HCL.HR

Uncharted 4 ima najveću reklamnu kampanju u povijesti Sonyjevih igara

Zoran Žalac 29.04.2016.   •   9 komentara


Najveća PlayStation 4 ekskluziva ove godine logično je i najskuplja po pitanju marketinga. Konkretne cifre drže se u tajnosti, ali evo na čemu je Sony trošio pri promociji Uncharteda 4.

uncharted-campaign

Kako nam se bliži izlazak Uncharteda 4 očekujte da će Nathan Drake sve češće iskakati iz paštete. Naime, Sony je izdvojio masu novca za to, dovoljno da se može pohvaliti time da Uncharted 4 ima najveću i najskuplju marketinšku kampanju u povijesti Sonyjevih igara.

Nije nam poznato koliko je novca potrošeno za reklame, ali Sony se pohvalio gdje se sve našlo lice Nathana Drakea. U sklopu televizijskog programa Uncharted 4 imao je promidžbu za vrijeme dvaju najgledanijih serija u SAD-u – tijekom finalne epizode The Walking Deada i premijere nove sezone Game of Thronesa. Za europsku publiku velika promidžba bit će u poluvremenu finala nogometne Lige prvaka.

Igra je također promovirana i u kinima (inače netipičan vid za promocije igara), i to prije popularnih filmova Star Wars: The Force Awakens, Deadpool, Batman v Superman, a uskoro i Captain America: Civil War te X-Men: Apocalypse. Pored toga, Drake se „vješao“ po velikim billboard plakatima, na londonskim autobusima, na najvećim nogometnim stadionima za vrijeme utakmica itd.

Igra je dobila 12 naslovnica svjetski popularnih magazina i hrpu promotivnih postera u njima, a u digitalnom obliku spominjana je preko 100 milijuna puta na Internetu. U trgovačke centre postavljeni su posebni štandovi, kipovi i ostali predmeti modelirani po onima iz igre.

Stoga uopće nije sporno da je interes za igrom velik – toliko da su neki čak spremni na pljačku kako bi je dobili prije vremena. Naime, igra se ovih dana pojavila u neslužbenoj prodaji nakon što je u Velikoj Britaniji oružanim napadom opljačkan kamion koji je prevozio igre do jedne trgovine, među njima i Uncharted 4. Istraga o čitavom događaju je u tijeku, a tvorci igre upozoravaju fanove da budu na oprezu jer bi se na internetu zbog ovoga mogli pojaviti spoileri prije samog izlaska 10. 05.

Komentari (9)

  • KhorneFlake

    29.04.2016 - 14:28

    To je ništa kakvu je tek kampanju Destiny imao. Activision je plakatima tepih bombardovao čak i našu regiju gdje se vlasnici konzola mogu nabrojati na prste jedne ruke, takoreći. Da ne spominjem pirateriju koja je još duboko ukorenjena.

  • bartul_9

    29.04.2016 - 16:35

    Majko Bozja, al stvarno imaju sta i reklamirat, ovo ima potencijal da postane jedna od najboljih, najdoradenijih igara ikad, sa najboljom pricom i predivnom grafikom.

    • Stryderist

      @bartul_9, 30.04.2016 - 14:15

      Jao njima ako zahebu igru poslije ovoliko reklama i hypea. Pojest će ih žive.

  • Slim1992

    29.04.2016 - 17:40

    Prva stvar koja mi se ne svidja a da je vezana za ovu igru, pa sta ce im rakva reklama, dobrim stvarima reklame nisu potrebne, bar u ovolikoj mjeri!

  • Mixa

    29.04.2016 - 20:44

    Nathan Drake je i zasluzio ovoliko publiciteta. Sam serijal je vrhunski, tako da i nije toliko cudno. 🙂

  • trulex

    29.04.2016 - 22:25

    “Blago onom ko te ima…”

  • Smoolex

    30.04.2016 - 11:48

    Da vidio sam i tijekom utakmice Altetico-Bayern bile su reklame, one pokraj terena.

  • NightWolf86

    30.04.2016 - 14:14

    Koja ce to igra biti kad izade…Jedva cekam,obavezna lektira za sve:)

  • Dom3gaming

    03.05.2016 - 09:52

    Normalno. Svaki Uncharted je bio dobar.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?