HCL.HR

Bethesdin potpredsjednik ispričao se vlasnicima PlayStationa što je Starfield ekskluziva za Xbox

Zoran Žalac 17.06.2021.   •   113 komentara   •   Industrija videoigara


Bethesdin Pete Hines izjavio je da shvaća frustracije igrača na PlayStationu nakon što je objavljeno da će znanstveno fantastični RPG Starfield biti ekskluzivan za Xbox.

Podpredsjednik firme Bethesda izjavio je kako razumije igrače na PlayStation platformama koji su ljuti jer sljedeće godine neće igrati Starfield, znanstveno fantastični RPG kojega opisuju kao Skyrim u svemiru. U intervjuu za portal GameSpot, Pete Hines je priznao kako se i sam igra na PlayStation 5 konzoli.

“Ako ste veliki fan igara koje mi radimo i igra koju radimo više nije dostupna na vašoj platformi, totalno razumijem ako ste nesretni ili ljuti. Shaćam to, to su stvarni osjećaji i frustracije.” – rekao je Hines.

“Ne znam kako otkloniti strahove i zabrinutost fanova PlayStationa drugačije nego da kažem – i ja sam vlasnik PlayStationa 5. Igrao sam igre na toj konzoli i ima igara koje ću nastaviti igrati na njoj. Ali, ako želite igrati Starfield? PC i Xbox. Žao mi je i sve što mogu reći je da se ispričavam, jasno mi je da je to ljudima frustrirajuće, ali ja ne mogu učiniti puno oko toga.” – zaključio je Hines.

Starfield je jedna od onih igara koju su u Bethesdi počeli razvijati davno prije nego ih je Microsoft kupio za 7,5 milijardi dolara te je vrlo vjerojatno da je ta igra u jednom trenutku bila u razvoju za PlayStation konzole. Dugo je vremena bilo neizvjesno hoće li ju Microsoft uskratiti igračima na Sonyjevoj konzoli ili će se voditi primjerom igara svojih drugih timova (Psychonauts 2, Wasteland 3, Minecraft Dungeons) koje su lansirali i na konkurentnoj platformi. Međutim, prošle je nedjelje potvrđeno – Starfield će biti ekskluzivan za PC i Xbox Series X/S.

Komentari (113)

  • blacklist0907

    17.06.2021 - 10:04

    Bit cu isfrustriran tek nakon recenzije jer ipak je to Bethesda pa treba vidjet prvo

    • doctorsparta

      @blacklist0907, 17.06.2021 - 11:13

      Pa da. Lik se ispričava za novi IP. Tko zna kakva će biti. Kao drugo. Opet laže da je ekspluziva za XBox. Po milijuntni put gospodo iz Microsoft-a -> PC nije XBox. Ako bude bila dobra moj PC je spreman za tu “XBox ekspluzivu”.

    • Zoran Žalac

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 11:19

      Xbox nije konzola.

    • mg

      @Zoran Žalac, 17.06.2021 - 11:27

      Kutija hoće da bude xCloud 🙂

    • abel

      @mg, 17.06.2021 - 11:40

      Pa da i to je jako dobro jer sad svi koji ne žele za sada iči na next gen a i nemožeš jih nigdje kupiti, sad mogu igrat igre koje bi propustili za par mjeseci, godinu ili godine

    • mg

      @abel, 17.06.2021 - 12:33

      Pored televizora ne trebaju nikakve kutije.

    • doctorsparta

      @Zoran Žalac, 17.06.2021 - 12:18

      Igra riječi iz koje nema nikakvog značenja. Kad dođeš u trgovinu pitaj koje konzole imate? Prodavač će početi nabrajat PS, XBox, Switch itd. Neće reći e imamo XBox ali to vam je platforma a ne konzola. Konfuzija na maksimum. Čisti marketing da se progura d XBox i PC dijele istu uslugu Game pass. Čak ni da kažu Microsoft eksplozive ne bi bilo točno. XBox i PC ostaju nebo i zemlja. Konzola u tehnici je bilo koji računalni uređaj s sučeljem prema čovjeku specijaliziran za određenu svrhu. Tako da je XBox po definiciji multimedijska/igrača konzola. A oni neki vrte svoje marketinške parole ne bili li gurali jednu uslugu (opet gaming) koja samo podcrtava da je XBox igrača konzola.

    • Dick Johnson

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 12:33

      Xbox is a video gaming brand created and owned by Microsoft. The brand consists of five video game consoles, as well as applications (games), streaming services, an online service by the name of Xbox network, and the development arm by the name of Xbox Game Studios. 🤔

    • Zoran Žalac

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 12:46

      Onda je prodavač neupućen ili nedorečen. Jednako kao što Nintendo u nazivu Nintendo Switch nije ime konzole, nego Switch, tako ni Xbox u Xbox Series X nije naziv konzole. Jednako kao što PlayStation nije isto što i PlayStation 5 konzola. Kad ti trgovac kaže: imamo PlayStation, ti ćeš pitati – a koji, imate Vitu, PlayStation TV, PlayStatio Now možda? PC tu uopće nije odvojena priča. Xbox je platforma koliko i Steam, a Steam je i za Linux i za Mac (koji nije PC) i dostupan je kao aplikacija na Androidu i iOS-u. To držanje “odakle je sve krenulo” je zastarjelo. Android nije isključivo platforma za mobitele, Google nije samo tražilica, Nintendo više nije firma koja proizvodi instant rižu. Stvari se mijenjaju, oblici stvari se mijenjaju, svijet nije statičan.

    • doctorsparta

      @Zoran Žalac, 17.06.2021 - 13:10

      Prema Dick Johnson-u gore izvornoj Copy/paste definiciji XBox nije ni platforma nego “brand”. “brand” može imat više platformi i/ili konzola. i baš suprotno prodavač je jako dobro upućen. Jer kupcu ne treba komplicirati. Prvo mu široko objasniš koje “brand” -ove imaš (nećeš mu citirati modele vešmašina, nego samo brendove na početku) a onda čekaš pod-pitanja. Tipa, a “imate onaj novi XBox” ili “imate XBox Series X”. Tako skužiš kakav je kupac. Tako da je XBox i Steam “brand” koji nudi platforme ili konzole ili neke usluge. Platforma je tehnički sustav koji nešto podržava ili pokreće. Abel recimo u sitoj rečenici kaže da je Xbox i platforma i brand što ne može biti. A PC nije vlasništvo branda Xboxa. Već samo dijele jednu uslugu Game pass. E game pass je platforma.

    • vragec25cro

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 13:22

      Xbox je brend platforme i igracih konzola u vlasništvu Microsofta,a pod Xboxovim brendom se prodaje XBOX game pass na pc i X clud na mobitelima.Steam je aplikacija koja radi na Microsoftovome i (Linux nisam siguran al valjda radi i tamo) koja služi kao digitalna trgovina i launcher igara,a u vlasništvu je od Gabea koji je vlasnik Valve-a.

    • Zoran Žalac

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 13:29

      Sad ga već pretjeruješ. Brend se koristi u poslovnom kontekstu. Coca Cola je brend, ali ne pijemo brend nego gazirano piće. Svatko tko je imalo upućen u gaming zna razlikovati uređaj od platforme. PlayStation je i brend i platforma, ali konzola je PlayStation 1-5, Vita i sve drugo. Konzola je Xbox Series X, One ili 360, platforma je Xbox.

    • doctorsparta

      @Zoran Žalac, 17.06.2021 - 13:52

      Ništa je ne pretjerujem. Sam Xbox za sebe kaže da je “brend” a ne platforma. Iz technopedije. Definicija platforme. “A platform is a group of technologies that are used as a base upon which other applications, processes or technologies are developed.” A brand je “The term brand refers to a business and marketing concept that helps people identify a particular company, product, or individual. ” A pod product spadaju platforme kao tehnički sustav. Zna valjda XBox šta je.

    • Dicksuckulla

      @Zoran Žalac, 17.06.2021 - 14:03

      Davor Suker je brend

    • Dick Johnson

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 13:53

      Pa dobro ajde dosta više, jel ti nije dosta bruke, samse dublje zakopavaš. Ljepo ti je od više ljudi objašnjeno kak stoje stvari.

    • doctorsparta

      @Dick Johnson, 17.06.2021 - 14:08

      Isitina. Ti si meni dao definiciju direkt od XBox-a koja kaže da sam upravu. Hvala 😉 Inače. Platforma kao skup tehnologija za izradu neke aplikacije i drugih tehnologija. Recimo platforma za izradu igara to bi bili recimo Unity (kao dev okruženje ne kao engine), Unreal engine itd. A ako si ikad radio u Unity-u port za konzole (isprike XBox platformu ejjj!) je tri klika mišem i podešavanje kontrola. Čak ni to, sama platforma sama definira najoptimalniji raspored kontrola za kontroler konzole. Eto ti te silne XBox “platforme”. Gotovo kad build igre spremaš spremaš je u format za određenu konzolu ili čak mobilnu igru. Platforma kao skup tehnologija to radi za tebe. A što XBox “platforma” radi za tebe, možeš li razviti igru na “XBox platformi”?

    • Zoran Žalac

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 14:46

      Možeš li ju razviti na naftnoj platformi?

    • doctorsparta

      @Zoran Žalac, 17.06.2021 - 15:56

      Mogu ako imam PC s Unityem na njoj ! 😉 Naftna plaforma sadržava niz tehnologija za vađenje i skladištenje, pazi sad, Nafte! Nebi čovjek nikad rekao. Unity kao SDK platforma za izradu igara, ima svoj Unity. engine, alate za inport i manipulaciju spriteovima i drugim assetima, tehnologijama za renderiranje, bejkanje animacija i portiranje na druge konzole i uređaje, za pazi ovo, izradu igara! Ili mogu igru za PC skinuti s Steama i onda ja kao igram XBox ekspluzivu razvijnu na XBox platformi! Moja Astra je razvijena na platformi Opel i slično.

    • Zoran Žalac

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 16:18

      Ovo je već bolno za čitati. Xbox ima svoj SDK kao i okruženje unutar kojega se distribuiraju Xbox igre za PC i konzole. Ako Microsoft to želi, može na PC-u imati ekskluzivu unutar Xbox ekosustava, kao što je npr. Minecraft Dungeons kojega nema na Steamu. Sve Microsoftu igre koriste Xbox Network bile one na Steamu ili Epicu, a Xbox Network je dio Xbox platforme.

    • doctorsparta

      @Zoran Žalac, 17.06.2021 - 16:37

      A u kojem se to SDK-u vrtio Bethesdin Creation Engine dok ih nije kupio XBox ? I da XBox KONZOLA ima svoj XDK njihov SDK za bolje iskorištavanje performansi KONZOLE a ne PC-a. Definicija XDK “The Xbox Development Kit (XDK) is a software development kit created by Microsoft used to write software for the Xbox gaming system (podcrtano Xbox gaming system).” I da, XDK je platforma za razoj igara za XBox konzolu, a ne XBox. XBox je i dalje brend pod kojim je XDK, kako kaže sam XBox za sebe. Platforma je skup alata za razvoj nečega i to upravo SDK okruženja jesu. Ostalo su usluge koje nudi Xbox kao brendirana tvrtka,.

    • Zoran Žalac

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 17:08

      … kakve to veze ima? Na čijem se SDK-u vrte Insomniacove igre? Engine u kojemu se igre rade mora koristiti softversko okruženje platforme na kojoj se nalaze. Ako igra izađe na Microsoft Store – unutar Game Passa na PC-u, koristi Xbox SDK. Ne pričamo ovdje o development kitovima Xbox konzole. Ne moraš mi citirati Wikipediju. Age of Empires igre nemaju veze s Xbox konzolom, ali su Xbox ekskluzive jer koriste Xbox platformu – kupi ih na Steamu i svejedno ćeš se morati prijaviti s računom za Xbox Live, kao što moraš i za Forzu i za sve druge Xbox Game Studios igre.

    • drpiga

      @Zoran Žalac, 17.06.2021 - 22:00

      E moj Zorane spustio te na svoju razinu i doktukao zbog iskustva pa onda i drugi put ulazi u raspravu sa takvim “osebujnim” osobama.

    • doctorsparta

      @Zoran Žalac, 17.06.2021 - 23:47

      Citiranje je tu da ne lupam napamet. Ok. Nema smisla više. Čak sam se i ja umorio a to puno kaže. Upravu si. Iako za mene i dalje ne postoji nešto zvano “XBox platforma”. Samo bi volio jednu referencu na “XBox platform” sa službene XBox stranice, wikipedije ili bilo čega. Hint: Nema je. Savjetujem da se uzme tečaj Unity-a. Dosta će toga onda biti jasnije, jer stvari jednostavno tako ne funkcioniraju.

    • doctorsparta

      @Zoran Žalac, 17.06.2021 - 16:47

      XBox = brand/tvrtka
      ————
      XDK = Platforma za razvoj igara za konzolu
      XBox Network = mrežna usluga (gotova samo ju se koristi, službena definicija – The Xbox network, formerly Xbox Live, is an online multiplayer gaming and digital media delivery —- service—-)
      Game pass = gaming pretplatnička usluga (gotova samo ju se koristi, doslovno piše – Xbox Game Pass is a video game subscription — service —)
      XBox Series X/S = igrače konzole (gotove samo ih se koristi)
      ili Xbox Cloud Gaming is Microsoft’s Xbox cloud gaming — service—. Nema nikakvih ekosustava platformi i slično.

    • Cros70

      @Zoran Žalac, 18.06.2021 - 12:29

      Daj mi objasni kako linux i mac nisu pc. Oboje su computer i oboje Personal. Ja to ne mogu da skopcam. Umjesto widowsa instaliram linux i najednom nemam vise pc. Nego je pc – publik computer. ??!;? Buljim u to marketing sranja kao tele u sarena vrata…

    • Zoran Žalac

      @Cros70, 18.06.2021 - 13:35

      Nisam rekao za linux, samo za Mac. Tu se zapravo vode brojne rasprave oko toga, ali bez obzira na istu primjenu razlike postoje jer Macovi nemaju sve odlike PC-a i obrnuto. Npr. na Macu najčešće ne možeš samostalno nadograditi memoriju kad si to zamisliš, kao što možeš na klasičnom računalu kojeg sam složiš, i sl.

    • abel

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 11:27

      Xbox nije vise konzola nego platforma tako da je xbox ekskluziva jer xbox brand kontrolira bethesdu i xbox studije

    • LetMeBeFrank

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 14:38

      Moze samo jedno kratko pitanje jer me vec duze vremena muci… Sto su to “ekspluzive”?

    • Goblin

      @LetMeBeFrank, 17.06.2021 - 15:21

      Mene još muči od neki dan kad je reko da se Xbox fanovi pojave brže od “herpesa”… da li je mislio na grčkog boga Hermesa? Moram znati!

    • doctorsparta

      @LetMeBeFrank, 17.06.2021 - 15:47

      Drago mi je da to pitaš. Ekspluziva je igra koja izlazi isključivo na jednom uređaju ili njegovim verzijama. Točka. Recimo TLOU. Samo i isključio PlayStation. Days Gone recimo više nije ekspluziva jer je izašao na PC. Prosto kao pasulj 😉

    • Dick Johnson

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 23:14

      Pošto su svi drugi u krivu a ti u pravu, koju god osobu na ulici pitaš jel TLOU Playstation ekskluziva, svi će jednoglasno potvrdit da nije, jer evo ja ju upravo ove milisekunde na PC-u igram. Hočeš probat ponovo s nekim drugim odgovorom?

    • Demon90

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 16:16

      Konzolaska xbox ekskluziva. PC ne spada pod konzole.

    • Sektallica

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 20:33

      Cuti cuti sparta ubicu te ja, znas li onu nasu stize bethesdaaaaaa?????

    • doctorsparta

      @Sektallica, 17.06.2021 - 23:40

      A ti si taj koji mi šalje prijetnje smrću u inbox? 🙂 Ajmo HCL govor mržnje, rješavajte to.

    • Zoran Zabac

      @doctorsparta, 17.06.2021 - 23:55

      Znaš koja je razlika između džabe i besplatno…ti se sad džabe besplatno raspravljaš ovdje sa Xbox agentima koji uporno pokušavaju 3. Konzolu po kvaliteti progurati kao 1. 🤗

    • ukek

      @Zoran Zabac, 18.06.2021 - 06:18

      Da da, reci ti njima svima Šonjo boi, samo jako 💪😂

    • tomekplejka89

      @Zoran Zabac, 19.06.2021 - 02:55

      Besplatno ides u skolu ali dzabe

  • Darcoolio

    17.06.2021 - 10:14

    Zašto bi se neko nekome izvinjavao zbog ekskluzive za neku konzolu?
    Neka se strpe, kad igra zgrne lovu onda će izaći sigurno i za PS, za godinu, dve ili tri.

    • blacklist0907

      @Darcoolio, 17.06.2021 - 10:38

      Ili ako igra ne zgrne lovu

    • Darcoolio

      @blacklist0907, 17.06.2021 - 10:48

      Sve opcije su otvorene, mada verujem da Bethesda ima day 1 zaradu na konto fanova.

    • Klepetan

      @blacklist0907, 17.06.2021 - 10:53

      Da, da kako ne…
      Tako ce i God of War doci na Xbox za koju godinu. Kako se ljudima tesko pomiriti da skoro sve nove Xbox ekskluzive nece doci na PS . I za razliku od Sony-a makar imate opciju da igrate te igrice na PC ili preko Cloud-a na nekom uredaju ako niste ljubitelj xbox konzole.

    • blacklist0907

      @Klepetan, 17.06.2021 - 22:18

      Ne treba doc na Xbox kad su prodali na plejki preko 10 milijuna kopija

    • abel

      @Darcoolio, 17.06.2021 - 11:30

      Tako ce i horizon zero dawn 2 doci na xbox, nintendo i game pass kad ne bude vise love. Jos uvjek ne mogu pomisliti kako je ljudima tesko prihvatiti da nece doci nece doci neka igra na PS konzolu🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

    • blacklist0907

      @abel, 17.06.2021 - 11:50

      Uvijek postoji šansa a i ako ne dode koga briga

    • Lazy

      @abel, 17.06.2021 - 12:53

      A bas, kao da fali igara pa ti treba sad Bethesda ako vec imas PS, fak it, ko dodje dodje ko ne ne…

    • Darcoolio

      @abel, 17.06.2021 - 16:06

      Ne mora, kad tad će izaći za PC, a kolikov remena imam teško da mogu i ovo aktuelno da završim za 2-3 godine.
      Uostalom, ako možre PS da ima ekskluzive, ne vidim ništa sporno zašto Xbox takođe ne bi imao.

  • Zoran Zabac

    17.06.2021 - 10:35

    Ovi iz Xboxa dobili (mozda) igru koja se (mozda) moze mjerit sa igrama koje sony pravi već 20 godina, i nisu mogli zadržat barem dozu samokontrole i ne podbadat nepotrebno drugu stranu izjava “mogu igrat na Xboxu ili PC”…oni da imaju igre kao Sony, oni bi se drugoj strani smijali svaki dan…

    • delight353

      @Zoran Zabac, 17.06.2021 - 10:40

      Here we go again… 😐

    • Timmy20

      @delight353, 17.06.2021 - 12:49

      Potvrđeno je da su Pony fenbojsi teži sektaši nego vlasnici najbolje marke automobila na svijetu – BMW, popularno “benve”.

    • tomekplejka89

      @Timmy20, 18.06.2021 - 08:43

      Ovi sto voze Hondu su najgori…Honda ovo Honda ono

    • RickBarry

      @tomekplejka89, 18.06.2021 - 14:37

      Bili su dok se nisu pojavili Tesla virgini.

    • Goblin

      @Zoran Zabac, 17.06.2021 - 10:42

      Microsoft prigrlio tezu Sonyevaca “sVe tO moGu iGraT i na pC-u” i sad kmečite nad izgubljenom mantrom koju ste ponavljali kao papagaji.

    • _Someone_

      @Zoran Zabac, 17.06.2021 - 10:43

      Gdje ti vidis podbadanje u ovoj izjavi?

    • The_Miks

      @_Someone_, 17.06.2021 - 11:33

      U tome sta izjava dolazi iz microsofta a ne svemoguceg sonya

    • abel

      @Zoran Zabac, 17.06.2021 - 11:34

      Jedini ljudi koji ti se smiju sada smo mi. Fanbojaš ovdje za PS i toliko se brineš o XBOXu da ni nevidiš šta ti SONY radi (70$ igre, nema SSD, nema smart delivery, i ostale stvari). Toliko voliš PS a najmanje pričaš o toj platformi. Mrziš XBOX a najviše pričaš o njemu. Ma ne ovo je potpuno novi level mozga

    • ImeiPrezime

      @abel, 17.06.2021 - 11:43

      Pusti idiota. Ako stvarno voli Ps onda bi mu trebalo bit u interesu da je xbox sto je moguce bolja konkurencija jer su svi u profitu.

    • Rvatina22

      @ImeiPrezime, 21.06.2021 - 14:56

      Ali on ne razmišlja tako. Očito ima dječiji način razmišljanja jer mu je samo bitno da uspjeh ide onoj platformi za koju se zalijepio a sve druge su čiste kopije i zlo

    • Cipelcug

      @abel, 17.06.2021 - 14:51

      Ne znam tko je rekao da su hateri ustvari najveći fanovi jer pomno prate svaki korak i odluku firme/marke/itd. koju ne podnose.

    • blacklist0907

      @abel, 17.06.2021 - 15:18

      Nema ssd?

    • ukek

      @Zoran Zabac, 17.06.2021 - 11:41

      Kmecanje kao zivotni poziv.

    • Zoran Zabac

      @ukek, 17.06.2021 - 11:49

      Xbox fanbojsi napadaju 3,2,1… 🐑🐑🐑🐑🐑

    • A vi kakote

      @Zoran Zabac, 17.06.2021 - 12:15

      Takvi kao ti su najbolji marketing za konkurentnu konzolu hahahah ps community je dosao na razinu retardacije

    • FenBoiii

      @Zoran Zabac, 17.06.2021 - 12:51

      ma pusti njih zoki bajo moj.. oni ne kuze da ps5 ima taj njaaaki brzi disk bajo moj.

    • delight353

      @Zoran Zabac, 17.06.2021 - 15:49

      U svakom slucaju, najbolji si trol na portalu! To kako ti znas zaflejmat ekipu oko ovakve teme je cisto zlato. Predlazem redakciji da svaki mjesec napravi anketu “Najbolji trol mjeseca”. Pobjedniku, ako vec ne mozemo uzivo, onda kroz virtualnu ikonicu dijelimo pljuske.

    • LetMeBeFrank

      @Zoran Zabac, 17.06.2021 - 14:46

      “oni bi se drugoj strani smijali svaki dan”… Za razliku od pristojnih, zadovoljnih sobom i odmjerenih Sony kultista koji nikad ne bi maltretirali sve oko sebe mantrom oko ekskluziva i svoje svete plasticne kutije, ne? Ti koji ti se javljaju nisu Xbox fanboyi nego si ti, po obicaju, licemjer.

    • Sektallica

      @LetMeBeFrank, 17.06.2021 - 21:13
    • LetMeBeFrank

      @Sektallica, 17.06.2021 - 21:21

      Take-two didn’t get the memo.

  • mg

    17.06.2021 - 10:43

    Ispričaj se ti sebi:)

  • SanKa

    17.06.2021 - 10:58

    nitko nema nis od tvoje isprike, a i to nije nesto za ispricavanje. ak igra bude valjala, posudim od frenda konzolu na mj dana i cao

    • Lazy

      @SanKa, 17.06.2021 - 12:54

      Pa tooo!

  • Goblin

    17.06.2021 - 11:01

    Kakvo ispričavanje, trebao je kao onaj iz Blizzarda raširit ruke i reći “do you guys not have PC-s???”

    • A vi kakote

      @Goblin, 17.06.2021 - 12:17

      Doslovno, sjecam se kad su pitali kad ce spiderman doc na x, insomaniac odgovorio “never.”
      Znaci o cemu pricamo, seljaci developeri seljaci community.

  • mg

    17.06.2021 - 11:03

    Pitanje: koliko uopće konzolaše privlače igre na duge staze?:)

    • Zoran Žalac

      @mg, 17.06.2021 - 11:21

      Zar nisi čuo? Osam godina stari GTA 5 stiže na PS5 i XSX/S.

    • mg

      @Zoran Žalac, 17.06.2021 - 11:51

      GTA 5 je započejo na konzolama. Fallout,Skyrim i uskoro Skyrim u svemiru, takve igre su stvorene za igranje na PC-u.:)

    • blacklist0907

      @mg, 17.06.2021 - 11:24

      Isto ko i sve druge samo kaj je malo takvih igara

  • ffranz13

    17.06.2021 - 11:27

    Imam Xbox SX koji sam platio 2200 kn i odlična je konzolica za FHD gaming. Imam PS5 za njihove ekskluzive i solidan PC tako da meni ne smetaju te eksluzivnosti i najviše od svega mrzim konzolaške ratove. Konkurencija je dobra jer to znači više dobrih igara i nadam se jeftinijih. Muka mi je više od ovih Što brane neku korporaciju kao da su plačeni sa njihove strane. Zbog takvih likova niti ne čitam više komentare jer nekada je ovdje bila baš dobra ekipa koju više ne vidim ali valjda sam ja ostario.

    • marko1106

      @ffranz13, 17.06.2021 - 11:43

      Postalo napucavanje tko više zarađuje. Ali to je ta eksluzivnost napravila, prvenstveno Sony i rekao bih malo i nintendo. Volio bih kad ne bi bilo eksluzivnosti uopce ali teško. Kako je krenilo još malo cemo igru kreniti na jednoj platformi a dlc-ove igrati na drugoj. Nama gameri ma ništa dobro nece donjeti.

    • delight353

      @ffranz13, 17.06.2021 - 15:53

      Samo sto, nazalost, ta konkurentnost nije donijela nize cijene igara… Ekskluzivnost igara, po meni, nikako nije dobra. Radije bih vidio da se hvale mogucnoscu svojih platformi.

    • vragec25cro

      @delight353, 17.06.2021 - 19:45

      Kako nije?Recimo gamepass platiš 13€ i imaš hrpu igara,a za cijenu od 156€ godišnje(kolko su dvije igre)imaš hrpu igara,day one igre i novihe i starije igre,btw remasteri su free na pretplati.

    • delight353

      @vragec25cro, 17.06.2021 - 21:09

      Istina. Ali nisu sve igre dostupne na pretplatnickim servisima, a i napisao sam to u kontekstu ciste kupovine.

    • vragec25cro

      @delight353, 18.06.2021 - 06:36

      Zavisi jel želiš igru day one ili par mjeseci kasnije,a za to najeftniji pc s Humble bundle i sličnim trgovinama iako ja preorder Cp2077 platio 60€,a Valhala stara 2 mjeseca 55€ za konzolu.Tako da baš ne bih rekao da nisu jeftinije igre.Sve ovisi o platformi na kojoj igraš.

  • johnnykravitz

    17.06.2021 - 11:34

    nemam nikakvog hypa za ovu igru. recenzije ocu crno na bijelo prije nego kaj kupim lol

    • abel

      @johnnykravitz, 17.06.2021 - 11:43

      Rekao je Todd da je skyrim u svemiru sad kaki on pogled ima sa njegove strane i kavi pogled mi imamo je skroz drugacije. Ako te vise zanima mozes ici na youtube i viditi concept art bas ljepo izgledaju slike

    • blacklist0907

      @abel, 17.06.2021 - 11:51

      Rekao je todd da ce fallout 76 imat 16 puta više detalja pa je imao 16 puta više bugova..njemu i Poljacima ne vjerujem više

    • abel

      @blacklist0907, 17.06.2021 - 14:11

      A mene boli za tvoj komentar i vjeruj u šta god hočeš

  • abel

    17.06.2021 - 11:37

    Zašto se ispričava? To je sve biznis i ako fanboyi se ubijaju za neku plastiku to nije njegov problem. Ako fanboyi ne shvataju da je sve ovo biznis i da ni jednu kompaniju ne zanima dali si ti mrtav ili imaš rak.

    • pleto

      @abel, 17.06.2021 - 14:02

      Pa da vidimo da jedan fanboj uživa što neki ljudi neće moći zaigrati neku igru a baš smo neki dan komentirali kako su jadni ti koji se vesele što drugi nešto ne mogu igrati.

  • Dick Johnson

    17.06.2021 - 11:46

    Nema potrebe za isprikom, doslvno se može igrat di želiš. Konzola, PC, streaming, sve je pokriveno.

  • Cro_echo88

    17.06.2021 - 12:18

    Ne kuzim forsiranje tih ekskluzivnosti kad je ionako najveca zarada od softvera a ne hardvera, ali dobro svi imaju svoje konje za trku, cekamo sad odgovor sonya. Jaka konkurencija je uvijek dobra za svih

  • mr. metallion stallion

    17.06.2021 - 12:20

    hebote , uzeo gomilu novca od Sonya….a nakraju starfield je xbox exluziva ha ponyiji to
    je tek početak…samo ps5 ponyiji i dalje vi ćekajte bit ce još dobrih igara za xbox sx.
    kao ispričao se ps5 fanovima a novac je i dalje njegov …ha ha ha ?

  • r3voken

    17.06.2021 - 12:46

    Ne kužim čemu napad komentarima što SF neće doći na PlayStation? Ipak je Bethesda sada u vlasništvu Xboxa. Xbox korisnici dosada nisu mogli igrati PS ekskluzive i na to se nisu bunili, a sada kad ne mogu igrati Xbox ekskluzive odmah u plač. Ovo kažem kao PS korisnik.

    • Goblin

      @r3voken, 17.06.2021 - 12:58

      A gle ako nisi upućen, najnovija konstrukcija koju su smućkali u kotlu svojih suza je da “bethesda i Xbox nemaju povijesnu povezanost do stoljeća 7.” kao primjerice Sony sa… a ne znam npr. Insomniac games, kojeg je kupio… davne 2019. … i koji je… radio Sunset overdrive za Microsoft 😮

    • The_Miks

      @Goblin, 17.06.2021 - 13:07

      top komentar

    • r3voken

      @Goblin, 17.06.2021 - 14:34

      Dobro u pravu si, to stoji, ali opet… Ako su od kupnje Bethesde najavili kako će igre sad bit više manje ekskluzive za njihovu platformu čemu čuđenje i napadi

    • LetMeBeFrank

      @r3voken, 17.06.2021 - 14:59

      Zato sto je stav “exclusivity good, but only on my platform of choice”.

    • Lazy

      @LetMeBeFrank, 17.06.2021 - 18:10

      Sve neki cudni ljudi danas, osobno a i ekipa mi, ne dozivljavamo box konzolu uopce, ne zbog tog da smo fanboyi (tesko i biti u ovim godinama😅) neg jednostavno poradi cinjenice da smo odrasli na raznim racunalima uz potporu kojekakvih konzola, znaci PC first pa onda konzola, a danas, hvala boxu na “ludoj” strategiji, sve sto ima na box konzoli ima i na PC(pobjeda), stoga nabavim PS i ako Bog da koji Nintendo i pici, a ne ko prije daj Ps, daj Box, pa ko ce to sve isfinancirati jbte, kazem dobro je sto mi “gameri” moramo kupovati jednu konzolu manje, ako ne i odlicno💪💪💪

    • LetMeBeFrank

      @Lazy, 17.06.2021 - 19:03

      Slazem se. Ja sam opcenito protiv ekskluziviteta jer bi bilo najbolje da svatko igra sto zeli na platformi koju preferira. Na taj nacin bi dobili i bolji hardware i funkcionalnost jer se kompanije ne bi mogle oslonit na puko zakljucavanje softwarea. Uopce nije problem u preferencama i misljenjima nego u manjini koja drugima soli pamet i ne da im mira s forsiranjem svog izbora. Slazem se da je ovo za PC super stvar. Ovako cu barem moc odigrat Starfield. Da su se one glasine o ekskluzivnosti sa Sonyjem obistinile, ne bi bilo nista od toga.

  • vragec25cro

    17.06.2021 - 13:28

    Šta nema nekih vijesti od Sonya ili sve odgođene do sljedeče godine?Jer ovo kolko je zabavno več je malo i naporno na svakom članku o Microsoftu i njihovom vlasništvu kmečanje određene grupe ljudi koji su prvi zagovovarali i hvalili takak sistem s eskluzivama.Meni bi najdraže bilo da nema uopče eskluziva,uzeo bih si dobar pc i igrao sve,a ovako moram Xbox i pokraj Ps5(kad dođu neke meni zanimljive igre) i još pokraj neki solidni pc.

    • Lazy

      @vragec25cro, 17.06.2021 - 18:11

      🙏👏👏👏

  • lordvader

    17.06.2021 - 15:45

    sta njemu ima biti zao sta to nece doc na play station?! oni imaju brdo eksuziva,pa sta ovi sta imaju x box i pc,poludit….smijsno 😉

  • glist

    17.06.2021 - 17:45

    A gle da dolazi na PS5 uzeo bi day one… Neću sastavljati novi komp niti kupovati Xbox radi toga, tako da ne žele uzeti mojih 500 kuna… Ako neće, neće

  • zlakob

    17.06.2021 - 18:46

    doktor sparta na aparatima

  • Oldschoolgamer

    17.06.2021 - 20:54

    Koga briga za betesdina bugovita sranja.

    • abel

      @Oldschoolgamer, 17.06.2021 - 21:21

      PS fanboy se naljutio

  • MightyAloy

    17.06.2021 - 20:54

    Ja recimo uopće nisam ljut jer Bethesda nema odlične igre odnosno kao developer ih nisu sposobni napraviti pa smatram da puno ne gubim. Gledano u ulozi izdavača, igre kao što su Doom, Dishonored ili Wolfenstein mi nisu interesantne. Nešto kao Pray bi eventualno povremeno odigrao. Bethesda je kupljena da štanca igre za Game Pass tako da sumnjam da će tu biti vrhunskih naslova, barem ne onih koji bi mene interesirali. Jednostavno nemam vremena za prosječnost i žanrove koji mi nisu napeti.

    • delight353

      @MightyAloy, 17.06.2021 - 21:15

      Bethesda nema odlicne igre??? D fak???!!! Morrowind, Oblivion, Skyrim, Fallout 3 i 4… Cekaj! A to si ti Močni Aloju! E jbg… Da mogu, izbrisao bih svoj komentar.

    • abel

      @MightyAloy, 17.06.2021 - 21:20

      Rekao si Bethesda nema odlične igre🤣🤣🤣 nemožeš reči veču glupoat nego to. Skyrim je jedna između najboljih RPG igara i bila je proglašena za GOTY samo mene to ne zanima koja igra je GOTY. Vidimo da si ljut što nečeš dobiti bethestu ali evo imas vise nacina kako igrati. MOBILE, PC, XBOX slobodno dođi ali onako i onako češ biti jednom na game pass

    • blacklist0907

      @abel, 17.06.2021 - 22:31

      Moje mišljenje (nemoj se ljutit)koje sam imao i prije nego se Bethesda pridružila Microsoftu da im je pala kvaliteta tamo negdje u vrijeme fallouta 3 jer mi četvorka nije bila napeta natjerao sam se da ju završim dok sam Skyrim igrao stotine sati a da ne pričam i sve fallout igre… iskreno se nadam da će starfield bit top topova i tes6 također ali sam se u zadnje vrijeme razocarao u neke developere tipa CDPR kaj je napravio sa cyberpunkom i Rockstar sa red dead online tak da treba bit extra oprezan vjerujući Bethesdi

    • tomekplejka89

      @MightyAloy, 18.06.2021 - 08:54

      Nemoj se drogirati vidis da ti skodi

  • AnteNoNo

    17.06.2021 - 22:14

    Koji klikbejt yikes, naslov “potpredsjednik ispričao zašto je igra ekskluziva” a u članku ništa o tome… haha

    • djosic85

      @AnteNoNo, 18.06.2021 - 09:49

      Nisi dobro pročitao naslov

  • Skycan

    18.06.2021 - 17:15

    Dali se PS ispričava radi svojih ekskluziva?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?