HCL.HR

Resident Evil 2 navodno bi mogao imati mikrotransakcije

Zoran Žalac 10.12.2018.   •   3 komentara


Resident Evil 2 dobio je svoj ESRB rejting, a njegov upis otkrio nam je kako će igra imati i neki oblik mikrotransakcija.

Prerada Resident Evila 2 proteklog je vikenda dobila svoj ESRB rejting. Sasvim očekivano, bit će to igra za punoljetnu publiku (u SAD-u 17+) zbog količine nasilja krvi i nekoliko psovki. Taj dio nikoga ne iznenađuje, ali u ESRB rejtingu spominju se i mikrotransakcije.

Iako još ništa nije službeno potvrđeno, to bi značilo da će se u Resident Evilu 2 moći kupiti kozmetički predmeti ili pomagala koja će igru učiniti lakšom za igranje. Ne bi to bilo prvi put da se u Resident Evil serijalu koriste mikrotransakcije – bilo ih je i u Revelationsu 2, ali su one bile rezervirane za zaseban mod, a ne glavnu kampanju.

Isto tako, Capcom je već otkrio da će i Devil May Cry 5 imati opcionalne mikrotransakcije pa nas ne bi začudilo da ih ubace i u preradu 20 godina stare igre.

Ipak, ovo ne mora nužno značiti da će igra doista imati mikrotransakcije. Dok to ne bude službeno, ESRB-ov termin “kupnje unutar igre” možda se zapravo odnosi na poveznicu do kupovanja DLC sadržaja. Znamo da će RE2 imati dodatne kostime, dodatni soundtrack iz originala te nekoliko ekskluzivnih oružja. Izgledno je stoga da je ovo “lažni alarm” i da igra neće tretirati igrača kao vreću s novcem.

Službenu izjavu Capcoma još uvijek čekamo.

Komentari (3)

  • lliquid_

    10.12.2018 - 10:00

    Kul

  • mili1985

    10.12.2018 - 10:10

    Ima dva izdanja za kupiti, obično i deluxe u kojem se dobivaju kostimi, soundtrack i slično, pa možda te mikrotransakcije budu za one koji naknadno žele uzeti te dodatke.
    Svejedno, mikrosranja se šire kao t-virus!

  • Vass

    10.12.2018 - 16:38

    Naježi se više od naslova

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?