliti crossplaya. Plan je da se u budućnosti crossplay omogući svim Ubisoftovim PvP igrama, a čini se da će prioriret imati Rainbow Six Siege i For Honor, jer te igre imaju i najviše publike.

Ostaje nejasno hoće li Ubisoft raditi na tome da omogući crossplay i za PvE igre, što bi također pomoglo naslovima kao što su The Division, Ghost Recon i drugi. U bilo kojem slučaju, na spajanju igrača u jednu zajednicu radi se tek sada jer je Sony nedavno otvorio vrata punom crossplayu na PlayStation 4 platformi. Prije toga baš i nije bilo smisla spajati igrače s PC-a i igrače s konzola.

Omogućavanje crossplaya također će biti važno i u tranziciji na novu generaciju konzola. Već je potvrđeno kako će Rainbow Six Siege biti igriv i na PlayStationu 5, a za igru koju igraju milijuni igrača nema smisla da se zajednica dijeli time što će neki igrači prijeći na nove konzole.

Komentari (10)

  • GAMEmaher

    31.10.2019 - 11:28

    E to je dobro planski za budućnost… sve su to odlični naslovi koji trebaju što duži online život. For honor obožavam igrat.

    • marko1106

      @GAMEmaher, 31.10.2019 - 11:40

      Imam pc i ps4 i doslovno ne zelim sa svojim ps4 uopce da online igram sa pc igracima. Razlog: puno vise cheatera ( toliko da ne mozes igrati normalno igru), ne znam tocno u kojoj mjeri u ubisoftovim igrama ali sve sto sam probao online na pc-u uvijek se nadje netko tko ce ti unistiti zabavu. Ovo je jedino dobro za neki co-op ili slicno.

    • Saren

      @marko1106, 31.10.2019 - 12:25

      Nije bas tako ali ok. Otkako su uveli onu novu metodu za srozavanje DDOS-era i ovaj il sljedeci tjedan krece ban wave smanjili su to za skoro preko 70% i mogu ti reci da se stvarno primjeti u igri. Sto se samih cheatera i tu su dosad napravili dosta, a rade i dalje jos. Trenutno im je u planu tuziti i gasiti web siteove i vlasnike doticnih koji rade i/ili prodaju/oglasavaju cheatove + takodjer rade sa MS-om na poboljsanju i sigurnosti servera pa svega ostaloga. Sto se mene tice osobno rijetko kad naletis na nekog cheatera u casualu, sto se samog ranked-a tice ja sam i ove godine isao do Platinum ranka i nisam imao ni jednog. Smurfova i toksicnih igraca, e od njih vrvi, doduse to je vec drugi problem, ako te to iritira. No u globalu se slazem s tobom, mislim da bi trebali ostaviti PC po strani kao sto je i bilo do sad.

    • deanHR

      @marko1106, 31.10.2019 - 12:56

      Slažem se. Kod mene je u CODu crossplay isključen i tako će i ostati. Nadam se da će sve igre imati takvu opciju a one koje neću jednostavno ne kupujem

    • Dragan[MKD]

      @marko1106, 31.10.2019 - 22:21

      To je naravno zbog losih EU servera, mislim na skupinu igraca, na USA servera je puno bolje, mislim nadje se netkoi iz Srednu Ameriku da unisti zabavu, ali nije kao na EU servera, gdje ima svakakvu gamad.

    • BoneDigger

      @Dragan[MKD], 01.11.2019 - 14:57

      Za USA servere ti mogu ti reci da nema previse problema oko toksicnisti, nade se ponekad neki troll ali vrlo rijetko. Vise mi idu na zivce djeca (koje ima.puno) koja na mikrofone pocnu pricati sa krestavim glasovima ?

  • Luka_2325

    01.11.2019 - 00:01

    Rainbow Six Siege netreba crossplay. Na ps4 je tak ionak zabranjeno igrat sa misem i tipkovnicom pa bi bilo glupo da igras protiv lika na pc kojima ima mis i tipkovnicu i koji radi toga igra bolje.

    • Pickra

      @Luka_2325, 02.11.2019 - 03:15

      Pa zato nece vise bit zabranjeno nakon crossplaya iako nije ni prije bilo zabranjeno ne znas sta pricas

    • Luka_2325

      @Pickra, 02.11.2019 - 16:42

      Ocito ti ne znas. Bilo je zabranjeno igrat na konzoli igrat sa misom i tipkovnicom. Dosta igraca je bilo banano taj dan kad su to odredili. Igras li ti uopce na konzoli pa znas ili samo nagadjas.

  • Wolfensteiner

    03.11.2019 - 11:40

    Igram six siege na pc-u, i mslm da cross play nije dobra ideja za konzole jer ce definitivno biti u zaostatku

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?