HCL.HR

Tvorci Gothica najavili mračni SF naslov ELEX 2

Zoran Žalac 15.06.2021.   •   6 komentara


Sjećate li se Elexa, RPG naslova tvoraca Gothica i Risena? Dobit će svoj nastavak već ove godine, premda to vjerojatno nitko nije tražio.

Nakon razvoda sa serijalom Gothic, njemački je tim Piranha Bytes napravio Risen i potom se 2017. bacio na potpuno novi projekt zvan Elex. Bila je to igra koja je htjela biti sve i svašta te je u konačnici bila prosječna baš u svemu. No, možda joj se nastavak uspije izdići iz kategorije srednje žalosti.

Elex 2 najavljen je za PC i sve aktualne PlayStation te Xbox konzole, a navodno stiže već ove godine. Nastavit će priču o heroju Jaxu i njegovom svijetu Magalanu koji je nakon prve igre nekoliko godina živio mirno, ali na obzoru se pojavljuje nova prijetnja. Jaxu otmu sina i on mora ujediniti različite grupe Magalana da bi porazio okupatore.

Čini se kako Elex 2 ne obećava ništa posebno izvan već prokuhane formule Piranha Bytesa. Očekujte tako veliku mapu po kojoj će se ovoga puta moći letjeti teživući svijet pun likova koji pamte ono što ste vi napravili i svi su potrošna roba tako da nema besmrtnih davatelja zadataka. Spominje se masovno unaprjeđen sustav kontrola naspram originalne igre i to je manje-više to.

Zapravo, novost je i to da je na glazbi za igru radio Jonathan Davies iz benda Korn.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • djosic85

    15.06.2021 - 16:49

    Korn glazba… Znači bit će neko žestoko napucavanje, ne vidim u kakvom drugom žanru bi takva glazba odgovarala

  • Apocalypse4987

    15.06.2021 - 16:54

    Igra sam prvi Elex, odlicna igra al previse ambiciozna i preogromna. Valjda će u drugom dijelu smanjit malo apetit i fokusirat se na bitnije stvari. Igrin svijet je prezanimljiv i mogu dosta toga napravit u njemu

  • marko1106

    15.06.2021 - 17:46

    Trenutno na laptopu igram Elex. Igra odlicna naravno sa nedostatcima. Bila bi daleko pri vrhu samo da imaju fluidniji gameplay tj vecinom na borbu mislim a po clanku bi rekao da im je to prioritet u nastavku. Bas sam razmisljao dok sam igrao kako bi igra bila savršena samo da je borba bolje napravljena i kontrole

  • Sinek

    15.06.2021 - 21:52

    kliknuo samo da ovo komentiram

  • zaclee

    16.06.2021 - 11:07

    Ja znam da nije lako napravit igre ali da izbacuju poluproizvode to mi nije jasno,Click4Gameplay zove se lik pogledaj mu klipove na youtoubu i subscrise se lik govori kako bi trebao izgledat savrsen rpg(pratim ga vec dugo vremena)

  • Sektallica

    16.06.2021 - 14:15

    Da je takav kriticki standard kakav ima prema elex-u zoran imao pri ocjenjivanju tlou 2 gdje bi mu kraj bio….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?