HCL.HR

Vampyr se prodao u skoro pola milijuna primjeraka

Pero Mlinar 13.07.2018.   •   5 komentara


Dontnodov gotički RPG naslov prodaje se mnogo brže nego što bi se to očekivalo s obzirom na njegove ne tako bajne ocjene. U nešto više od mjesec dana Vampyr je prodan u preko skoro pola milijuna primjeraka.

Neka digne ruku onaj tko nije doživio egzistencijalnu krizu čekajući da likovi u Vampyru izgovore svoj tekst radi titlova koje iz nekoga razloga nemoguće preskočiti. Vampyr je bio jedna od ambicioznijih igara ove godine, no nemogućnošću da izvedbom potkrijepi velike riječi on se je u konačnici pokazao veoma nalik engleskoj reprezentaciji.

Usprkos zanimljivoj ideji, brojni bugovi, problemi u mehaničkom dijelu, i općenita traljavost doveli su do toga da igra na Metacriticu bude ocijenjena ocjenom od 72. Iako to samo po sebi nije loše, za ekipu koja iza sebe ima već dvije (relativno) velike igre – Remember Me i Life is Strange – to zasigurno nije dovoljno.

Utješna nagrada za Dontnod Entertainment stigla je ipak ovih dana u obliku salda na bankovnom računu – najnoviji podaci pokazali su da se je igra u razdoblju od nešto više od mjesec dana prodana u preko 450 000 primjeraka. Za Dontnod je to itekako dobrodošla vijest – broj od pola milijuna prodanih primjeraka oni su odredili kao granicu nakon koje će početi ostvarivati profit, a kao što se je pokazalo, do nje će stići vrlo brzo.

„Veoma smo ponosni jer je od trenutka kad se je pojavila na tržištu naša igra izazvala velik interes među igračima. Zahvaljujući našem statusu koproducenta, kojeg nismo imali prilikom izrade prošlih igara, ovom igrom ostvarit ćemo značajan financijski uspjeh”, napisao je Dontnodov glavni izvršni direktor Oskar Guilbert prije nego što se pohvalio podacima o količini prodanih primjeraka svoje nove igre.

Komentari (5)

  • Vaas FU SEHCTIB

    13.07.2018 - 13:41

    Svjetski poznati znanstvenici iz Francuske napravili su test na temu :”Vampire syndrome”. Sproveli su test da samo 28 ljudi, od ukupno 100 ispitanika, nema poriv za tkz. sisanjem krvi. Na prvu sam se i ja zabezeknuo. Kakvo bolesno ispitivanje?! – pomislio sam pa iz znatiželje nastavio čitati. Daljnjim čitanjem otkrio sam da su i prije imali slična ispitivanja s kojima su dokazali da je čovjek od nastanka znao popiti mozak drugoj osobi! – Ne znam što bih rekao, malo me asociralo na temu ove igre.

  • funky0308

    13.07.2018 - 13:53

    Dobro si to ovo pokrio..bas i je tako. Nije Vampirko nista posebno, pogotovo ekipi koja ima poprilicno uspjesne igre iza sebe. Meni je igra bila dobra prvih sat, dva…mozda i tri ali nakon tog vremena postaje zamorna, postaje mi dosadno hodati i stalno koristim onaj teleport da sto prije prodjem. Skuzio sam da sam krenio igrati igru samo da je sto prije dovrsim, a to nije dobro. Da jedan Vampir nema stealth mehaniku jednostavno mi je tesko prihvatiti, zasto se to tako blesavo odradilo stvarno mi nije jasno. Ne mora cuciti iza bureta ali moglo se napraviti nesto u stilu AC Black Flaga recimo (samo malo bolje izvesti) pa barem da se na zid moze nasloniti i proviriti iza zida. A prodaja ide, jebiga, nema alternative i sto se tice ideje i planiranja, odabira teme, kamere i sl – pun pogodak. Prodati ce igru koju, da postoji dobra konkurencija, ne bi prodali, odnosno ne u tom broju. Moralo je i moglo puno bolje i trebaju biti super sretni ako dodju do 600 000-700 000 komada (u sto sumnjam).

    • Iskramor

      @funky0308, 13.07.2018 - 16:22

      Dobro su i prodali trebali su vise vuci na Vtmbl

    • funky0308

      @Iskramor, 13.07.2018 - 16:47

      Shadowhunter? Ma da..dobro se i prodaje. Nije to toliko lose, igrivo je ali ja sam ipak ocekivao nesto puno bolje

  • Gregor Stojev

    14.07.2018 - 07:17

    Mozes tekst preskakat, samo je problem sto onda citav niz recenica preskoci…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?