HCL.HR

Splitgate planira oživjeti žanr arena shootera – tako što će kombinirati Halo i Portal

Pero Mlinar 04.04.2019.   •   5 komentara


Splitgate: Arena Warfare nadolazeći je naslov koji će probati vratiti nešto života u uglavnom zaboravljeni podžanr pucačine u areni.

Nekad za ovog proljeća izaći će Splitgate: Arena Warfare, načelno mrežni naslov studija 1047 Games. Radi se o staromodnoj, odnosno klasičnoj pucačini – takozvanom arena shooteru – u kojoj mehanike same po sebi možda nisu kompleksne, ali su kompleksne za usavršiti.

Na Splitgateu rade ljudi koji su fanovi serijala Halo, što bi, na temelju opisa na Steamu, trebalo biti itekako uočljivo u dizajnu same igre. Ono što je možda ipak još uočljivije, barem po dostupnim materijalima, jest utjecaj Valveovog naslova Portal. Splitgate je tako pucačina s izrazitim naglaskom na kretanje po vertikali, do kojeg se dolazi, ni manje ni više nego – stvaranjem portala.

U posljednje vrijeme podžanr pucačina u areni ne samo da nije popularan kao što je bio prije petnaestak ili dvadesetak godina, nego je praktički njegova zastupljenost na tržištu gotovo nepostojana. Stargate će ipak biti onakva pucačina kakvom većina današnjih naslova nije – brzog tempa, uz inzistiranje na preciznosti i dobrim refleksima. Očekivano, izaći će na PC-u.

Bit će zanimljivo vidjeti u kojoj će mjeri, ukoliko se pokaže kvalitetnim, Stargate moći utjecati na ponovno oživljavanje prošlosti, odnosno repopularizirati jedan načelno mrtvi žanr.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • Vass

    04.04.2019 - 21:25

    Daj bože

  • Saren

    04.04.2019 - 22:49

    Nadam se da ce ovo uspjeti, izgleda fora pa da se isproba. Mada mi nista nemoze vratiti stari originalni UT i njegove dane slave.

  • marko1106

    05.04.2019 - 00:02

    Ma joj koliko nest ovako treba. Problem je trend i sto ga svi prate. Umjesto da prave razlicite igre a ne samo battle royal danas, svi prave doslovno iste igre dok se trend ne promjeni.

  • Hardcell

    05.04.2019 - 09:52

    Kad vec epic sabotira godinama UT bilo bi lijepo da netko otvori oci i izbaci kvalitetan hardcore arena shooter

  • Hardcell

    05.04.2019 - 10:06

    Tek sam sad vidio gameplay…. :O sign me the fok in.. esports here i come

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?