HCL.HR

U For Honoru možete dobiti ban čak i ako uopće nemate igru

Juraj Bevandić 25.02.2017.   •   4 komentara


For Honor koristi sustav kažnjavanja cheatera i nepristojnih igrača koji nema milosti niti prema prvim prekršiteljima niti prema ljudima koji uopće ne posjeduju igru.

for-honor-vitez-video

Iako For Honor nije vani niti dva tjedna, Ubisoft je već podijelio preko četiristo banova igračima koji su prekršili pravila na neki način. Igra koristi EasyAntiCheat program koji automatski označi igrače koji varaju, hakiraju ili se ponašaju neprikladno što nije šala jer je samo radi bezobraznog ponašanja podijeljeno 70 banova.

Ubisoft objašnjava na službenom blogu da ne ovisi sve samo o računalnom programu, već označene igrače motre stvarni zaposlenici koji potom dodijele upozorenja, kratkoročne suspenzije ili pak trajne banove. Ipak, banovi funkcioniraju na razini korisničkog računa, a ne hardvera, pa kažnjeni igrači mogu ponovno zaigrati igru tako da ju ponovno kupe, a oni koji misle da su nepošteno kažnjeni mogu uložiti žalbu online.

Svejedno, velik broj igrača se buni da su upozoreni bez razloga, a nama je najzanimljivi ovaj slučaj s Reddita igrača koji je dobio ban nakon izlaska igre iako ju nikada nije kupio, već je samo pristupio beti. Ubisoft nije savršeno objasnio što bi sve moglo aktivirati sustav, ali sumnja se da je korištenje programa za kontrolere poput Xpaddera i u singleplayeru može biti riskantno.

Očekuje se da Ubisoft zakrpa i uštima svoje mjere zaštite, što su već jednom prilikom po izlasku i pokušali putem hotfixa koji je odblokirao brojne igrače.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • WalwRafii

    25.02.2017 - 22:57

    E super, nek si usput srede servere ili bar maknu obveznu internetsku konekciju prilikom igranja singleplayera. Pritišćem već 15 minuta ko kreten recconect da bih igrao Story mode igre koja je bezobrazno skupa, posebno obzirom da je, evo ne mogu ni igrati.

    • Getssu

      @WalwRafii, 25.02.2017 - 23:47

      Ako te NAT tlaci, enablaj UPnP.

    • Czar

      @WalwRafii, 26.02.2017 - 01:48

      Da, gledao sam kod Đoa recku i nije dobro što se net koda tiče a i neznam kome je to palo na pamet u ovakvoj igri gdje je bitna preciznost i timing gurati p2p.
      U svakom slučaju, riješavanje ovog bi moglo potrajati tjednima, ako ne i mjesecima što može biti smrt za ovakav tip naslova gdje je multi 90% igre.

    • blacklist0907

      @Czar, 26.02.2017 - 02:09

      Taj p2p sam mogao trpit samo u gta online…ovdje bi poludio nakon 2 dana

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?