HCL.HR

Rockstar radi na popravku Red Dead Online ekonomije

Hrvoje Smoljić 04.12.2018.   •   10 komentara


Rockstar ubrzano radi na popravcima s obzirom da igrači Red Dead Onlinea kontinuirano pronalaze brojne bugove i inovativne načine iskorištavanja loše ekonomije.

Mrežna multiplayer komponenta Red Dead Redemptiona 2, Red Dead Online, nedavno je lansirana u beta verziji. S obzirom na tu činjenicu bilo je za očekivati da ista neće u potpunosti biti ispolirana. Igrači su tako unutar tjedan dana naišli na brojne bugove i neoptimizirane mehanike koji donekle kvare iskustvo igranja. Primjerice, sustav ekonomije u igri je neoptimiziran do te mjere da je grah vredniji od zlatnog prstenja. Očekivano, greška je to kojom su se brojni igrači i dobro okoristili.

Problemi su očito značajni kad se i Rockstar oglasio na tu temu. U kratkoj izjavi na Twitteru su dali do znanja da rade na ispravku te, ali i drugih neravnoteža i bugova unutar igre. Priznaju kako na ekonomiji igre treba još dosta raditi kako bi sve aktivnosti bile zabavne i adekvatno nagradile igrače.  Nadalje, zahvalili su igračima na svim povratnim informacijama i najavili izlazak ažuriranja tijekom sljedećeg tjedna.

Poznato je da u jednom od sljedećih ažuriranja stiže i mogućnost kupovanja zlata pravim novcem.  Tada ćemo vidjeti, hoće li ta mogućnost, nakon silnih popravaka balansa ekonomije istu ponovno slomiti.

Komentari (10)

  • sedf

    04.12.2018 - 13:41

    E hvala bogu,ovo jedini online koji cu da igram.

  • dandelion

    04.12.2018 - 14:33

    stiže mogućnost kupovanja zlata pravim novcem pa od danas radim prekovremeno
    ako sam na GTA5 potrošio 1500 eura onda ću na RDR2 potrošiti barem 2000

    • sedf

      @dandelion, 04.12.2018 - 14:43

      To te da testiraju,i kad igrači kažu da je loš,to će da se makne

  • ivan.frakin

    04.12.2018 - 14:55

    To im je bio plan od početka, namjerno staviti sada u početku ovako visoke cijene, tako da kad ih spuste se mogu praviti da su nam napravili uslugu…

  • vragec25cro

    04.12.2018 - 15:12

    I još lopovima iz playstationa plačati pretplatu da se može igrati online 🙂

  • CosmicSloth

    04.12.2018 - 15:39

    Baš su se prosrali s ovim rdr online-om. Sve je napravljeno s ciljem da igrač iskešira neku lovu.
    Ne možeš pljačkati npc-eve, ne možeš pljačkati trgovine i kočije, vlak ne vozi po mapi pa ni to ne može biti izvor prihoda, konjevi se mogu isključivo kupiti, ne mogu se uhvatiti u divljini. Jedini način da se zaradi neka lova je s misijama, pvp-om i huntanjem a bome je ovo zadnje zajebano jer su svi igrači u svakom trenutku vidljivi na mapi pa sretno s tim da u miru nešto loviš i dofuraš do butchera da prodaš.
    Taj konstantni visibility na mapi je zapravo najveće sranje, nije mi jasno čemu to? Još kad tome dodaš činjenicu da nema apsolutno nikakve reperkusije za pomahnitalo ubijanje osim pada honora, dobiješ jedan ogromni grief fest.
    Šteta, ovo ima puno potencijala, ali jebiga, fokus je ipak na zaradi

    • crolink07

      @CosmicSloth, 04.12.2018 - 18:13

      Zato sam ja odigrao samo priču. Vrhunac mi je bio mužnja krava u epilogu. Mlijeko s dva prsta skorupa, nerazvodnjeno, bez hormonskih dodataka,mmmm?

  • Kernel

    04.12.2018 - 20:41

    Ajde fala Bogu. Malo smotano da zlatni prsten mogu kod Fencea prodat za 1$, a konzerva graha košta 1.50$.

  • Ps4ever

    05.12.2018 - 11:55

    Negdje sam pročitao da ce mozda biti sva postignuća poništena kada završi beta testiranje? El to istina el netko zna nešto više o tome?

    • Darac83

      @Ps4ever, 05.12.2018 - 12:47

      Rockstar je službeno objavio da postoji mogućnost da se to dogodi, ali da će napraviti sve da do toga ne dođe. Uglavnom, ako se ne dogodi, sve pet, ako se dogodi, upozorili su i nema kukanja… 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?