HCL.HR

Rust je izašao iz Early Accessa i odmah se proljepšao

Zoran Žalac 12.02.2018.   •   6 komentara


Kako je i bilo obećano, Rust je ovoga mjeseca dogurao do verzije 1.0, a zajedno s tom verzijom dobio je i neka grafička poboljšanja.

rust grafika

Prošlog tjedna dogodila se značajna stvar na Steamu. Iz Early Accessa izašao je Rust, igra preživljavanja koja je u razvoju već niz godina i koja će, prema navodima developera, u razvoju ostati još dugo vremena bez obzira na lansiranje verzije 1.0.

No, povećanje cijene s 20 na 35 eura trebalo je nekako i opravdati pa je 1.0 verzija dobila ono što se odmah primijeti – grafičku nadogradnju. Promijenjeno je dosta toga, uključujući čitavu paletu boja kako bi igra izgledala življe, odnosno kako bi imala jasniji vizualni identitet. Najznačajniji napredak ostvaren je u kvaliteti vegetacije, preciznije drveća koje je sada detaljnije, ali optimizirano tako da izvedba bude bolja nego ranije.

Komentari (6)

  • Fr3dY

    12.02.2018 - 13:27

    Eh super idem skinuti update da igram malo

  • kuky90

    12.02.2018 - 17:48

    A kako radi igra? Znam da optimizacija nije bila baš nešto. A radi animacija i čudnog ponašanja puški i combat sistem nije baš previše valjao.

    • GTA222

      @kuky90, 12.02.2018 - 19:54

      Ja samo znam da developere nije briga za ljude koji igraju solo nego samo brinu o klanovima od 20+ ljudi, i igri debelo nedostaje PVE sadržaja.

    • funky0308

      @GTA222, 12.02.2018 - 21:28

      Da…to je taj problem koji mene vec dosta dugo muci. Opcenito je tesko pronaci ekipu od 4 ili vise ljudi koji imaju slobodnog vremena kada i ti, koji igraju iste igre kao i ti i to na istoj platformi. E kada jos uz to imas i malo vise godina, sve ovo postaje gotovo nemoguce. Toliko zanimljivih igara izadje, a tesko je pronaci DOBRU ekipu s kojom se daju igrati. Jebo matchmaking, cak i kada te spoji s ljudima koji znaju i hoce igrati – ovome je mic iskljucen, drugi nesto tevelja na ruskom, treci na mađarskom….ma jooj. A valjda je lakse raditi takve igre, nema patnje oko price, dijaloga i duse igre. Pukni mapu, daj ekipi oruzje i neka igre zapocmu. Ne kazem da to ne moze biti zabavno, moze. Meni je Division bio odlican i u PVP modu jer sam igrao s odlicnom ekipom, covjek promjeni misljenje o igri samo zato jer je u tom trenutku imao s kime igrati…zalosno. S druge strane upravo primjer Divisiona pokazuje da takve igre i nisu nesto posebno kada ih igras solo pa mozda i nije steta sto zaobilaze kampanju – jbga, nema tu mjesta za solo igranje. (Opcenito govorim, ne samo za Division ili Rust) ali da se barem tu i tamo napravi “ista” igra, odnosno isti koncept ali da nema parova ili timova – svatko sam za sebe, mozda bi nas konacno uvjerili da to nije dobro i OK. Kada je PUBG najavljivan ja sam mislio da ce tako i biti i planirao nabaviti igru.

  • Morphing77

    13.02.2018 - 06:24

    Ovo izgleda dobro sada, valjajlo bi probati samo igrati bez frendova to mislim da nece funkcionirati , imam je od izlaska u early access i ovo sad sto vidim graficki je totalno druga prica u svakom slucaju ako neko ima zainteresovan za igranje posaljite poruku pa da probamo.

  • Legos031

    21.02.2018 - 18:35

    Tko god hoce igrati neka me doda na steamu: Legos031 pa cemo nac neki server da se oformi ekipa 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?