HCL.HR

The Outer Worlds osvojio nagradu za najbolji scenarij

Lovro Maroševac 02.06.2020.   •   12 komentara


Iako je glavni favorit bio Disco Elysium, naslov studija Obsidian Entertainment uspio je osvojiti nagradu koja se od 2019. godine dodjeljuje videoigrama.

The Outer Worlds je igra tvoraca Fallout: New Vegas koja je po svojem izlasku dobila vrlo pozitivne kritike. Odlična priča, zanimljivi likovi i vizualni detalji samo su neki od elemenata koji kod ovog naslova daju vrlo dobro iskustvo igranja. Upravo zbog narativnog sadržaja ne čudi da je The Outer Worlds bio nominiran u kategoriji naracije za BAFTA nagrade.

Tamo nije došao do željenog trijumfa, no zato je osvojio Nebula Award za najbolji scenarij u igri iz 2019. godine. Ovu nagradu dodjeljuje SWFA, neprofitna organizacija američkih pisaca znanstvene fantastike i fantazije. Naslov Obsidian Entertainmenta izašao je kao pobjednik u vrlo jakoj kategoriji Disco Elysiuma, Outer Wildsa, The Magician’s Workshopa i Fate Accessibility Toolkita.

Glavni favorit je dakako bio Disco Elysium i upravo su svi mislili kako će on odnijeti pobjedu. No organizacija je bila drugačijeg mišljenja i nagradu dodijelila gospodi iz Obsidiana. Inače, SWFA je prvenstveno bila namijenjena samo za knjige, a ubrzo se proširila na filmove i serije. Videoigre su dobile svoju kategoriju prošle godine, a prvi pobjednik je bio, ne biste vjerovali, interaktivni film – Black Mirror: Bandersnatch.

Označeno sa: , ,

Komentari (12)

  • Zoran Žalac

    02.06.2020 - 14:21

    Žiri: znači biramo između igre koja filozofira o komunizmu i dolazi iz bišve komunističke zemlje, te igre koja ismijava kapitalizam, ali iz naše američke perspektive? Dobro, trebamo li još išta raspraviti?

  • personauser

    02.06.2020 - 14:41

    Odigras igru putem XGP na PC za 1 USD

  • Petar Marjolovic

    02.06.2020 - 15:14

    Zasto čekaš ako ima na EGS-u?

    • Dick Johnson

      @Petar Marjolovic, 02.06.2020 - 15:18

      Iz očitih razloga.

    • Petar Marjolovic

      @Petar Marjolovic, 02.06.2020 - 22:35

      A ne znam meni to nije bitno ukoliko moram čekati da dođe na steam. Ako ima na oba launchera radije uzmem na steamu ali mislim da ne vrijedi čekat 1 god da bi sve “imao na jednom mjestu”.

  • SonOfZeus

    02.06.2020 - 15:52

    OW iako sam ga presao – me blago razocarao. Morao sam se prisiliti da ga zavrsim, nit sam se sa likovima povezao niti sa pricom. Igra nije losa, ali joj fali nesto.

    • ashstash

      @SonOfZeus, 02.06.2020 - 15:58

      fali joj još 60sati, eto sta joj fali…

    • Lovac

      @ashstash, 02.06.2020 - 16:45

      Ma kakvi, objesio bi se da još 60 sati moram rješavati fetcheve 😀 Igra nije AAA. Jako je dobra međutim ima dijelova gdje doslovno 10x gore-dolje po jednoj mapi ideš rješavati užasno generične questove. Baš što veli sin od Zeusa, nema “X” faktor. Nisam ni očekivao novi Mass Effect s primjesom Fallouta jer su i sami rekli da igra ima nekoliko hubova i da je kraća/manjeg budgeta. Onako 7-8/10. Bez izraženih mana osim spomenute povremene repetitivnosti, al isto tako nije da nešto bliješti osim po samoj ideji parodije kapitalizma. No tu opet nisu išli dovoljno daleko i hrabro, pogotovo u odnosu na trailere. Suborci isto, teški prosjek, toliko su dobri da sam zapamtio ime od ni jednog, a rješavao sve companion questove koji su opet bili prosjek. Nije da nisam uživao, ali sam si prije igranja složio mindset da ova igra neće biti čudo i baš zato mi je sjela takva kakva je bila. A kako je nagrada išla njima pored Disco Elysiuma i to po pitanju scenarija, neće mi bit jasno nikad.

    • SonOfZeus

      @Lovac, 02.06.2020 - 17:32

      Upravo to, sve si rekao sto sam mislio prvim komentarom. Takoder rijesio sve companion questove i faction questove… Ali meh, previse backtrackinga i malo dosadnjikav svijet. I lore mi je nekako slab.

    • Zoran Žalac

      @SonOfZeus, 02.06.2020 - 17:35

      Ni meni nije bila baš nešto. Odustao pred kraj.

    • drazensi

      @SonOfZeus, 02.06.2020 - 22:23

      Pa po pitanju gameplaya je bila dobra. Po pitanju izgleda onako, tak, tak, ali nije problem. Problem je da je prica teski prosjek, likovi nezanimljivi i zesce nepamtljiva igra. Nemam blage veze zasto sam je prosao uopce. Tjerao se. To tesko budzet moze popraviti.

    • Lovac

      @drazensi, 03.06.2020 - 00:36

      Igra je doživjela “bolje od očekivanog” uspjeh prije svega jer je Bethesda sve da oprostite usrala s Fallout 76, a oni su onda ubacili onaj zakon trailer u kojem je pisalo “From the original creators of Fallout and the developers of Fallout: New Vegas” te iskoristili flop. Međutim, na tome nije bilo 100% predanosti (govorim i o ljudima, ne samo lovi). Cilj je bio zainteresirati, pa ako dobro prođe, napraviti bolji nastavak. Mislim da zaslužuje, ali neka polove pokojeg BioWare bjegunca da im napiše likove/priču što je zapravo tužno jer Obsidian. Oh well… Uglavnom dobro, ali nije opravdalo hype kad pogledamo TKO je na igri radio.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?