HCL.HR

FIFA sada prije kupnje paketića za FUT pokazuje što biste mogli dobiti, ali samo privremeno

Zoran Žalac 18.06.2021.   •   7 komentara   •   Industrija videoigara


Stigla je velika promjena u Fifu 21 pa od sada možete provjeriti koje se nagrade mogu osvojiti u paketićima za FUT mod. No, postoji kvaka.

Electronic Artsov nogometni serijal FIFA već je godinama na udaru igrača, recenzenata, roditelja pa čak i političara. FIFA igre optužuje se da promoviraju kockanje kroz prodaju paketića s nasumičnim nagradama za svoj Ultimate Team mod. Iz Electronic Artsa poriču da je to kockanje, jasno – jer im Ultimate Team mod donosi preko milijardu dolara godišnje, te tvrde da prodaju “mehanike iznenađenja” s kojima igrač uvijek nešto dobiva, što je različito od kockanja.

Međutim, pritisak zakonodavnog okvira na nekim je tržištima natjerao tvorce FIFA igara da promijene te svoje mehanike iznenađenja pa su ih zadnjih godina učinili malo transparentnijima nego su prije bile. Na primjer, igra unaprijed otkriva kolike su vam šanse za osvajanje određene nagrade unutar kupljenog paketića. A sada je ta transparentnost otišla na još višu razinu.

FIFA 21 od danas tako ima FUT Preview paketiće za koje možete vidjeti koje sve kartice/nagrade sadrže prije nego ih kupite stvarnim novcem ili valutom koju osvojite kroz igranje. Ovo je ogromna stvar za igrače jer sada točno mogu vidjeti sadrži li paket nešto što će im biti korisno ili neće. Ako pogledate koje kartice paket sadrži, niste obvezni kupiti ga. U pregledu vam igra ne sugerira sadrži li paket duplikate kartica koje već imate, a isto tako ne nestaje iz ponude ako ga ne odlučite kupiti.

Ali – naravno da postoji ali, postoji kvaka. Ipak tu pričamo o Electronic Artsu.

FUT Preview paketići dio su aktualnog FUTball festivala i kao takvi nisu zamišljeni da budu trajna stvar za FIFA serijal. Drugim riječima, sad prije kupnje paketića možete vidjeti koje se stvari mogu osvojiti, ali nakon što FUTball Festival event završi – sve se vraća na staro.

Takav je plan barem za sada, no vjerojatno se ovdje radi o potencijalnom pripremanju terena za neizvjesnu budućnost. Kako Electronic Artsu sve više prijeti opasnost da zakonodavstva velikih tržišta, poput onog britanskog, proglase FIFA igra kockarskim naslovima, tako izdavačka kuća pristaje na ustupke kojima bi Fifu udaljili od etikete virtualne kockarnice.

Pregledavanje paketića prije kupnje vjerojatno je jedan od takvih poteza, jer koliko god se povećala šansa da igrači ne kupe paketić nakon što vide njegov sadržaj, još uvijek je to prihvatljivije nego da se FIFA igrama intervencijom političara zabrani prodaja maloljetnoj publici.

Označeno sa: , ,

Komentari (7)

  • Ki-ya Karate Monster

    18.06.2021 - 19:29

    Najbolja FIFA 09 uopće nije bilo FUT.

  • Tony Ghost 1811

    18.06.2021 - 20:00

    Samo da mi je upoznati nekoga tko kupuje ove paketice. Zelim se upoznati sa tom intelektualnom gromadom.

    • Hadvar

      @Tony Ghost 1811, 18.06.2021 - 22:06

      djeca i ovisnici o kockanju sa previše para.

  • Strahinja Radonjic

    18.06.2021 - 21:25

    Mene zanima dokle će to ovako? Mislim ‘ajde neka bude da je masovno krenulo od FIFA 15, pa 16, 17. Čoveče FIFA 21 i dalje to otvaranje “paketića” je masovno. Koji imbecil bi potrošio $ na igru koja je za samo 11 meseci zaboravljena i koja će za 4-5 godina da ima ugašenu Online komponentu….

    • Hadvar

      @Strahinja Radonjic, 18.06.2021 - 22:07

      dokle god ljudi kupuju fifu i trose na kockanje.

  • vragec25cro

    19.06.2021 - 08:41

    Pa meni i na aparatu s vočkicama pokazuje šta mogu dobiti i koje su mi šanse 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?