HCL.HR

Square Enix nije odustao od Deus Ex serijala, bit će još igara

Zoran Žalac 28.11.2017.   •   15 komentara


Predsjednik izdavačke kuće Square Enix izjavio je kako vjeruje da Deus Ex serijal ima budućnost te da će se jednoga dana vratiti na scenu.

deus ex mankind divided besplatan

Deus Ex: Mankind Divided nije uspio ponoviti uspjeh svog prethodnika, barem što se prodajnih rezultata tiče. S obzirom na to da je Square Enix zbog sličnog razloga prekinuo suradnju s tvorcima Hitmana, postalo je neizvjesno što će se dogoditi s Deus Exom. Srećom, predsjednik Square Enixa uvjeren je da taj serijal ima budućnost te da će se jednoga dana vratiti s barem još jednom igrom.

“Mi nikada nismo rekli da ćemo prekrižiti taj serijal, ali iz nekog razloga pojavile su se glasine o tome. Mogu reći da je Eidos Montreal uvijek razvijao Deus Ex igre, no problem je samo u tome što nemamo neograničene resurse. Imamo nekoliko velikih igara na kojima radimo i to je djelomično razlog zašto nam je ponuda takva kakva je. Naravno da bi bilo idealno kada bi mogli raditi na svim serijalima istovremeno, ali činjenica je da neke igre moraju čekati svoj red. Razlog zašto nema novog Deus Ex naslova je u tome što trenutno radimo na drugim igrama.” – izjavio je predsjednik Square Enixa Yosuke Matsuda.

Jedna od tih drugih igara na koje se Matsuda referira je visokobudžetni projekt Marvelovih Avengera. Eidos Montreal tu igru razvija u suradnji s Crystal Dynamicsom, tvorcima Tomb Raidera. Bit će to akcijska igra iz trećeg lica s elementima online multiplayera, a pričat će kompletno originalnu priču nevezano za filmove o Avengerima.

Označeno sa: ,

Komentari (15)

  • GAMEmaher

    28.11.2017 - 12:44

    Imam ta prva dva deus ex instalirana na kompu a zadnji jeftino kupio za ps4. Još nisam igrao jer su na listi čekanja 🙂 Ima li netko da je sva 3 zaigrao da kaže jel to nešto prosječno dobro il jako dobro?

    • Sinek

      @GAMEmaher, 28.11.2017 - 13:30

      Baš sam htio pitati ekipu kakav je Mankind Divided. Čuo sam više loših stvari nego dobrih i malo sam u čudu. Imao sam je u planu odigrati ovih dana. Ako ima išta od jedinice i Human Revolutiona onda mora biti dobra igra. Ukratko, writing, likovi, gameplay, level dizajn skaču od “dobro” do “vrlo dobro” a onda na to sve jeben setting i atmosfera. Ako su Blade Runner, Ghost in the Shell pa čak i Robocop tvoja šalica čaja uživat ćeš u Deus Ex igrama.

    • Tiberius

      @GAMEmaher, 28.11.2017 - 13:33

      Ja sam preasao human revolution i mankind divide i obadvije su odlicne barem meni. Samo cu rec sto se tice mankind divide vidi se da je izrezana da bude 3 treci dio ali i dalje ju vrijedi uzet i prec sobzirom da je mozes uzet za 100kn i manje. Odlican serijal i nadam se da ce 3 dio biti vrh.

    • mili1985

      @GAMEmaher, 28.11.2017 - 13:36

      Prvi DE za pc je natprosjecno dobar i jedna od najboljih pc igara. Doduše možda je loše ostario i nekome se neće svidjeti, u prvom redu grafički.
      Human revolution je jako dobra igra, ima svoje mane, ali svejedno odmah iza prvog nastavka.
      Mankind divided se meni osobno jako svidio, s dobrim side questovima, ali smatram da je glavna priča na brzinu napravljena, tj da je kraj jednostavno izrezan jer su htjeli stvoriti novu trilogiju i na kraju im se obilo o glavu + sveprisutne mikrotransakcije.
      Sve u svemu, mislim da se definitivno isplati odigrati sve nastavke.

    • GAMEmaher

      @mili1985, 28.11.2017 - 13:43

      Onu jedinicu sam instalirao na laptop koji ima samo intel HD 4000 i to je neka u dvije verzije kao original i prerada malo ulickana. Navodno po netu pišu bolje odigrat prvo original pa preradu. Sa grafičke strane mi ne smeta jer mi paše nekad d
      tako dašak starijih a laptop imam za takve 🙂 najviše sam za ps4 kupio zadnji jer je bio 9 euro a sountrack me privukao pa rekoh idem to sve da skupim. Kako @sinek kaže… volim taj dašak atmosfere iz blade runnera i robocop mix.

    • mili1985

      @GAMEmaher, 28.11.2017 - 18:45

      Ako ti se sviđa takav žanr i atmosfera, onda nema dileme, nego definitivno probaj. Teorije zavjere, vladini eksperimenti, hi tech oprema.. ima svega 🙂
      Za stari Deus Ex, ima nekoliko modova. Ja sam na steamu odigrao, besplatni mod Revision. Lijepo su ulickali igru, malčice proširili pojedine mape i uveli achievmentse.

    • Black op

      @GAMEmaher, 28.11.2017 - 13:53

      Deus ex 1 – nimalo mi nije smetala zastarjelost zbog atmosfere (soundtrack je odličan, na nivou Jesper Kyd-ovog AC 2).
      -Invisible war – nisam ga odigrao ali je navodno veoma loš.
      -HR – Odličan kao i prvi dio.

    • mili1985

      @Black op, 28.11.2017 - 18:52

      Invisible war se direktno nastavlja n priču prvog nastavka i samo zbog toga bi se trebao odigrati ili barem pogledati na youtubu. Inače kao nastavak je meni osobno jako loš. Odkad je izašao sam ga odigrao dva puta i više nemam nikakve želje ga ponovno upaliti. Dok se to za ostale, a pogotovo za prvi Deus Ex ne može reći

    • moordrak

      @GAMEmaher, 29.11.2017 - 09:53

      Vjerojatno sam jedan od rijetkih kojem se ovaj serijal igara ne sviđa. Ne zbog priče i ideje, to je odlično, nego zbog mehanike gameplaya. Igrao sam na Xboxu prvi dio i nikada ga nisam završio. Nije mi leglo forsiranje stealtha baš u svakoj misiji. Skoro ista stvar se ponovila u Human Revolution-u premda su govorili kako postoji barem 3 načina za prijeći neku misiju. Sistem upgrejda u HR-u mi je bio zbrda-zdola, neobjašnjen, kompliciran i nepregledan kao i misije u kojima najčešće nisam znao što se od mene očekuje. Ovaj zadnji Mankind Divided nisam ni probao pa ne mogu komentirati. Koliko sam vidio po Youtubeu, gameplay se nije drastično promijenio i nimalo me ne privlači.

    • pleto

      @GAMEmaher, 02.12.2017 - 08:19

      Mankind Divided sam igrao na PC-u davno i sjećam se da sam bio razočaran, a mislim da je on bio dosta hvaljen.

    • pleto

      @pleto, 02.12.2017 - 08:23

      Mankind Divided je ovaj prošlogodišnji(nisam probao), zabunio sam se, ja sam igrao onaj Human Revolution i nije mi nešto…

  • JADRO

    28.11.2017 - 13:36

    Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj!

  • hacksor1234

    28.11.2017 - 13:37

    Pa i trebaju nastaviti kada su mankind divided zavrsili s ogromnim cliffhangerom

  • delight353

    28.11.2017 - 14:50

    Da, Mankind divided zapravo nema kraj… Razocarao sam se kada su pocele curiti vijesti o prestanku rada na Deus Ex igri. Drago mi je da se pojavila ova vijest. Btw., svakako preporucam odigrati Human revloution i Mankind divided. Odlicne igre. Odlican gameplay.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?