HCL.HR

The Alters je igra u kojoj se blizanci stvaraju “kloniranjem”

Zoran Žalac 13.06.2022.   •   2 komentara


11 bit Studios najavio je svoju sljedeću igru zvanu The Alters, priču o tipu koji kreira alternativne verzije sebe kako bi preživio na usamljenom planetu.

Poljski tim 11 bit Studios trenutno razvija Frostpunk 2, ali već dvije godine paralelno rade i na potpuno novom projektu kojega su sada najavili pod nazivom The Alters. Radi se tu o SF avanturi s psihološkim i filozofskim slojevima, gdje ćemo vidjeti što bi se dogodilo da možemo utjeloviti alternativne verzije sebe prema različitim odlukama koje smo donijeli tijekom života.

Priča je to o Janu Dolskom, astronautu koji se prijavi za riskantnu misiju skupljanja rijetkog elementa zvanog Rapidium. Misija mu krene po zlu, brod mu se sruši i Jan je prisiljen preživjeti sam na stranom planetu. No, brzo otkriva kako Rapidium ima moć kreiranja alternativnih verzija organskih tvari, tako da on ne mora biti sam jer može stvoriti vlastite klonove.

Osim što to nisu klasični klonovi – svaka nova instanca Jana je drugačija verzija prema drugačijim odlukama koje je mogao donijeti ranije u svom životu. Svaki “klon” tako ima drugačiju osobnost, stavove, vještine i sl. I nije zagarantirano da će se svaki klon slagati sa svojim tvorcem.

11 bit Studios kaže da će nas ova igra natjerati na duboka razmišljanja, slično kao i This War of Mine te Frostpunk. Za sada je najavljena za PC platformu, bez datuma izlaska.

Komentari (2)

  • hexagram

    13.06.2022 - 11:59

    nešto kao Multiplicity iz 1996e

  • culinap

    14.06.2022 - 14:11

    Zanimljiv koncept bas me zanima kako ce to ispast.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?