HCL.HR

Twin Mirror obećava filmsko iskustvo koje će nadmašiti Life is Strange

Hrvoje Smoljić 10.07.2020.   •   6 komentara


Dontnodova avantura Twin Mirror, godinu dana nakon posljednjeg prikaza izgleda kao mnogo ispoliranije iskustvo na razini dobrog mystery triler filma.

Prije nekoliko dana smo imali prilike vidjeti što se događa s Dontnodovom nadolazećom igrom Twin Mirror. Za one koji nisu čuli za Dontnod Entertainment, vjerojatno su čuli za njihove igre Life is Strange ili Vampyr. Sam Twin Mirror napravljen je više po uzoru na Life is Strange budući kako se radi o avanturi u čijem je fokusu priča na koju igrač svojim odlukama može utjecati.

Dosta je vremena prošlo od igrinog posljednjeg prikaza, a od tada se ona značajno promijenila. Primarno, igra više neće postepeno izlaziti u epizodnom formatu nego ćemo odmah dobiti puno iskustvo. Iako su neki segmenti priče i određene mehanike ostale iste, igra izgleda drastično bolje i zrelije u odnosu na demo prikazan na Gamescomu 2018. godine.

Gdje je tada igra izgledala gotovo kao sredjoškolski uradak, stvari su sada mnogo ozbiljnije. Prije svega, igra se, uz određene izuzetke, trudi biti što je više moguće ukorijenjena u današnju realnost. U tom smislu, ona u potpunosti cilja na donošenje interaktivnog filmskog iskustva igraču. Glasovna gluma je sada na razini pravog filma, a igra i grafički puca na realizam gdje se posebno ističe izuzetno atmosferično osvjetljenje.

Čitava se priča vrti oko bivšeg novinara imena Sam Higgs koji se na samom početku igre vraća u rodni grad na sprovod svog najboljeg prijatelja. Sam je narator vlastite priče i u tijeku igre komentira predmete, ljude i okolinu kako bi ih igraču zornije dočarao. Čitava stvar uvelike podsjeća na Alan Wakea koji je svojevremeno koristio sličan stil naracije. Na putu na sprovod, Sam odlučuje svratiti na osmatračnicu koja gleda na njegov rodni grad. Tamo Twin Mirror otkriva kako i on, kao i većina Dontnodovih igara, kao temelj gameplaya ima dozu natprirodnog.

U ovom se slučaju radi o Samovoj sposobnosti odlaska u vizalno atraktivan “Mind Palace” u kojem se može prošetati kroz događaje iz svoje prošlosti. Igra navedeno koristi kao narativni, ali i pomoćni alat za rješavanje zagonetki kao i donošenje odluka u tijeku igrine priče.

Kako sve natprirodno ne bi ostalo na tome, Sama prati i misteriozni dvojnik koji je samo njemu vidljiv, a koji je uvijek spreman ponuditi svoje mišljenje na važnim prekretnicama u priči. Već sam prolog igre daje do znanja kako će igra biti ispunjena malenim odlukama koji će utjecati na odnose između relevantnih likova, ali i velikim odlukama koje mogu u potpunosti promijeniti tijek igre.

Dontnod s Twin Mirrorom definitivno puca na nešto zreliju publiku budući da se priča i likovi čine značajno dubljim nego u svim njihovim prethodnim uradcima. Čini se kako će ovo biti prava poslastica za ljubitelje dobrog mystery trilera, a obradovat će nas već do kraja ove godine.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • OldNewCrqzyUser

    11.07.2020 - 06:58

    obećavao je i quantum break 🤣😂🤣😂

    • delight353

      @OldNewCrqzyUser, 11.07.2020 - 09:36

      Ne znam, ali QB je super igra koja, ako se ne varam, nema nikakve veze sa ovim studiom.

    • funky0308

      @OldNewCrqzyUser, 11.07.2020 - 10:18

      Bas vuce na QB, Control i slicne igre. Jucer sam bas vidio YpuTube najavu i na prvu sam pomislio da je Remedy u pitanju.. 🙂 . BTW, Control mi je bila poprilicno dobra igra, pogotovo nakon dodavanja DLSSa nakon cega je igra konacno postala dovoljno dobro optimizirana da se igra kako treba ali QB mi nikako nije sjeo i nikada ga nisam odigrao do kraja..

  • mili1985

    11.07.2020 - 08:30

    Priča zvuči zanimljiva. Volim takve Twin Peaksične priče.

  • Fenner

    11.07.2020 - 09:28

    Da, izgleda zanimljivo.

  • Holysheat666

    12.07.2020 - 18:41

    Nek bude izbor pravi, ne fejk ko u telitale .. i ok

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?