HCL.HR

Sjećate li se Valheima? Dobio je svoju predzadnju regiju

Zoran Žalac 22.04.2024.   •   1 komentara


U javno je testiranje krenula nova regija za igru preživljavanja Valheim – svijet vatre, dima i pepela zvan Ashlands. No, sama igra još nije blizu dovršetka.

Valheim je igra o kojoj su svi pričali prije tri godine, a onda su novi sadržaji za nju dolazili toliko sporo da je igra postala skoro pa zaboravljena. Ima Valheim i dalje vjernu zajednicu fanova, ali mu nijedna nadogradnja nije uspjela vratiti početnu popularnost iz vremena kad je igru istovremeno igralo pola milijuna igrača.

U međuvremenu se razvoj igre nije ubrzao. Prvo proširenje mape Valheim je dobio krajem 2022. godine (regija Mistlands), a novo proširenje regijom Ashlands je pred vratima. Točnije rečeno, od danas je dostupno u javnom testiranju i nakon toga će se pojaviti svim vlasnicima igre.

Ashlands je predzadnja regija koja će se otključati na Valheimovoj velikoj mapi, a developeri ju opisuju kao najopasniju regiju do sada. Svijet je to vatre i pepela, nemilosrdno mjesto na kojemu će nas vrebati desetak novih bića. No, vjerojatno najveći protivnik bit će sama vatra – negdje će žar padati s neba, požar će se širiti na drvenim objektima, a vodene površine bit će toliko vruće da se njima neće moći ploviti bez odgovarajuće zaštite.

Ovo proširenje osim novog teritorija donijet će 30-ak novih oružja, 70 dodatnih predmeta, 30 novih materijala, 15 vrsta hrane i sl. Kao netko tko je ranije igrao Valheim, moram se zapitati jesu li ovolike količine stvari uopće potrebne za igru koja ionako već ima hrpu toga. No eto, sada ćete moći napraviti začinjenu marmeladu i pikantnu pitu. Vikinškom kulenu još nema ni traga ni glasa.

Komentari (1)

  • SonOfZeus

    23.04.2024 - 12:29

    Enshrouded od početka EA meni osobno kompletnija i bolja igra nego Valheim nakon 5 godina u EA

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?