HCL.HR

Red Dead Redemption 2 dobio modifikaciju za VR

Zoran Žalac 21.05.2021.   •   4 komentara


Red Dead Redemption 2 od sada je igriv i u virtualnoj stvarnosti. Daleko je to od ugodnog iskustva, da se razumijemo, ali opcija postoji.

Ekipa iz Rockstara iskazala je zanimanje za VR tehnologiju kroz L.A. Noire: The VR Case Files, no što se tiče “glavnih” serijala – GTA i RDR – još uvijek čekamo njihove virtualne stvarnosti. To jest čekamo službenu VR komponentu za te serijale. Neslužbeno, GTA 5 na PC-u već godinama ima mod koji prebacuje igru u VR izvedbu, a sada je sličan VR mod dobila i PC verzija Red Dead Redemptiona 2.

Iza VR moda za RDR2 stoji developer Luke Ross, isti onaj koji je u VR prebacio GTA 5. Trenutno je mod u vrlo ranoj fazi razvoja, ali ga Ross distribuira preko svog Patreona i dovoljno je funkcionalan da se Red Dead može iskusiti u virtualnoj stvarnosti, uz pomoć kontrolera.

E sad, kako Red Dead Redemption 2 nije dizajniran kao VR iskustvo, postoji čitav niz poteškoća u ovakvoj izvedbi. Premda VR mod omogućava igranje i u trećem i u prvom licu, igrač često nema kontrolu nad kamerom, što je u VR-u čudno iskustvo – nekima i mučno. Ciljanje oružjem također se izvodi pomicanjem glave/headseta pa i to može biti čudno za neke.

Povrh svega, RDR2 je hardverski zahtjevna igra sama po sebi, a kako VR izvedba traži duplo rendriranje (za svako oko zasebno), s ovim modom namučit će se i najsnažnija računala. U bilo kojem slučaju, razvoj moda ide dalje pa nema sumnje da ćemo nekad do 2025. vjerojatno imati hvale vrijednu VR verziju Red Dead Redemptiona 2.

Komentari (4)

  • hexagram

    21.05.2021 - 10:48

    AU!!!

  • crolink07

    21.05.2021 - 12:19

    Ako pomicanjem glave tj. ciljanjem ne možeš pogoditi protivnika, povratiš po njemu.🤣

  • NikolaPro

    21.05.2021 - 14:24

    AUUUUUUUUUUUU

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?