HCL.HR

U Activisionu kažu da Call of Duty majice nisu namijenjene za djecu

Zoran Žalac 11.10.2018.   •   10 komentara   •   Zanimljivosti


Activision je nedavno dogovorio licenciranu liniju odjeće za svoj Call of Duty: Black Ops 4, no istovremeno se ogradio od neslužbenih materijala koji su namijenjeni djeci.

Call of Duty je kao brend prisutan u obliku raznih materijala, od termosica do privjesaka za ključeve. Nismo još vidjeli Call of Duty četkice za zube, ali i to će se pojaviti kad-tad. Do tada, među najpopularnijim CoD sadržajima jesu odjevni predmeti. No, u toj kategoriji treba povući crtu između licenciranog i nelicenciranog sadržaja.

Za Black Ops 4 licencirana odjeća i obuća pripada Supra Footwearu, odnosno liniji Blackout u sklopu koje su tenisice, majica dugih rukava te majica s kapuljačom. U Activisionu naglašavaju kako je licencirana odjeća i obuća namijenjena samo starijim fanovima CoD-a, iako prodavač ne može postaviti dobnu granicu za prodaju odjeće ili obuće.

Razlog zašto Activision naglašava tu svoju politiku jest taj što se u prodaji nalazi i hrpa odjeće koja nosi oznake Call of Duty igara, ali nije službeno odobrena od samog Activisiona. Primjerice, u prodaji se tako mogu naći Call of Duty majice za djecu u dobi od sedam godina. Slično je i s igračkama s kojima se još više eksploatira rupa u sustavu – to da se djeci promovira franšiza namijenjena punoljetnim osobama, a nitko za to ne odgovara.

Iz Activisiona kažu da je to posljedica uspjeha.

“Call of Duty je broj jedan u svijetu videoigara već devet godina za redom. S takvim uspjehom teško je spriječiti ovakve situacije. To je prirodna posljedica uspjeha.”

Komentari (10)

  • siblyx

    11.10.2018 - 10:58

    Haha, a primarna target grupa za serijal su im baš primarno djeca. Oh, the irony 😀

    • Zoran Žalac

      @siblyx, 11.10.2018 - 11:28

      Tako je to kad si svjestan istine, ali se svejedno moraš praviti bedast.

    • phoda2

      @Zoran Žalac, 11.10.2018 - 15:50

      btw. dali ste možda u nekom trenutku razmišljali o HCL majicama ? takva nekakva crne boje sa tim narančastim HCL logom bi bila prva liga ?

    • Jovan Beara

      @phoda2, 11.10.2018 - 23:24

      istina

    • Zoran Žalac

      @phoda2, 12.10.2018 - 10:55

      Nekoć, da. Kad mi logo još nije djelovao outdated.

  • IloveCRO

    11.10.2018 - 10:59

    Vidis dobre ideje Zorane, bacimo se u proizvodnju cetkica za zube Call of Duty. Cetkice same ce biti postavljene tako da ce pisati CoD na samim cetkicama za zube i prodat cemo foru da su strucnjaci utvrdili nakon opseznog istrazivanja da je takav sastav i raspored cetkica najbolji za zube i desni dok ce sa straznje strane biti ono za jezik gdje ce pisati rimski broj 4 (IIII) ?. Naravno, sama drska ce dolaziti sa vise potpisanih likova gdje su legendarni Price, Soap, Ghost i ostatak ekipe. Kupnjom najskupljeg bundle-a dobivaju ekskluzivni kod koji mogu iskoristiti u samoj igri gdje se otkljucava lik kojeg imaju na cetkici a i ulaze u nagradnu igru gdje ce troje sretnih dobitnika besplatno otputovati na neke od povijesnih lokacija iz samog serijala. Glavna nagrada je ipak putovanje u svemir iz Infinity Warfarea.
    Razmisli, jebes HCL, tu para lezi ?

    • mili1985

      @IloveCRO, 11.10.2018 - 11:18

      Press F to brush teeth ?

    • Jovan Beara

      @IloveCRO, 11.10.2018 - 23:26

      najbolja ideja ikad

  • GAMEmaher

    11.10.2018 - 14:01

    Svi pljuju po EA ali oni su bar pošteno dali battlefielde zadnje po 35 kn (bf4, hardline, star wars, bf1…) i za sve njih free DLC-ove u neko vrijeme (glavobolja za one koji su odmah dali punu cijenu igre u startu)… dok COD drži cijene a season pass lobiji im prazni al masno traže za dlc-e i dalje umjesto da podijele ljudima i ukinu to kako bi se nakrcalo igračima. Neće ni ovaj BO4 dugi vijek…

  • Jason Voorhees

    11.10.2018 - 17:21

    Call of Duty je broj jedan u svijetu videoigara već devet godina za redom.

    Vic godine

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?